باغ وحش عبارت است از محلي كه انواع حيوانات زنده در آنجا نگهداري شده و به معرض نمايش گذارده مي شوند.

چرا اصلاً حيوانات وحشي را در باغ وحش نگاه مي داريم؟ بزرگترين دليل اين موضوع اين است كه بيشتر مردم، به حيوانات خيلي علاقه و توجه دارند. دليل ديگرش اين است كه بسياري از علما با مطالعه در زندگي حيوانات مي توانند خيلي چيزهاي با ارزش و جالبي فرا گيرند.

اولين باغ وحش دنيا تا آنجا كه مي دانيم، در زماني خيلي قديم يعني تقريباً حدود 1150 قبل از ميلاد مسيح، به وسيله يكي از امپراطوري هاي چين به وجود آمد؛ كه در اين باغ وحش انواع مختلف گوزن، پرنده و ماهي نگاهداري مي شد.

با وجود اين كه، اين باغ چيزي شبيه همين باغ وحش هاي امروزي ما بود، در ضمن داراي يك دروازه بزرگ بود كه راه ورودي آن به شمار مي رفت. درِ اين باغ وحش، احتمالاً بر روي مردم عادي باز نبوده است؛ يعني براي استفاده عموم نبوده و اختصاصاً فقط براي سرگرمي خود امپراطور و درباريان درست شده بود.

براي اين كه، در آن زمانها، گردآوري و نگاهداري اين حيوانات براي باغ وحش، خيلي خرج بر مي داشت، بنابراين باغ وحش ها در دوران باستاني، متعلق به پادشاهان اشخاص خيلي ثروتمند بوده است و بسياري از آنها صاحب مجموعه هائي از پرندگان، ماهي ها و انواع ديگر حيوانات كمياب و نادر بوده اند.

اولين باغ وحش عمومي دنيا، در سال 1793 در پاريس به وجود آمد كه درحقيقت يك باغ نباتات بود. اين باغ وحش علاوه بر حيوانات، شامل يك موزه و يك باغ گياه شناسي هم بود.

بزرگترين باغ وحش بعدي دنيا در سال 1829 در «ريجنت پارك» لندن به وجود آمد. بعداً نوبت «باغ وحش برلين» مي رسد كه در سال 1844 ايجاد شد كه يكي از زيباترين و جالب ترين باغ وحش هاي دنيا در نوع خودش مي باشد.

ساير باغ وحش هاي ديدني هم در انگلستان ايجاد شده اند. به طور مثال در باغ وحش «ويپسنبد» و در «بلفوردشاير» انواع حيوانات از گوشه و كنار دنيا، آزادانه در محوطه بزرگ باغ وحش مشغول زندگي و گردش و راه رفتن هستند و فقط با تنها موانعي كه روبرو مي شوند، حصارهاي ايمني است كه در اطراف محل زندگيشان ساخته شده است.