اطلاعات اعجاببرانگيز پژوهشگران درباره خودترميمي مغز
پژوهشهاي تازه، اطلاعات اعجاب برانگيزي در مورد ساز و كار ترميم قسمتهاي آسيبديده مغز که براي حافظه و توجه مهم است، به دست ميدهد.
به گزارش سرويس پژوهشي ايسنا، پژوهشي جديد که در شماره 4 نوامبر مجله علمي نورون، متعلق به انتشارات «سل» چاپ شد، نقش قسمتهاي آسيب نديده مغز را در جايگزيني و حمايت از عملکرد ترميمي برجسته ميکند.
آسيبهاي مغزي با توجه به مکان و شدت صدمه ميتواند داراي پيامدهاي ويرانگري باشد. صدمه به قسمتي از مغز که قشر پيشپيشاني ناميده ميشود، در بيشتر موارد به کاستي حافظه و توجه منجر ميشود. با اين حال، افراد ميتوانند با گذشت زمان برخي عملکردها را بازيابي کنند.
مطالعاتي که بازيابي کاستي حرکتي يا زباني را بررسي کرده، نشان ميدهد بخشهاي آسيب نديده مغز ميتوانند جبرانگر بخشهاي آسيب ديده باشند. در حالي که مشخص است انعطاف پذيري عصبي براي بازيابي عملکردي پس از آسيب به قشر پيش پيشاني، مورد نياز است، ساز و کارهاي دقيق بازيابي شناختي به خوبي مشخص نيست.
دکتر برادلي وويتک از دانشگاه کاليفرنيا در برکلي توضيح ميدهد: در مطالعه جاري، ما مشتاق هستيم بررسي کنيم آيا عملکرد شناختي بدون عيب در بيماراني که قشر پيش پيشاني آنها در يک نيمکره مغز آسيب ديده، توسط کنش جبراني قشر پيش پيشاني در قسمت سالم و آسيب نديده مغز جبران ميشود.
دکتر وويتک و همکارانش مطالعهاي را طراحي کردهاند تا فعاليت مغز در بيماراني را بررسي کنند که تنها در يک سمت مغز آنها قشر پيش پيشاني آسيب ديده است.