استفاده مستمر از فست فودها به جای غذاهای خانگی موجب فقر آهن می شود.


به گزارش گروه علمی پژوهشی باشگاه خبرنگاران دانشجویی ایران “ایسکانیوز”: و به نقل از وزارت بهداشت دکتر سید مهدی طباطبائی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با بیان این مطلب گفت: عوامل متعددی از جمله استفاده از غذاهای غیرخانگی و فست فودها مانند سوسیس و کالباس موجب فقر آهن می شود.


دکتر سید مهدی طباطبائی ادامه داد: غذاهایی که در فست فودها طبخ می شود، دارای ارزش غذایی پایینی از نظر ویتامین و املاح مورد نیاز بدن بوده و کودکان و نوجوانانی که زیاد از این غذاها استفاده می کنند دچار کمبود آهن ، کلسیم و ویتامین «د» هستند.
وی افزود: علاوه بر مصرف فست فودها، ابتلاء به آلودگی های انگلی مانند کرم قلابدار و ژیاردیا، دیر شروع کردن تغذیه تکمیلی کودک، عادات و الگوهای نامناسب غذایی مانند مصرف چای قبل یا بعد از صرف غذا، کاهش مصرف گوشت به ویژه گوشت قرمز، از جمله دلایل ابتلاء به فقر آهن محسوب می شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان تاکید کرد : کم خونی در دو سال اول زندگی ، اثرات غیر قابل جبرانی بر رشد و تکامل مغزی کودک دارد و موجب کاهش ضریب هوشی کودک می شود وهمچنین ضعف و خستگی ،کاهش قدرت یادگیری وافت تحصیلی در نوجوانان از جمله مهم ترین عوارض فقرآهن است.


دکتر سید مهدی طباطبائی گفت: با توجه به شیوع کم خونی بین دانش آموزان دختر استان سیستان و بلوچستان ، این دانشگاه از سال ۸۶ تاکنون برنامه آهن یاری را در مدارس راهنمائی و دبیرستان های دخترانه استان اجرا کرده است.
وی افزود : در اجرای این طرح، با همکاری مدیران و مربیان مدارس، به طور منظم هفته ایی یک عدد قرص آهن به مدت ۱۶ هفته در سال به دانش آموزان داده می شود.
وی تصریح کرد : مصرف این قرص ها به مرور می تواند نقش بسزائی در پیشگیری از فقر آهن داشته باشد و به خانواده ها توصیه می شود در برنامه غذایی روزانه خود از مواد غذایی آهن دار مثل گوشت قرمز، مرغ، ماهی، تخم مرغ و سبزیجاتی مثل جعفری و شوید و حبوباتی مانند عدس و لوبیا استفاده کنند.