در نشست متخصصان علوم و فنون ميكروبي درخواست شد:
ايجاد دوره كارشناسي «علوم و فنون ميكروبي» در دانشگاهها
مسوول كميته ميكروبيولوژي انجمن زيستشناسي ايران با اشاره به طرح پيشنهاد ايجاد رشته علوم و فنون ميكروبي در نخستين همانديشي متخصصان علوم و فنون ميكروبي ايران اظهار كرد: ايجاد رشته علوم و فنون ميكروبي با گرايشهاي مختلف در مقطع كارشناسي ميتواند به نيازهاي جامعه و كشور پاسخ دهد.
به گزارش خبرنگار بخش علمي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر شايسته سپهر، مسوول كميته ميكروبيولوژي انجمن زيست شناسي ايران كه در دومين نشست همانديشي متخصصين علوم و فنون ميكروبي ايران سخن ميگفت، با اشاره به برگزاري اولين نشست همانديشي خاطرنشان كرد: اولين نشست همانديشي متخصصان ميكروبيولوژي كشور كه در مردادماه 89 برگزار شد به عنوان مقدمهاي براي همايش دوم بود. در اين راستا اهداف همايش توسعه يافت كه در چهار حوزه آموزشي، پژوهشي، كارآفريني و حمايتهاي صنفي از متخصصان شكل گرفت و مقرر شد از نظرات متخصصان و مسوولان وزارت علوم و مراكز پژوهشي وابسته در اين زمينه استفاده شود.
وي با بيان اينكه در نشست قبلي مباحث مربوط به آموزش مطرح شده است اظهار كرد: آموزش، مبنا، پايه و هويت ميكروبيولوژي است بنابراين آنچه كه ميخواهيم به آن دست يابيم بايد پايه آن در آموزش باشد.
استاديار ميکروب شناسي دانشگاه الزهرا(س) با بيان اين كه آموزش زيستشناسي و نيز ميكروبيولوژي سالهاست كه در كشور تحول نيافته و از روشهاي سنتي استفاده ميشود و محدوده و چارچوبها همچنان به شكل سابق است، اظهار كرد: بايستي بتوانيم در آينده رشته علوم و فنون ميكروبي را به عنوان يك رشته پويا در كشور ايجاد كنيم.
وي تصريح كرد: در دوره كارشناسي عناوين دروس با توجه به نيازها پيشنهاد شده و در صورت تصويب به كميته برنامهريزي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري ارائه ميشود.
سپهر افزود: كميته برنامهريزي زيستشناسي و بيوتكنولوژي در وزارت علوم آمادگي پذيرش پيشنهادات كارا و تحولساز را در بازنگري برنامهها و ايجاد رشتههاي جديد دارد، چرا كه اين آمادگي پذيرش در تحول و نگرش برنامهها ميتواند نقطه خوبي باشد براي اينكه متخصصان نظرات خود را ارائه دهند.
مسوول كميته ميكروبيولوژي انجمن زيست شناسي ايران با اشاره به اينكه در نشست قبلي پيشنهاد شد رشتهاي در دوره كارشناسي با نام علوم و فنون ميكروبي در زير مجموعه زيستشناسي ايجاد شود، اظهار كرد: گرايشهاي اين رشته در مقطع كارشناسي ميتواند بر اساس مطالعه و تعيين نيازهاي كنوني جامعه باشد.
وي، گرايش سيستماتيك و اكولوژي ميكروبي، ميكروبيولوژي صنعتي و محيطي را از جمله گرايشهاي اين رشته عنوان كرد و افزود: ضمنا در دوره كارشناسي ارشد هر يك از اين گرايشها به صورت رشتههاي «سيستماتيك و اكولوژي ميكروبي»، «ميكروبيولوژي صنعتي» و «ميكروبيولوژي محيطي» با گرايشهاي متفاوت قابل ارائه هستند.
سپهر تصريح كرد: از سوي ديگر پيشنهاد ارائه رشته ميكروبيولوژي با دو گرايش ميكروبيولوژي پايه و ميكروبيولوژي كاربردي به عنوان مكمل جهت بحث و بررسي در جلسات بعدي مطرح شد كه در صورت اعلام نظر همكاران و دانشگاهها و تاييد كميته ذيربط قابل پيگيري است.
به گزارش ايسنا، مسوول كميته آموزش دومين نشست همانديشي متخصصان علوم و فنون ميكروبي ايران در ادامه اظهار داشت: اين رشتهها در دوره كارشناسي ارشد شامل گرايشهاي متفاوتي هستند از جمله در رشته ميكروبيولوژي پايه شامل گرايشهاي فيزيولوژي ميكروبي، بيوشيمي ميكروبي، ژنتيك ميكروبي، سيستماتيك و اكولوژي ميكروبي و در رشته ميكروبيولوژي كاربردي شامل گرايشهاي ميكروبيولوژي صنعتي، ميكروبيولوژي محيطي، بيوتكنولوژي ميكروبي و مديريت راهبردي كسب و كار در علوم و فنون ميكروبي ميباشند.
همچنين در مقطع دكتري داراي گرايشهاي فيزيولوژي ميكروبي، بيوشيمي ميكروبي، ژنتيك ميكروبي، سيستماتيك و اكولوژي ميكروبي، ميكروبيولوژي صنعتي، ميكروبيولوژي محيطي و بيوتكنولوژي ميباشد.
سپهر خاطرنشان كرد: اكنون در وزارت علوم محدوديتي از لحاظ گرايشها و رشتههاي جديد وجود ندارد و ميتوانيم چند برنامهريزي را ارائه دهيم تا از لحاظ اجرايي نيز از سوي وزارت علوم اجرا شود و در صورت تصويب نيز دانشگاهها بر حسب بازار كار و نياز كشور ميتوانند مجري باشند.