گياهان مفيد
بعضي از گياهان مصرف خوراكي داشته كه بعنوان سبزي با غذاها خورده مي شود .و بعضي از گياهان نيز بصورت درماني و دارويي استفاده مي شوند . استفاده از گياهان مفيد به عنوان هدف هاي درماني و دارويي در تمدنهاي قديمي و باستاني مانند ايران و چين و يونان و ... بيشتر از نقاط ديگر متداول است . سايت ما به خواص و ماهيت علمي اين گياهان مفيد مي پردازد .
چاي سبز
· نقش جلوگیری از سرطان
صاره چای سبز و کاتچین از پیشرفت هر دو مرحله سرطان جلوگیری می نماید مرحله ای که یک ماده قدرت ایجاد تغییر را دارد و اولین خسارت را بهDNA سلول وارد می کند و سلول را به سمت سرطان شدن سوق می دهد (مرحله آغازگر). اثرات تغییرات برای مدتی باقی می ماند تا اینکه مواد دیگری سرطان را فعال می کند (مرحله تویق گر) و رشد قبلی را به سمت تومور بدخیم سوق می دهد (مرحله پیشرفت) ماده کاتچین چای سبز پیشرفت هر دو مرحله را متوقف می سازد.
· نقش چای سبز در کنترل فشار خون بالا
چای سبز فشار خون بالا را کنترل می نماید. فشار خون بالا سبب بسته شدن رگها و تصلب شراین و سکته قلبی و دیگر بیماریهای قلبی و عروقی می گردد.
هنوز علت فشار خون بالا کاملا مشخص نشده، اما یک ماده شیمیایی به نام آنجیوتنسین (Angiotensinin 2) نقش عمده ای در فشار خون بالا دارد.
خون در حالت طبیعی دارای ماده آنجیوتنسیوجی است که تحت اثر آنزیم رنین کلیه ها تغییر شکل یافته به شکل آنجیوتنسین 1 غیر فعال در می آید.
آنزیم دیگری بنام آنجیوتنسین کانورینگ (ACE) نوع آنجیوتنسیم 1 را به نوع 2 تبدیل می کند و با نیروی زیادی موجب سخت شدن مجاری می گردد و سفت شدن رگهای خونی می شود و این موارد باعث فشار ون بالا می گردد.
کاتچین چای سبز از فعالت آنزیم تولید آنجیوتنسین 2 جلوگیری می کند(مانعACE)
به منظور جلوگیری از فشار خون بالا روزانه چای سبز مصرف شود.
· نقش چای سبز در جلوگیری از مسمومیت غذایی
جای سبز قدرت میکرب گشی دارد و از مسمومیت های غذایی جلوگیری می نماید. اغلب توصیه می شود برای درمان اسهال چای سبز غلیظ مصرف شود. گاتچین چای سبز یک ماده استریل کننده است که تعداد انواع باکتریهایی که موجب مسمومیت غذایی می شود از بین می برد و روی توکسینها (سموم) تولید شده باکتری اثر آنتی توکسین قوی دارد.
· نقش چای سبز در متوقف کردن حفره های پوسیده دندان
زمانی که دندانها آسیب ببینند و در آن حفرات به وجود بیایند هرگز نمی توان آنها را به صورت اولیه برگرداند.بنابر این مهم ترین عمل آن است که، از پیشرفت حفرات جلوگیری بعمل آید باکتری کاریوژینیک سبب ایجاد پوسیدگی در دندان می شود این باکتری شکر و مواد غذایی دیگر را به ماده (گلوکان غیر محلول در آب) تبدیل می کند و این صفحه سخت به مینای دندان متصل می گردد و سبب ایجاد پلاک روی دندان می شود و همچنین ان باکتری با تغذیه از شکر و مواد قندی تولید اسیدهایی همچون لاکتیک می کند و این اسید موجب پیشرفت فساد دندان می شود. علاوه بر مسواک کردن که روش خوب و مهمی به منظور دور کردن پلاکها می باشند مصرف چای سبز می تواند از تولید آنزیم تولید شده باکتری کاریوژنیک که تولید گلوکان می کند جلوگیری می کند.
کاتچین چای سب نتنها از تخمیر باکتری فساد دندان جلویری می نماید، بلکه خود باکتری فساد دندان را از بین می برد و همچنین چای سبز دارای فلورین طبیعی است و مانع پوسیدگی دندان می گردد. ماده فلور در چای سبز سبب تقویت و استحکام دندان می شود