الکل!!!
آثار الکل بر حسب مقدار و مدت زمان مصرف آن فرق می کند .دوز های کم ممکن است تحریک کننده باشد زیرا الکل رگ های خونی را گشاد می کند و قند را به سراسر بدن می برد. دوز های بالا اثر مسکن دارند و به همین علت الکل به عنوان کند کننده طبقه بندی می شود . الکل انسان را آرام می کند و سردرد ها و درد های جزئی را کاهش می دهد. همچنین الکل مستی می آورد : به شناخت آسیب می رساند سخن گفتن را بریده بریده می کند و ضعف هماهنگی حرکات را موجب می شود.
الکل بازداری را کم می کند .ممکن است مشروب خورها کارهایی را انجام دهند که اگر هشیار بودند آنها را انجام نمی دادند , مانند انجام دادن عمل جنسی بدون کاندوم .
چرا؟شاید الکل فرایند های تفکر را که برای بازداری تکانه ها لازم هستند تضعیف می کند .
هنگام مستی مردم کمتر ممکن است بتوانند فرایندهای رفتاری خود را پیش بینی کنند .همچنین ممکن است آنها با احتمال کمتری باورهای اخلاقی خود را فرا بخوانند. پس الکل ممکن است موجب احساسات شادی و شنگولی می شود و ممکن است تردید ها را از بین ببرند .در فرهنگ ما الکل با نقش اجتماعی روشنفکرانه نیز همراه است . مشروب خواران با اینکه مشروب خوردن را خودشان انتخاب می کنند ولی ممکن است تقصیر را به گردن الکل بیاندازند .
تکرار در مشروب خوردن با نمرات تحصیلی ارتباط دارد .البته ممکن است مشروب خوردن به نمرات ضعیف نسبت داده شود اما بزرگسالان ممکن است برای کاستن از فشار روانی تحصیلی مشروب خواری کنند.
اکنون جنبه های منفی الکل را بگوییم
می توان الکل را غذای چاق کننده به حساب آورد . حتی در این صورت مشروب خواران کهنه کار به سوء تغذیه دچار می شوند . با این که الکل کالری زیادی دارد فاقد انواع ویتامین ها و پروتئین هاست .مشروب خواری دراز مدت می تواند به مشکلات منجر شود .Bسلامتی ناشی از کمبود پروتئین و کمبود ویتامین
مشروب خواری سنگین و طولانی مدت با اختلال های قلبی - عروقی و سرطان ارتباط دارد . به ویژه مشروب خواری سنگین ، زنان را در معرض خطر ابتلا به سرطان سینه قرار می دهد.