مصرف هم زمان بعضی از مواد غذایی با یکدیگر می تواند بسیار مضر باشد و حاصل آن تولید اخلاط زاید در بدن می باشد که گاهی تاثیرات این تداخلات در چندین سال بعد به صورت بیماری های مختلف و صعب العلاج بروز خواهد کرد.به عنوان مثال حکمای طب ایرانی معتقدند که مصرف هم زمان موارد ذیل باعث تولید اخلاط خام در بدن شده و تولید بیماری کرده، مثلاً مصرف ماست با هر نوع و هر مقدار گوشت باعث لکه های پوستی و مصرف سرکه یا انواع شور و ترشی که با سرکه ساخته می شود همراه با برنج باعث کولیت و درد شکم می شود که ممکن است این بیماری ها حاصل عدم رعایت این مطالب در طول چندین سال باشد. بنابراین از خوردن هم زمان ترکیبات مواد غذایی که در هر ردیف از جدول ذیل ذکر شده است، جداً خودداری نمایید.
عنوان مواد غذایی اول - عنوان مواد غذایی دوم
1 خربزه - عسل
2 ماست-هر نوع گوشت یا غذای گوشتی
3 کله پاچه -انگور
4 پنیر - بادام
5 شیر-میوه های تازه
6 شیر- تخم مرغ
7 شیر-مواد غذایی ترش و شور
8 شیر - حبوبات
9 شیر - ترب
10 شیر - سبزیجات خام
11 شیر - شراب خرما
12 شیر - گوشت
13 شیر - ماهی تازه
14 تخم مرغ - ماهی تازه
15سرکه یا انواع شور و ترشی که با سرکه ساخته می شود - برنج
16سرکه یا انواع شور و ترشی که با سرکه ساخته می شود - ماش
17سرکه یا انواع شور و ترشی که با سرکه ساخته می شود - حلیم
18انار - حلیم
19 فراوردهای لبنی - ترشیجات
20 فراوردهای لبنی - انواع آلو
ضمناً خوردن خربزه یا هندوانه به همراه وعده غذایی و همچنین خوردن گوشت خام نیز می تواند امراض جدی در پیش داشته باشد.