وب كم چيست؟ با آن چگونه كار كنيم؟

وب كم چيست؟ با آن چگونه كار كنيم؟

اگر از جمله كاربراني هستيد كه زمان زيادي را صرف وبگردي مي‌كنيد، بايد بگويم كه اگر در هنگام وب‌گردي از يك وب‌كم نيز استفاده كنيد، لذت وب‌گرديتان دو برابر خواهد شد.با آن‌كه به نظر مي‌رسد نصب و تنظيمات يك وب‌كم كار آساني باشد، با در نظرگرفتن برخي دانسته‌ها، ايجاد يك سري تنظيمات و به‌كارگيري ترفندها مي‌توانيد نهايت استفاده را از وب‌كم ببريد. به طور مثال شايد بخواهيد با نشان دادن موشي كه داخل يخچال رفته است، لحظات خوبي را به ديگران هديه كنيد يا مجبور باشيد يك هفته به مسافرت برويد و بخواهيد در مسافرت نگاهي نيز به خانه بيندازيد. بديهي است كه اين كار به مهارت‌هاي خاصي نياز دارد. هنگامي كه سركار هستيد، قادر خواهيد بود به اتاق فرزند خود نگاهي بيندازيد تا ببينيد كه همه چيز مرتب است يا خير. به هر صورت اگر بخواهيد از راه دور به جايي نگاهي بيندازيد و مراقب جايي باشيد، استفاده از يك وب‌كم مي‌تواند بسيار مفيد و كارگشا باشد. در اين مقاله سعي داريم در چند بخش، به بررسي مزايا و معايب يك وب‌كم بپردازيم.


مشابه بسياري ديگر از سخت‌افزارها، وب‌كم نيز از اجزاي ساده‌اي تشكيل شده است. در ساده‌ترين صورت مي‌توان گفت كه يك وب‌كم از يك دوربين ديجيتال كه به يك پي‌سي متصل شده تشكيل شده است كه البته در اغلب مواقع اين اتصال از طريق پورت USB انجام مي‌شود.

معمولاً دوربين ديجيتال شامل نرم‌افزاري است كه به پي‌سي كمك مي‌كند بهتر بتواند با دوربين ديجيتال ارتباط برقرار كند. در واقع، اصلي‌ترين كاري كه نرم‌افزار فوق انجام مي‌دهد اين‌است كه در فاصله زماني منظم از آنچه كه دوربين ديجيتال در حال نمايش آن است، يك فريم تصوير مي‌گيرد (به‌‌طور مثال ممكن است نرم‌افزار به گونه‌اي تنظيم شده باشد كه هر سي ثانيه يك فريم تصوير بگيرد) و آن‌را به محل ديگري براي نمايش منتقل‌كند.

اگر علاقه داريد كه از وب‌كم براي تهيه فايل‌هاي ويديويي استفاده كنيد، بايد از وب‌كمي استفاده كنيد كه هم از لحاظ سخت‌افزاري و هم از لحاظ نرم‌افزاري قابليت ثبت با سرعت بالاي فريم‌ها را داشته باشد. يعني Frame Rate بالايي داشته باشد. Frame Rate در واقع تعداد تصاويري است كه وب‌كم در ثانيه مي‌تواند بگيرد و انتقال دهد. براي مثال، براي گرفتن يك تصوير ويديويي قابل قبول، حداقل بايد پانزده فريم در ثانيه تصوير بگيريد كه البته حالت ايدهآل آن سي فريم در ثانيه است. همچنين براي استفاده از يك Frame Rate مناسب و انتقال فيلم از محلي به محل ديگر، بايد از اتصال اينترنتي پرسرعت استفاده كنيد تا تصاوير به خوبي منتقل شوند.

روش‌هاي زيادي براي انتقال و انتشار تصاوير وجود دارد كه رايج‌ترين و معمول‌ترين روش اين ‌است كه نرم‌افزار مديريت‌كننده وب‌كم آن‌ها را به فرمت JPEG تبديل مي‌كند و آن‌ها را به سروري كه توانايي پشتيباني
File Transfer Protocol) FTP) را داشته باشد، ارسال مي‌كند. البته ا‌ين امكان وجود دارد به راحتي اين تصاوير را در يك وب سايت قرار دهيد.

‌به چه ابزاري احتياج خواهيد داشت؟

براي داشتن يك وب‌كم ساده، به سه چيز احتياج خواهيد داشت:

●‌‌ ‌ يك دوربين متصل شده به پي‌سي
●‌‌ ‌ ‌نرم‌افزار ايجادكننده فريم كه بتواند در فواصل زماني منظم تصوير بگيرد.
●‌‌ ‌ راهي براي انتشار تصاوير در وب
بعد از آن‌كه يك وب سرور يا يك وب سايت براي خود دست و پا كرديد، حال نوبت آن فرا مي‌رسد كه آن‌چه را كه با وب‌كم تهيه كرده‌ايد، به سايت خود منتقل كنيد. در مورد وب سرور بايد گفت كه يك وب‌سرور خود يك قطعه سخت‌افزاري است كه توانايي دريافت اطلا‌عات قابل استفاده در وب را دارد.

با اين حال اگر يك سرور يا يك وب‌سايت نداريد و قصدي هم براي تهيه آن‌ها نداريد، نگران نباشيد؛ زيرا راه ديگري نيز پيش رو داريد و آن، استفاده از نرم‌افزاري است كه خود با يك وب‌سرور در ارتباط باشد كه معمولاً اين وب‌سرورها توانايي پشتيباني از سرويس UDP Protocol را دارند تا بتوانند مستقيماً تصاوير ويديويي را از پي‌سي شما به پي‌سي ديگري انتقال دهند. اين كار با استفاده از يك مرورگر وب كه با سرويس HTTP سازگار باشد، قابل انجام است. البته پي‌سي گيرنده نيز بايد تمام اين مشخصات را داشته باشد.

در واقع با استفاده از اين سرويس، نيازي به خريد فضا و دامنه براي ايجاد يك وب‌سايت جهت انتشار تصاوير وب‌كم‌هاي خود نخواهيد داشت و مي‌توانيد به صورت رايگان، مستقيماً تصاوير را به پي‌سي مقصد منتقل كنيد. ضمناً به اتصال اينترنتي چندان پرسرعتي هم احتياج نخواهيد داشت و با همين اتصالات Dial up نيز مي‌توانيد به مقصود خود برسيد.

ويژگي‌هاي پيشرفته
علاوه بر امكانات ساده‌اي كه مي‌توان آن‌ها را در تمام وب‌كم‌ها ديد، امكانات ديگري نيز وجود دارند كه به‌‌كارگيري آن‌ها مي‌تواند كار را براي شما لذت‌بخش‌تر كند، ولي تمام اين امكانات را نمي‌توانيد در تمام وب‌كم‌ها پيدا كنيد.

●‌‌ ‌ حسگر حركت: وب‌كم هنگامي تصوير مي‌گيرد كه حركتي را احساس كند.

●‌‌ ‌ مديريت تصاوير: به كاربر امكان مي‌دهد بر تصاوير گرفته شده توسط وب‌كم مديريت بيشتري داشته باشد. به طور مثال پسوند فايل‌ها يا محل ذخيره آن‌ها را تغيير دهد.

●‌‌ ‌ پيام ويديويي: برخي از برنامه‌هاي پيام‌رسان از ويژگي ارسال پيام ويديويي نيز پشتيباني مي‌كنند.

●‌‌ ‌ ‌اتصالات پيشرفته: به كارگيري و استفاده از اتصالات سيمي، بي‌سيم يا A/V

●‌‌ ‌ ‌حركت خودكار: برخي از وب‌كم‌ها مي‌توانند به‌گونه‌اي تنظيم شوند كه به طور خودكار از يك سوژه تصوير بگيرند.

●‌‌ ‌ رمزنگاري: امكان رمزنگاري تصاوير ارسالي را به كاربر مي‌دهد.