یکی از مهمترین تفاوت های درگیری های به وجود آمده در فوتبال ایران با مسابقات خارجی در نحوه تصمیم گیری و عملکرد داوران است.
فردا: فوتبال یکی از ورزش های پرطرفدار و پرتنش در دنیا محسوب می شود که همواره درگیری های متعددی در آن به وجود می آید.
به گزارش خبرنگار سرویس ورزشی «فردا» در دنیای فوتبال داور به عنوان اولین و آخرین تصمیم گیرنده محسوب شده و در درگیری هایی که به وجود می آید تنها قاضی میدان است که می تواند در این مورد دخالت داشته باشد.
اما در فوتبال ایران به هنگام وقوع یک درگیری عوامل بسیاری دخالت دارند که پای همه آنها به قضیه باز می شود. از بازیکنان و داور و کمک ها گرفته تا مربیان و نیمکت نشینان و ناظر داوری، هر کس به نوعی وارد این درگیری شده و باعث بیشتر شدن حاشیه می شود.
در اوج درگيريهاي فيزيکي که مدتهاست در فوتبال ايران رايج شده تمام کساني که دلايل شکل گرفتن چنين فضايی را جستوجو ميکنند، کميته انضباطي فدراسيون فوتبال را به عنوان اصلی ترین مجموعه رسیدگی به این درگیری ها می شناسند.
درگیری هایی که در فوتبال ایران به وجود می آید گاهی به زد و خورد و محرومیت های جدی برای بازیکنان تبدیل می شود و با نمونه های خارجی تفاوت های جالبی دارد.
با مشاهده تصاویر بالا ابتدا به این نکته دست می یابیم که در درگیری هایی که در بازی های فوتبال در ایران به وجود می آید همه دخالت دارند. از بازیکنان و مربیان و داوران گرفته تا ناظر بازی!
از سوی دیگر تصویر زیر نشان دهنده تفاوت های موجود در درگیری های به وجود آمده در فوتبال ایران با کشورهای خارجی است.
بینندگان دیدار تیم های فوتبال منچستر و لیورپول حرکات جالب داور در هنگام درگیری ها را به عینه مشاهده کردند. در درگیری به وجود آمده میان بازیکنان دو تیم داور به یک گوشه از زمین رفته و فقط نظاره گر ماجراست. بازیکنان نیز بعد از مشاهده حضور داور از ترس محرومیت و اخراج دست از درگیری کشیده و برای ارائه شکایت با کاپیتان های خود سراغ داور مسابقه می روند.
اما در درگیری های رایج در فوتبال ایران به محض آغاز ماجرا بعد از حضور داوران در متن درگیری، نه تنها مربیان و کادر فنی وارد زمین می شوند بلکه ناظر مسابقه که فقط وظیفه ثبت وقایع و ارائه گزارش را دارد نیز وارد عمل شده و به جدا کردن بازیکنان از یکدیگر می پردازد.
بنابراین گزارش با توجه به گذشت نه دوره از لیگ برتر فوتبال ایران و ورود این ورزش به لیگ های حرفه ای دنیا هنوز مسائل حرفه ای بسیاری وجود دارد که از سوی هیچ کس رعایت نمی شود