دایزی ژنگ، طراح چینی، نوعی گوشی همراه برای شرکت فنلاندی نوکیا طراحی کرده که با نوشیدنیهای قندی کار میکند.
باتری این گوشی پیشنهادی ژنگ قادر است به کمک آنزیمها، از کربوهیدرات الکتریسیته تولید کند.
دایزی ژنگ در این رابطه میگوید:
هدف این پروژه طراحی نوعی گوشی همراه دوستدار محیط زیست برای نوکیا است. طی تحقیقاتم متوجه شدم که باتریهای تلفن همراه گرانقیمت بوده، هنگام ساخت آنها از منابع باارزشی استفاده میشود، از بین بردن آنها مشکل است و برای محیط زیست مخرب هستند.
برای داشتن یک محیط زیست پاک لازم است که از «زیستباتری» (bio battery) به جای باتریهای سنتی استفاده کنیم.
زیستباتری یک مولد انرژی دوستدار محیط زیست است که از کربوهیدرات (معمولاً شکر) الکتریسیته تولید میکند و از آنزیم به عنوان کاتالیزگر بهره میبرد.
با استفاده از زیستباتری به عنوان منبع انرژی تلفنهای همراه، تنها به مقداری نوشیدنی قندی نیاز است. این نوشیدنی قندی پس از اتمام انرژی باتری به آب و اکسیژن تبدیل میشود.
زیستباتری قادر است در هر بار شارژ، سه تا چهار برابر یک باتری معمولی لیتیومی کار کند. همچنین زیستباتریها به طور کامل تجزیهپذیر هستند.