وزير علوم، تحقيقات و فناوري گفت: روساي دانشگاهها بايد برنامههاي پنجساله فرهنگي و اجتماعي داشته باشند و براي مسايلي مانند عفاف و حجاب برنامهريزي کنند و نقش تمام بخشهاي دانشگاه را در اين برنامه تعيين كنند.
به گزارش سرويس صنفي آموزشي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، دکتر کامران دانشجو در جمع تعدادي از روساي دانشگاههاي کشور با بيان اينكه سياستهاي فرهنگي اگر کلي هم تعريف شوند بايد بخشي و با توجه به شرايط فرهنگي اجتماعي هر منطقه و دانشگاه اجرايي شوند، اظهاركرد: در کنار برخي سياستهاي کلان فرهنگي، روساي دانشگاهها بايد برنامه فرهنگي هر دانشگاه را با لحاظ کردن کليه شرايط آن دانشگاه تعريف و در هياتهاي امنا مطرح كنند.
وزيرعلوم ضمن تبريک هفته دفاع مقدس و گراميداشت ياد و خاطره شهداي جنگ تحميلي نيز گفت: همواره بايد اين سوال را از خود مطرح کنيم که آيا در راه اهداف و آرمانهاي شهدا قدم برميداريم.
وي در ادامه سخنان خود با اشاره به تلاشهاي روساي دانشگاهها براي توسعه و عمران دانشگاهها، تصريح كرد: دغدغه اصلي مديريت دانشگاه بايد مسايل آموزشي و پژوهشي و مهمتر از آن تربيت و تزکيه دانشجويان باشد چرا که درآموزههاي ديني نيز به تزکيه و سپس به تعليم اشاره شده است.
به گفته وزيرعلوم، سياست دولت و وزارت علوم اين است که با واگذاري تدريجي خدمات صنفي و رفاهي دانشجويي به بخش خصوصي، مديران دانشگاه فرصت بيشتري براي سياستگذاري و برنامهريزي آموزشي و پژوهشي دانشگاهها داشته باشند و در عين حال بر چگونگي ارائه خدمات صنفي و رفاهي به دانشجويان نظارت کنند.
دانشجو در ادامه سخنان خود با اشاره به ضرورت تسريع در صدور مجوز نشريه علمي پژوهشي گفت: سياست وزارت علوم اين است که با توجه به افزايش دانشجويان تحصيلا ت تکميلي و توليد علمي در کشور، تعداد نشريات علمي داخلي افزايش يابد لذا هر دانشگاهي سعي کند در تعدادي از رشتههاي تحصيلي نشريات علمي ترويجي يا علمي پژوهشي داشته باشد.
وي با بيان اينکه مشارکت اعضاي هيات علمي در تصميم گيريها و برنامهريزيها موجب افزايش انگيزه خدمت مي شود، گفت: دانشگاهها ايدهها و پيشنهادات خود را در خصوص مسايل مختلف آموزشي، پژوهشي، فرهنگي و موارد ديگر به مسئولين ستادي وزارت علوم ارائه کنند تا پس از بررسي کارشناسي و دريافت نظرات نخبگان در جهت رفع مشکلات و موانع و تقويت آموزش عالي به اجرا در آيند.
وي دربخش ديگري از سخنان خود گفت: انجام فعاليتهاي فرهنگي در دانشگاهها منوط به خودسازي مديران دانشگاهها، کارکنان و اعضاي هيات علمي است و نگاه صرف به دانشجويان براي رسيدن به اهداف فرهنگي نتيجه بخش نيست.
دانشجو با اعلام اينکه دين مبين اسلام، بيشترين تاکيدات و توجهات را نسبت به علم و دانش دارد و قرار دادن دين در مقابل علم و خرد کار دشمنان و يا جاهلان است، افزود : بايد دغدغه دين داشتن و توامان کردن علم با ايمان در محيط دانشگاهها نهادينه شود.
ورزش به عنوان محور اساسي در برنامههاي مسوولان دانشگاه قرار گيرد
لزوم تشويق قهرمانان ورزش دانشگاهي
وزير علوم در بخش ديگري از سخنان خود اظهاركرد: مسئولين دانشگاهها ورزش را به عنوان يک محور اساسي در برنامهها و فعاليتهاي خود بدانند و براي گسترش ورزش بين تمام اقشار دانشگاهي تلاش کنند، مسابقات درون دانشگاهي و بيرون دانشگاهي برگزار کنند و براي تامين و تقويت تجهيزات و امکانات ورزشي دانشگاهها اهميت قائل شوند.
وي بر لزوم تشويق قهرمانان ورزش دانشگاهي تاکيد کرد و افزود : همانطور که در فرهنگ ديني و ملي ما اشاره شده است عقل سالم در بدن سالم است لذا با تقويت ورزش دانشگاهي شاهد رشد علمي و آموزشي نيز خواهيم بود و از آسيب هاي اجتماعي نيز کاسته خواهد شد.
تاكيد بر ارتباط دانشگاهها با خانوادههاي دانشجويان
وزير علوم با تاکيد براهميت ارتباط دانشگاهها با خانواده هاي دانشجويان، گفت : دانشگاهها در قالب ايجاد نهادهايي مانند انجمن دانشگاه و خانواده با خانواده دانشجويان تعامل نزديک داشته و ضمن انتقال ديدگاههاي خود از مشورت و ايده هاي والدين نيز استفاده کنند.
وي به مسئولين دانشگاهها خاطرنشان کرد: در برخورد با خطاهاي دانشجويان رفتاري پدرانه و همراه با مهر و عطوفت داشته باشند و براي حل مشکلات آنان تلاش كنيد همچنين در محيط دانشگاه از هرگونه اقدام جناحي و حزبي پرهيز کنند.
دانشجو تصريح كرد: رئيس جمهور متعلق به همه ملت ايران است و دولت خدمتگزار هم عزت، اقتدار و آسايش و آرامش همه ايرانيان را دنبال مي کند، لذا فعاليتهاي انتخاباتي افراد در ستادهاي متفاوت نبايد دليل بر نگاههاي متفاوت به افراد در صحن دانشگاهها باشد چرا که همه دانشجويان و اساتيد و کارمندان شريف دانشگاه ها براي ما محترم و عزيز هستند و همه براي اعتلاي ميهن اسلامي و پيشرفت علم و فناوري تلاش مي کنند .
به گزارشا يسنا، وي در ادامه سخنان خود با تاکيد بر تعامل روساي دانشگاهها با ساير مسئولين گفت : روساي دانشگاهها تلاش کنند با استاندران و نمايندگان مجلس شوراي اسلامي و ديگر مسئولان استاني و محلي تعامل داشته باشند و از نظرات آنان براي پيشبرد اهداف دانشگاه بهره مند شوند.
گفتني است، روساي دانشگاههاي شهيد چمران اهواز ، بوعلي سيناي همدان ، وليعصر رفسنجان (ع)، زنجان ، خليج فارس ، جامع گلستان ، علوم کشاورزي و منابع طبيعي گرگان ، زابل ، مازندران و بين المللي امام خميني (ره) و معاونان پژوهشي و فناوري ، اداري مالي و مديريت منابع و روساي "مرکز هيات هاي امناو هيات مميزه مرکزي" و مرکز همکاريهاي علمي بين المللي وزارت علوم در اين نشست حضور داشتند.
انتهاي پيام
كد خبر: 8907-05593