این گروه شامل موادی مانند انواع نان ، برنج ، ماكارونی، گندم، جو و ذرت است .
▪ مواد مغذی مهم : انرژی ، بعضی از انواع ویتامین‌های گروه ب ، آهن و مقداری پروتئین است .
▪ واحد اندازه گیری : یك استكان كوچك برنج خام (۸۰ گرم) یا دو استكان كوچك (۱۶۰ گرم برنج پخته) یا یك دوم لیوان ماكارونی پخته می تواند جانشین ۴ كف دست ، نان شود .
▪ مقدار مصرف : برای افراد بالغ سالم ، مصرف روزانه ۴ واحد یا بیشتر توصیه می‌شود. این گروه برای تامین انرژی ، رشد و سلامت سیستم عصبی لازم است .
چگونه از گروه نان و غلات استفاده كنید
۱ـ تا آنجا كه ممكن است برنج را به صورت كته مصرف كنید.
۲ـ سعی كنید بیشتر از نانهای حاوی سبوس (مثل نان جو ، سنگك و بربری) استفاده كنید.
۳ـ نان را به اندازه مصرف خانواده بخرید و از مصرف نانهای كپك زده جدا خودداری كنید .
۴ـ برای كامل كردن پروتئین گروه نان و غلات، بهتر است آنها را به صورت مخلوط با حبوبات مصرف كنید (مثلاعدس پلو ، باقلا پلو ، عدسی با نان و غیره )