در حقوق ايران چند نوع طلاق وجود دارد؟ مي توان انواع طلاق را از نظر حقوقي از دو جهت مورد بررسي قرار داد:
الف- انواع طلاق از نظر تشريفات:
1- طلاق به خواست زن
2- طلاق به خواست مرد
3- طلاق توافقي
ب- انواع طلاق از نظر ماهيت: 1- طلاق رجعي
2- طلاق بائن



انواع طلاق از نظر تشريفات كدامند؟
در حال حاضر در سيستم حقوقي ايران از نظر تشريفات سه نوع طلاق وجود دارد: طلاق توافقي؛ طلاق به درخواست مرد، طلاق به درخواست زن، ولي پيش از آن بايد يادآور شويم كه در هر يك از اين موارد مراجعه به دادگاه و اخذ گواهي ((عدم امكان سازش)) الزامي است. در هر سه مورد دادگاه پس از بررسي موضوع، مساله را به داوري ارجاع مي دهد و پس از كسب نظر داوران (داور زن و داور مرد) مبادرت به صدور حكم ((عدم امكان سازش)) مي نمايد كه با اراية آن به دفتر رسمي طلاق، سردفتر مربوط طلاق را انجام مي دهد.
آيا اعتبار گواهي عدم امكان سازش نامحدود است؟
اعتبار گواهي عدم امكان سازش سه ماه است؛ يعني اگر ظرف 3 ماه براي اجراي صيغة طلاق به دفاتر رسمي طلاق مراجعه نشود، حكم عدم امكان سازش بي اعتبار خواهد بود.
اگر مرد با اين كه گواهي عدم سازش در دست زن است از مراجعه به دفتر طلاق خودداري كرد ، زن چه مي تواند انجام دهد ؟
چون غالب مردها از مراجعه به دفاتر طلاق خودداري مي كنند در حال حاضر اگر مردي به رغم صدور حكم عدم امكان سازش به دفتر رسمي طلاق مراجعه نكند ، زن حق دارد به دفتر طلاق مراجعه كند . دفتر خانه موظف است احضاريه اي براي حضور در دفتر طلاق براي مرد ارسال دارد و در صورتي كه مرد باز هم از حضور در دفتر خانه امتناع ورزيد زن به دادگاه مراجعه مي نمايد و دادگاه طي حكمي به او وكالت در توكيل مي دهد تا با مراجعه به دفتر طلاق و اراية حكم عدم امكان سازش و اجازه توكيل ، خود را طلاق دهد .


منبع:ali33.blogfa.com/post-18.aspx