خواندن این مطلب را به تمامی مادران آینده توصیه می کنیم تا با بعضی از نکاتی که در پیش رو هستید ، آشنا شوید و ....

مامان های آینده! در ایام بارداری تغذیه تان را با ویتامین B9 تکمیل کنید!
نیمی از زنان در زمان زایمان دچار کمبود ویتامین B9 هستند، همان ویتامینی که با نام فُلات یا اسید فولیک شناخته می شود. در حالی که، این ویتامین نقشی اساسی در گذراندن یک بارداری خوب دارد.

کمبود ویتامین B9 در زمان باردار شدن و در ابتدای بارداری، خطر تأخیر در رشد یا ناهنجاری های شدید را افزایش می دهد. بنابراین منتظر نمانید تا باردار شوید، حداقل دو ماه قبل از بارداری برای تکمیل کردن رژیم غذایی تان با پزشک تان صحبت کنید. در این مقاله می خوانیم:

چه زنانی مبتلا به کمبود ویتامین B9 هستند؟
نزدیک به نیمی از زنان فرانسوی در سنین زایمان دچار کمبود فُلات هستند، و اغلب از این موضوع بی خبرند.

این کمبود ممکن است دلایل متعددی داشته باشد: تغذیه ای با میزان کمی از میوه ها و سبزیجات، مواد غذایی انرژی زای ناکافی، رژیم های متعدد و کنترل نشدۀ دارویی، قرص های ضدبارداری، استعمال دخانیات، مصرف الکل، برخی درمان های دارویی و... .

چگونه و چه زمانی دریافتی فُلات را افزایش دهیم؟
تغذیه ای متنوع و متعادل فُلات مورد نیاز بدن را تأمین می کند، اما این مقدار باید با تجویز مکمل ها کامل شود. مصرف این مکمل های غذایی باید دوماه قبل از باداری یا نهایتاً یک ماه بعد از آن آغاز شود زیرا از آن زمان است که ناهنجاری های برگشت ناپذیر ممکن است بروز پیدا کنند. برای استفاده از این توصیه و تجویز، با پزشک تان صحبت کنید.

در چه موادغذایی یافت می شود؟
ویتامین B9 در تمام خوراکی ها وجود دارد، ولی میزان آن به طور قابل ملاحظه ای متفاوت است. غنی ترین مادۀ غذایی حاوی فُلات، مخمر است، اما فایدۀ غذایی اش بسیار محدود است زیرا ما از آن بسیار کم استفاده می کنیم. فُلات همچنین، در اسفناج، خربزه، گردو و پنیرهای تصفیه شده وجود دارد، اما مصرف آنها هم کم است و غالباً به میزان کمی از این مواد استفاده می کنیم. در عوض، سبزیجات دیگر که به میزان متوسطی از این ماده برخوردارند، فایدۀ بیشتری دارند چرا که ما به طور مرتب و مقدار بیشتری از آنها استفاده می کنیم، مانند: سبزی های برگ دار (کاهو، کاسنی فرنگی، کلم، تره فرنگی، کنگر فرنگی)، لوبیا سبز، نخود فرنگی، ترب، مارچوبه، کدو مسمایی، اوکادو، عدس. موارد دیگری از این دست بازهم وجود دارند، مثل هویج، گوجه فرنگی، پیاز، کدو حلوایی، ذرت، فلفل، و البته مرکبات، موز، کیوی، میوه های قرمز رنگ، خرما، انجیر، تخم مرغ، انواع دیگر پنیر، سرخ کردنی ها و نان.

در پایان، باید به موادی اشاره کرد که مقدار اندکی فُلات در خود دارند ولی بسیار مهم اند، زیرا به طور مرتب مصرف می شوند، از جمله: خیار، کرفس، بادمجان، قارچ، زیتون، گلابی، آلو، هلو و زرد آلو.

دقت کنید، این ویتامین بسیار حساس است!
این ماده در مقابل گرما، آب و نور بسیار حساس است و به از بین می رود. برای نگه داری از ویتامین B در محصولات تازه، خصوصاً سبزیجات، این چند توصیه را رعایت کنید:

آنها را در یخچال نگه دارید؛

پس از خرید، فوراً مصرف شان کنید؛
از آب کشی آنها به شکل غوطه ور در آب خودداری کنید؛
از پخت طولانی مدت آنها در آب پرهیز کنید، خصوصاً اگر سبزیجات به تکه های کوچک خرد شده اند؛
بهتر است با مقدار کمی آب جوش بپزید یا بخار پز شان کنید.

آیا ویتامین B9 فقط باید زمان بارداری مصرف شود؟
این مکمل های غذایی اگر به میزان تجویز شده و در طولانی مدت مصرف شوند، هیچ خطری ندارند. حتی اگر مواد غذایی بسیار غنی از فُلات باشند، هیچ خطری از مصرف زیاد آن و منحرف شدن برنامۀ غذایی وجود ندارد. تمام مقدار اضافی توسط بدن به شکل طبیعی حذف می شود.

به علاوه، فواید این ویتامین فقط به دوران بارداری محدود نمی شود. فُلات در مقابل بیماری هایی مانند آلزایمر، بیماری های قلب و عروقی و برخی سرطان ها اثر محافظت کنندگی دارد.

شانس هایی برای گذراندن یک بارداری بدون مشکل
اگر ما از لزوم مکمل های حاوی فُلات برای زنانی که منتظر بچه اند حرف می زنیم، نباید دیگر قواعد اصلی برای داشتن یک بارداری بدون ماجرا را فراموش کرد، از جمله: تغذیه ای متنوع و متعادل، در الویت قرار دادن میوه ها و سبزیجات و به صفر رساندن میزان الکل و دخانیات.