زانودرد را جدی بگیرید
فوق متخصص روماتولوژی و عضوهیات علمی دانشگاه شهید بهشتی تهران گفت: مراجعه دیرهنگام مبتلایان به زانو درد به پزشک منجر به تخریب غضروف مفاصل می‌شود و آسیب‌های جبران ناپذیری را به زانو وارد می‌سازد.

«محمدمهدی امام» افزود: درد زانو می‌تواند ناشی از پاره شدن منیسک زانو باشد که در این بیماری، درد و تورم زانو پس از مدتی ممکن است فروکش کند اما سیر روند بیماری ادامه دارد.

وی ادامه داد: پاره شدن رباط زانو نیز با علایمی مانند قفل شدن و خالی شدن زانو همراه است که بیمار گاهی این علایم را تحمل کرده و از مراجعه به پزشک خودداری می‌کند.

این استاد دانشگاه گفت: بیماران به مرور برای اجتناب از فشار آمدن به زانو نمی‌توانند فعالیت‌های فیزیکی گذشته را داشته باشند.


امام افزود: هنگام قفل شدن زانو، زانوی فرد هنگام حرکت گیر می‌کند و با ایجاد یک صدای تق مانند دوباره آزاد شده و درد بهتر می‌شود.


وی خاطرنشان کرد: هنگام خالی شدن زانو نیز فرد هنگام راه رفتن، احساس می‌کند شخص از پشت زانو، او را هل می‌دهد و زمین می‌خورد.


این پزشک فوق تخصص روماتولوژی تاکید کرد: اینگونه بیماران باید هرچه سریع‌تر به پزشک مراجعه کنند.


وی اظهار داشت: گاهی درد زانو ناشی از بیماری آرتروز است که در این حالت، درد زانو با فعالیت، بد‌تر می‌شود و با استراحت بهبود می‌یابد که این بیماران معمولا از صدای خرت و خرت مانند در زانوی خود شکایت دارند.


وی افزود: درد زانوی بیمارانی نیز که دچار مشکلات رماتیسمی هستند، هنگام اوایل صبح و به دنبال بی‌حرکتی شدت می‌یابد.

عضوهیات علمی دانشگاه شهید بهشتی تهران یادآور شد: اگر درد زانو ناشی از تومورهای مفصلی باشد، بیماران معمولا از درد شبانه زانو شکایت دارند که در سایر بیماری‌های مفصلی زانو، کمتر مشاهده می‌شود.


امام تاکید کرد: ممکن است علایمی مانند تورم و درد زانو تسکین یابد اما مبتلایان به این علایم حتما باید به پزشک متخصص مراجعه کنند تا از آسیب‌های جبران ناپذیر به زانو جلوگیری شود.