بالا
 تعرفه تبلیغات




 دانلود نمونه سوالات نیمسال دوم 93-94 پیام نور

 دانلود نمونه سوالات آزمونهای مختلف فراگیر پیام نور

نمایش نتایج: از شماره 1 تا 9 از مجموع 9

موضوع: چای وهر چه که باید درمورد آن بدانید

  1. #1
    مژگان آواتار ها
    • 14,355

    عنوان کاربری
    مدير بازنشسته
    تاریخ عضویت
    Sep 2009
    راه های ارتباطی

    new12 چای وهر چه که باید درمورد آن بدانید

    چای داروی شفابخش

    چای یکی از دلپسندترین نوشیدنی‌های متداول در جهان است، به‌طوری‌که پس از آنب بیشترین مصرف را در بین مردم دارد و به‌طور میانگین روزانه یک میلیارد فنجان چای نوشیده می‌شود.
    اولین مرجع مسلم در مورد چای لغت‌نامه چینی (KuoPo) است که در سال ۳۵۰ میلادی یافت شد.
    گیاه چای به گروهی از گیاهان به نام کاملیا نزدیک است و به نام علمی کاملیا سیننسیس نزد دانشمندان شهرت دارد، در جهان ۳۰۰۰ نوع گوناگون از آن تاکنون شناخته‌اند.
    دو برگ و یک غنچه از این گیاه همیشه سبز که در آب و هوای گرم و مرطوب مناطق گرمسیری و نیمه‌گرمسیری رشد و نمو می‌کند برای ساختن چای خشک برداشت می‌شود.
    تمام انواع چای را می‌توان به سه گروه عمده: تخمیری (چای سیاه)، تخمیر نشده (چای سبز)، نیمه تخمیری (چای اولانگ و پوچونگ) تقسیم کرد.
    ۱. چای سیاه: برگ‌های چای را ابتدا له می‌کنند و آنگاه در مجاورت هوا قرار می‌دهند تا تغییرات شیمیائی در آنها پدید آید (ابتدا رنگ برگ‌های چای قهوه‌ای می‌شود و سپس مزه مشخص چای سیاه در این مرحله به‌وجود می‌آید) سپس محصول را خشک می‌کنند.
    ۲. چای سبز: قدیمی‌ترین نوع چای است و بیشتر در ژاپن و چین طرفدار دارد. در تهیهٔ این محصول، برگ‌ها کمتر تحت تغییر و تحول قرار می‌گیرند و فقط گرما داده و سپس خشک می‌شوند، بنابراین رنگ سبز خود را حفظ می‌کنند.
    ۳. چای اولانگ و پوچونگ: به حد وسط بین دو نوع چای سیاه و چای سبز گفته شده است.
    گفتنی است بیش از ۴/۳ چای دنیا به چای سیاه تبدیل می‌شود و این نوع چای بیشترین مصرف را نزد اروپائیان و آمریکائیان دارد.
    ● ترکیبات، آثار و خواص چای
    ترکیبات اساسی برگ چای عبارتند از: آب، تانن، کافئین، اسانس‌های روغنی، آلبومین، قند، پکتین، خاکستر و... بعضی از این مواد در کیفیت چای اثر مثبت و برخی اثر منفی و تعدادی بی‌اثرند.
    کافئین متعلق به گروهی از ترکیبات طبیعی به نام زانتین‌ها است، زانتین‌ها احتمالاً قدیمی‌ترین محرک‌های شناخته شده در شکل گیاهی هستند، همهٔ آنها با مقادیر مختلف محرک دستگاه عصب مرکزی و عضلات اسکلتی هستند، پیامد این تحریک به‌صورت افزایش هوشیاری، توانائی به تعویق انداختن خواب، افزایش قوه ذهنی برای فکر کردن است. کافئین یک از قدرتمندترین زانتین‌هاست.
    مقدار کافئین موجود در چای بین ۲ تا ۵ درصد متغیر است، مقدار کافئین موجود در یک فنجان چای که حاوی ۱۴۰ گرم مایع باشد حدود ۲۵ تا ۷۵ میلی‌گرم است.
    قوی‌ترین ترکیبات موجود در چای فلاونوئیدها هستند که بیشترین فعالیت آنتی‌اکسیدانی را داشته و به میزان ۵/۱ ۵/۰درصد در گیاهان وجود دارد. (پژوهشگران ایتالیائی ثابت کرده‌اند که نوشیدن چای، خاصیت ضداکسندگی در بدن را تقریباً تا ۵ درصد افزایش می‌دهد).
    ترکیب فنلی موجود در چای کاتشین است که ۳۰درصد وزن خشک چای را تشکیل می‌دهد، کاتشین چای حاوی اپی کاتشین (ـ) اپی گالاکتو کاتشنی (ـ) و استرهای گالانته آنهاست.
    از جمله اثرات این ترکیبات فنلی جلوگیری از اکسیداسیون چربی، ممانعت از تصلب شرائین در بدن، به تعویق انداختن پیری زودرس، خاصیت آنتی موتاژنی، ضدسرطانی، و از طرف دیگر در سیستم‌های غذائی حاوی چربی حفظ پایداری است.
    ● املاح موجود در چای
    چای منبع غنی از دو مادهٔ معدنی ضروری برای سلامتی یعنی منگنیز و پتاسیم است. منگنز در رشد استخوان‌های بدن نقش دارد و برای تأمین سلامتی بدن روزانه دو تا پنج میلی‌گرم منگنز مورد نیاز است. چای یک منبع غذائی از منگنز در رژیم غذائی است که مصرف پنج تا شش فنجان آن حدود ۴۵ درصد نیاز انسان به این ماده معدنی را تأمین می‌کند.
    پتاسیم برای حفظ ضربان قلب اهمیت دارد و اعصاب ماهیچه‌ها را فعال کرده، میزان مایعات درون سلولی را تنظیم می‌کند. کمبود این ماده منجر به ضربان نامنظم قلب و کوفتگی عضلانی می‌شود. مصرف روزانهٔ ۶-۵ فنجان آن حدود ۷۵ درصد میزان جذب روزانه توصیه شده پتاسیم در افراد بالغ را تأمین می‌کند.
    از املاح مهم دیگر موجود در چای فلوئورید است، همان‌طور که می‌دانیم فلوئورید به مینای دندان استحکام بخشیده و از پوسیدگی آنها جلوگیری می‌کند، چای از به‌وجود آمدن پلاک دندان جلوگیری می‌کند و بعضی از باکتری‌های موجود در دهان را که عامل بیماری لثه‌اند، از بین می‌برد.
    چای حاوی ویتامین‌هائی است مانند: ویتامین A که خواص ایمنی دارد، ویتامین B۶ که در سوخت بدن نقش حیاتی دارد، ویتامین B۲ که برای آزادسازی انرژی از غذا ضروری می‌باشد.
    ● چای از بروز سرطان‌ها جلوگیری می‌کند:
    کسانی‌که زیاد چای سبز یا سیاه می‌نوشند کمتر به سرطان دچار می‌شوند، مؤسسهٔ ملی سرطان شانگهای چین دریافته است مردان و زنانی‌که هر روز دست کم یک فنجان چای می‌نوشند احتمال ابتلایشان به سرطان مری ۲۰ تا ۵۰درصد کاهش یافته است، ولی نباید چای را بسیار داغ نوشید چرا که امکان ابتلا به سرطان مری را ۵ برابر می‌کند.
    چای سبز و سیاه و پلی‌فنل‌های موجود در آن نقش بازدارنده علیه بسیاری از کارسینوژن‌ها دارد، جلوگیری از کارسینوژن‌ها یکی از اساسی‌ترین استراتژی در کنترل سرطان است.
    سرطان‌هائی که ثابت شده است که چای اثر بازدارندگی در رشد آنها دارد عبارتند از: سرطان‌های پوست، ریه، مری، معده، کبد، دئودنوم، رودهٔ کوچک، لوزالمعده، و غدهٔ سرطان است.
    چای هم‌چنین نقش عمده‌ای در جلوگیری از سرطان پوست در برابر اشعهٔ ماوراء بنفش دارد.
    انواع چای‌ها میزان متفاوتی پلی‌فنل دارندکه به‌عنوان کاتشین‌ها هم نام‌گذاری می‌شوند و از میان آنها EGCG (اپی گالو کاتشین گالات) شناخته‌شده‌ترین و مهم‌ترین آنهاست.
    چای سبز در جلوگیری از آفتاب‌سوختگی‌ها که منجر به سرطان پوست می‌شود تا ۹۰ درصد مؤثر است به‌طوری‌که در آینده چای سبز به‌عنوان یکی از مواد تشکیل‌دهنده در داروهای ضدآفتاب‌زدگی استفاده خواهد شد.
    موضوع قابل مطرح دیگر این است که در برخی حالات، اشخاصی که مقدار زیاد چای مصرف می‌کنند ممکن است دچار کاهش ویتامین B۱ (تیامین) و هم‌چنین آهن شوند، این مسئله براثر حضور (تانین‌های) موجود در چای است که با تیامین کمپلکس داده و نیز مانع جذب آهن می‌شوند. البته پیشنهاد دیگری به این‌صورت مطرح می‌شود که ممکن است کافئین سطح آنزیم ترانس کتولاز را که فعالیتش به حضور تیامین وابسته است کاهش دهد، کاهش سطح ترانس کتولاز موجب بروز همان علائمی می‌شود که کاهش تیامین موجب می‌شود.
    ● چه اندازه چای باید بنوشیم تا از فایده‌های پزشکی آن بهره ببریم؟
    نوشیدن ۴ تا ۵ فنجانی چای در روز مناسب است، هم‌چنین پژوهش‌گران پیشنهاد می‌کنند چای بدون مواد افزودنی هم‌چون شیر، آب‌لیمو، به‌ویژه شکر و قند که پوسیدگی دندان را تسریع می‌کند نوشیده شود.
    البته مصرف چای در افرادی‌که دچار ناراحتی‌های قلبی، نقرس، سنگ‌کلیه، روماتیسم هستند باید کم باشد و نیز در افراد سالم هم مصرف بیش از اندازه آن باعث نشانگان تی‌اسم می‌شود که علائم آن تندی نبض اکستراسیستول، اختلالات عصبی و ضعف است.
    ● چای چه مدت باید دم بکشد؟
    طبق بررسی‌های جدید برای استفاده بهینه از خاصیت ضداکسندگی چای، باید آن‌را سه دقیقه در آب داغ خیساند و برای هر فنجان یک چای کیسه‌ای یا یک قاشق چای‌خوری چای باز در نظر گرفت. گفتنی است که در عرض سه دقیقه اول تقریباً تمام کافئین چای آزاد می‌شود. دم کردن زیاد از حد چای باعث افزایش میزان تانین آزاد آن می‌شود و به‌همین دلیل زیان‌آورتر می‌شود. به‌یاد داشته باشیم، چای بنوشیم ولی زیاده‌روی نکنیم.





    من همچنان بی امضاء









  2. #2
    مژگان آواتار ها
    • 14,355

    عنوان کاربری
    مدير بازنشسته
    تاریخ عضویت
    Sep 2009
    راه های ارتباطی

    پیش فرض چای در ایران




    بوته چای برای نخستین بار در چین و در حدود پنج هزار سال پیش شناخته شد که به تدریج خواص درمانی آن کشف شد. علاوه بر آن از چای برای مصارف رنگ‌آمیزی نیز استفاده می‌شده است.
    هلندیان در سده هفدهم چای را از چین به اروپا اوردند. در اروپا چای در مغازه های عطاری عرضه میشد. "نیکولاس تولپ" پزشک هلندی در کتاب خود تحت عنوان مشاهدات پزشکی در سال ۱۶۴۱ اعلام کرد،با نوشیدن چای از همه بیماریها در امان هستید و عمرتان طولانی میشود. در قرن ۱۸ زمانی که " آن" ملکه انگلیسی به عنوان نوشیدنی صبحانه خود چای را بجای آبجو انگلیسی انتخاب کرد ، مُد بر مباحث پزشکی غلبه کرد .
    برگ خشک شده چای زرد چینی دلیل دیگر رواج چای اجازه رفتن خانمها به چایخانه به جای قهوه خانه بود و این باعث شد چای در بین زنها عمومیت یابد. البته برای مدتی نوشیدن چای در مستعمرات امریکا تحریم شد. زمانی که بریتانیایی ها بر خریداران چای حتی برای اهداف درمانی ،مالیات تحمیل کردند،مستعمره نشینان در برخی جوامع به اعتراض برخاستند، بعدها همین معترضان تند خو مخفیانه سوار کشتیهای بریتانیایی شدند و ۳۴۲ صندوق چای را به "لنگرگاه بوستون" بردند و با بهای ارزانتری آن را فروختند.
    ● چای در ایران
    پیشینه‌ی مصرف چای در ایران به سده هفدهم میلادی می‌رسد. جهانگردان از چایخانه‌هایی گفته‌اند که بزرگان و توانگران در آن جا جمع شده و چای می‌نوشیدند.
    محمد میرزا، معروف به کاشف السلطنه چایکار، متولد ۱۲۴۴ خورشیدی در تربت حیدریه، که از دارالفنون و سپس از سوربن فرانسه فارغ‌التحصیل شده بود، با عنوان ژنرال کنسول ایران در سال ۱۲۷۶ خ. مأمور خدمت در هند شد. وی به عنوان سفیر ایران در هندوستان در روزگار مظفر الدین شاه قاجار اولین فرد ایرانی است که با همت والای خود و در نقش یک بازرگان فرانسوی به فراگیری شیوه‌ی کاشت و عمل‌آوری چای در شمال هندوستان مبادرت کرد و طی یک سفر، سه هزار (و به روایتی چهار هزار) گلدان نهال چای را از دامنه‌های هیمالیا با قطار به بمبئی و از آن جا با کشتی به بوشهر و با قاطر از بوشهر تا تهران حمل نمود. او در سال ۱۲۸۰ خ. برای نخستین بار در زمین‌های لاهیجان و تنکابن شروع به کشت چای نمود.
    نخستین کارخانه‌ چای در ایران، در سال ۱۳۰۹ خورشیدی توسط سازمان چای بنیاد شد. هم اکنون صدها کارخانه چای در ایران مشغول به کار هستند. شایان یادآوری است که چای در ردیف رایج‌ترین و مهم‌ترین نوشابه‌های مورد مصرف در ایران و جهان می‌باشد و سهم ایران ۴ تا ۵/۴ درصد از مصرف کل چای جهان می‌باشد.
    ● خواص و فواید
    مصرف دم‌کرده‌ی چای باعث تسریع حرکات تنفسی، سرعت در گردش خون، رفع خواب‌آلودگی، احساس تجدید نیرو، تقویت نیروی فکری، گوارش بهتر غذا و تعریق می‌شود از اینرو چای را هنگام خستگی، ضعف عصبی، میگرن، بیماری‌های قلبی و آسم می‌توان تجویز نمود.
    در پژوهشهای امروزه مشخص شده چای ممکن است در کاهش خطر برخی بیماریهای مزمن عمده مثل سکته، حمله قلبی و بعضی سرطانها مفید باشد، این مطلب را دکتر جان وایسبرگر ، عضو بلند پایه موسسه بهداشت آمریکا، واقع در یک مرکز تحقیقاتی در نیویورک اعلام میکند.
    نوشیدن چای میتواند از پوسیدگی دندانها جلوگیری کند؛ اینها اخبار بسیار خوبی برای مردم تمام دنیاست چون چای پس از آب پر مصرفترین نوشیدنی در دنیاست و روزانه یک میلیارد فنجان چای در دنیا نوشیده میشود.
    در بسیاری فرهنگها در سراسر تاریخ ، چای به عنوان یک معجون شفابخش تلقی شده است. بیش از هزارسال قبل راهبان بودایی به دلایل مذهبی چای مینوشیدند ومعتقد بودند که در زمان درون‌پویی به بیدار ماندن آنها کمک میکند.
    راهبان بودایی همچنین معتقد بودند چای دارای نیروهای شفا بخش است و همراه با گسترش بودیسم ، چای وتقاضا برای آن نیز افزایش یافت. یکی از بزرگان ژاپنی قرن سیزدهم بنام "شوگون" در اثر پرخوری در آستانه مرگ قرار گرفته بود که یک راهب به او رژیم چای توصیه کرد و او بهبود پیدا کرد،همین کافی بود تا مردم ژاپن بیشتر به دم کردن چای روی بیاورند.
    یکی از دلایل این که دم کرده چای در دوران گذشته در نجات زندگی افراد موثر بوده این است که آب جوشیده باکتریهای بیماریزا رااز بین میبرده. براساس نتایج یک تحقیق گسترده در هلند،خطر سکته مغزی برای مردانی که روزانه چهار پنج فنجان چای مینوشند ۷۰ درصد کمتر است . یک تحقیق دیگر در سال ۱۹۹۳ اعلام کرد مصرف زیاد چای، حملات قلبی مهلک را کاهش میدهد.
    جان فولتس مدیر مرکز پیشگیری یک مدرسه پزشکی به این نتیجه رسید که چای از ایجاد لخته های خطرناک خون که منجر به حملات قلبی و سکته میشود جلوگیری میکند. سایر مطالعات نیز نشان میدهد که سطح چربی خون و فشار خون برخی مصرف کنندگان چای پایین تر است. بیش از ۲۰ تحقیق در مورد حیوانات نشان داد که چای ممکن است از بعضی سرطانها مثل دستگاه گوارش،دستگاه تنفس و پوست جلوگیری کند.
    "وایسبرگر" که پیشتر به نام وی اشاره شد اظهار میکند که نوشیدن چای همراه با خوردن مقداری میوه و سبزیها یک راه چاره ارزان و آسان برای کاهش خطر برخی سرطانها باشد. محققان دانشگاه حفاظت "کیس وسترن"در "کلویلند" دریافتند که مصرف چای تا ۹۰ درصد از آفتاب سوختگی منجر به سرطان پوست جلوگیری میکند.
    "حسن مختار" متخصص پوست که یک مطالعه منتشر نشده را راهبری کرده، میگوید: "در آینده چای یکی از راههای محافظت پوست در برابر آفتاب خواهد بود." دانشمندان تذکر میدهند، این که چای ممکن است در برابر برخی سرطانها محافظ باشد به دلایل گوناگون بودن عوامل بیماریهاست.
    سر انجام اینکه چون چای حاوی فلوراید است، میتواند مقاومت دندانها را زیاد و از پوسیدگی آنها جلوگیری کند.در مطالعات آزمایشگاهی محققان ژاپنی پی بردند که چای با پیشگیری از تشکیل پلاک دندانی برخی باکتریهای دندانی را که میتوانند باعث بیماری لثه شوند، نابودمی کند. چای دارای انواع پلی فنل است که آنتی اکسیدانهائی هستند که سلول های انسان را از صدمه محافظت می کنند . فلاونیدها گروهی از پلی فنل ها هستند که بطور طبیعی در چای وجود دارند . به نظر می رسد سطوح بالای این پلی فنل ها در بدن می تواند علاوه بر ویروسها با سرطانهای لوزالمعده ، کولون ، مثانه ، پروستات و سینه نیز مقابله کند .
    ● اکسیر
    برای رسیدن به فواید سلامتی بخش چای روزانه چقدر باید نوشید؟ "وایسبرگر" میگوید ۴ یا ۵ بار و سایرین میگویند کمتر از آن هم کافی است. محققان مطمئن نیستند افزودن لیمو به چای اثر آن را کاهش میدهد یا خیر. افزودن شکر میتواند به دندانها آسیب بزند. پس بهتر است چای رابدون افزودن چیزی به آن بنوشید. وایسبرگر میگوید: خوشبختانه چای خنک نیز مانند چای داغ مفید است. این مطالب در جایی مثل آمریکا که از سال ۱۹۰۴ به بعد چای خنک (آیس تی) مینوشند رضایت بخش است.
    حال، حدود ۸۰ درصد از چای خود را خنک مینوشیم. اما هیچ تحقیقی برای فهمیدن اینکه یک فنجان چای ملایم میتواند دل و جرئت انسان را بالا ببرد، لازم نیست. حکیم چینی "تین یی هنگ" معتقد بوده: " نوشیدن چای برای فراموش کردن غوغای دنیا است".
    مهندس هاله جهان پیکر





    من همچنان بی امضاء









  3. #3
    مژگان آواتار ها
    • 14,355

    عنوان کاربری
    مدير بازنشسته
    تاریخ عضویت
    Sep 2009
    راه های ارتباطی

    پیش فرض چای‌ درمانی‌




    امروزه‌ توجه‌ پژوهشگران‌ به‌ پلی‌فنل‌های‌ چای‌ سبز و سیاه‌ که‌ مهمترین‌ آنها اپی‌ گالوکاتچین‌ گالات‌ است‌، جلب‌ شده‌ و روز به‌ روز خواص‌ جدیدتری‌ از این‌ ترکیبات‌ را پیدا می‌کنند. پلی‌فنل‌های‌ چای‌ در پیشگیری‌ و تسریع‌ درمان‌ و جلوگیری‌ از پیشرفت‌ بیماری‌هایی‌ نظیر سرطان‌ مری‌، معده‌، کبد، لوزالمعده‌، دوازدهه‌، روده‌ کوچک‌، روده‌ بزرگ‌، پوست‌، ریه‌، سینه‌ و پروستات‌ نقش‌ دارند. مصرف‌ چای‌ سیاه‌ نشان‌ داده‌ است‌ که‌ در کاهش‌ بیماری‌های‌ قلبی‌ عروقی‌ از راه‌ کاهش‌ کلسترول‌ و تری‌ اسیل‌ گلیسرول‌ در افراد موثر است‌. چای‌ در درمان‌ لوسمی‌ و کاهش‌ پوسیدگی‌ دندان‌، جلوگیری‌ از انباشتگی‌ آهن‌ در کبد بیماران‌ هموکروماتوز نیز اثر خوبی‌ دارد.
    ● تاریخچه‌
    اهالی‌ چین‌ از زمان‌های‌ قدیم‌، گیاه‌ چای‌ را می‌شناخته‌اند و حتی‌ در ۲۵۰۰ سال‌ قبل‌ از میلاد نیز از آن‌ استفاده‌ می‌شده‌ است‌. این‌ گیاه‌ بعدها از چین‌ به‌ ژاپن‌ و از آنجا به‌ نواحی‌ دیگر آسیا و اروپا انتقال‌ یافت‌ و به‌ تدریج‌ با مصرف‌ روزانه‌ چای‌ در نقاط‌ مختلف‌ جهان‌ پرورش‌ آن‌ در همه‌ جا معمول‌ شد. چای‌ سبز بیشتر در ژاپن‌ و کشورهای‌ عرب‌زبان‌ مصرف‌ می‌شود و در مراکش‌ و شمال‌ آفریقا بازار فروش‌ دارد. هنگام‌ دم‌ کردن‌ چای‌ سبز معمولا یک‌ یا دو برگ‌ نعناع‌ هم‌ به‌ آن‌ می‌افزایند.
    ● نقش‌ چای‌ در پیشگیری‌ و درمان‌ انواع‌ بیماری‌ها
    چای‌ و سرطان‌: ترکیبات‌ غذایی‌ با یکی‌ از ۵ روش‌ زیر می‌توانند کار سینوژن‌ها را اصلاح‌ کند.
    ۱. کاهش‌ فعالیت‌های‌ کار سینوژن‌ها با جلوگیری‌ از فاز ۱ آنزیم‌ها.
    ۲. کاهش‌ کار سینوژن‌ها با دفع‌ مسمومیت‌ از مسیر فاز ۲،
    ۳. پاک‌ کردن‌ عوامل‌ اثرگذارنده‌ برDNA‌،
    ۴. تضعیف‌ رشد و تکثیر غیرطبیعی‌ و زودهنگام‌ ضایعات‌ پری‌نئوپلاستیک‌،
    ۵. جلوگیری‌ از رشد سریع‌ سلول‌های‌ سرطانی‌. همچنین‌ چای‌ نقش‌ عمده‌یی‌ در جلوگیری‌ از سرطان‌ پوست‌ در برابر اشعه‌ ماورای‌ بنفش‌ دارد.
    چای‌ و بیماری‌هموکروماتوز: چای‌ سیاه‌ یک‌ بازدارنده‌ قوی‌ در جذب‌ آهن‌ بیش‌ از حد از طریق‌ روده‌ در افراد سالم‌ است‌. نوشیدن‌ منظم‌ چای‌ سرشار از تانن‌، جذب‌ آهن‌ را در افرادی‌ که‌ دچار انباشتگی‌ آهن‌ در کبد بودند،کاهش‌ داد و ذخیره‌ آن‌ را پس‌ از یکسال‌ به‌ یک‌سوم‌ مقدار ذخیره‌ شده‌ در گروه‌ شاهد رساند. نوشیدن‌ چای‌ بطور منظم‌ با وعده‌ غذای‌ اصلی‌ روزانه‌، گلبوتومبرها را کاهش‌ می‌دهد و راه‌ بسیار مناسبی‌ برای‌ معالجه‌ بیماران‌ مبتلا به‌ هموکروماتوزیس‌ با منشا ژنتیکی‌ است‌.
    چای‌ و سرطان‌ سینه‌: چای‌ سبز و پلی‌فنل‌های‌ موجود در آن‌ نقش‌ بازدارنده‌ بر رشد کار سینوهای‌ سینه‌ دارد. این‌ امکان‌ وجود دارد که‌ ارتباطی‌ بین‌ مصرف‌ زیاد چای‌ و وقوع‌ کمتر سرطان‌های‌ پروستات‌ و سینه‌ در بعضی‌ از کشورهای‌ آسیایی‌ وجود داشته‌ باشد.
    چای‌ و پرتوها: نتایج‌ پژوهش‌ها نشان‌ می‌دهد که‌ چای‌، سلول‌های‌ انسانی‌ را از ضایعات‌ حاصل‌ از تابش‌ پرتوهای‌ مختلف‌ بر ؤجئ‌ سلول‌ و شکستن‌ کروماتیدها محافظت‌ می‌کند. فلاونوییدهای‌ موجود در چای‌ دم‌کرده‌ دارای‌ اؤرهای‌ ضداکسیدکنندگی‌ هستند. این‌ خاصیت‌ خود اؤرهای‌ اشعه‌ گاما را خنثی‌ می‌نماید. بنابراین‌ چای‌، سبزی‌ها و میوه‌ها به‌ عنوان‌ آنتی‌ اکسیدانت‌ نقش‌ مهمی‌ در رژیم‌ غذایی‌ انسان‌ دارند.
    چای‌ و سرطان‌ کلیه‌: در آزمایشی‌ که‌ بر روی‌ سلول‌های‌ کلیه‌ انجام‌ شده‌ مشخص گردید که‌ تانن‌ چای‌ سبز و اپی‌ گالوکاتچین‌ گالات‌ موجود در آن‌ بطور قابل‌ توجهی‌ اثر بازدارنده‌ در تکثیر این‌ سلول‌ها دارد.
    چای‌ و سرطان‌ پروستات‌: در یک‌ پژوهش‌ بر روی‌ خط‌ سلولی‌ سرطان‌ پروستات‌ در موش‌ها این‌ نتیجه‌ را روشن‌ نمود که‌ اپی‌ گالوکاتچین‌ ۳ گالات‌ چای‌ از رشد سرطان‌ پروستات‌ جلوگیری‌ کرد و بسرعت‌ اندازه‌ تومورها در موش‌ها را کاهش‌ داد. چای‌ و بیماری‌های‌ التهابی‌: نتایج‌ این‌ مطالعه‌ نشان‌ می‌دهد که‌ چای‌ سیاه‌ و مخصوصا پلی‌فنل‌های‌ موجود در آن‌ می‌توانند از بروز عفونت‌های‌ پوستی‌ در انسان‌ نیز جلوگیری‌ کنند. بنابراین‌ عصاره‌ چای‌ می‌تواند برای‌ معالجه‌ عفونت‌های‌ حاصل‌ از میتیسلین‌ مفید باشد در بررسی‌ دیگری‌ که‌ با روغن‌ بوته‌ چای‌ انجام‌ شد همان‌ نتایج‌ به‌ دست‌ آمد.
    چای‌ و دارو: اپی‌ گالوکاتچین‌ و اپی‌ گالو کاتچین‌ ۳ گالات‌ موجود در چای‌ از فعالیت‌ پروتیین‌ کیناز ۳ جلوگیری‌ می‌کند و می‌تواند منجر به‌ کاهش‌ اثرهای‌ داروهای‌ بازدارنده‌یی‌ شود که‌ وابسته‌ به‌ پروتیین‌ها است‌. چای‌ جلوی‌ مسمومیت‌ ۶ داروی‌ آنتی‌ نئوپلاستیک‌ را می‌گیرد.

    مریم‌ صالح‌پور از رشت‌





    من همچنان بی امضاء









  4. #4
    مژگان آواتار ها
    • 14,355

    عنوان کاربری
    مدير بازنشسته
    تاریخ عضویت
    Sep 2009
    راه های ارتباطی

    پیش فرض چای سبز




    سابقه‌ی مصرف چای سبز در چین به حدود ۵۰۰۰ سال پیش برمی‌گردد . هر چند در برخی لغتنامه‌های قدیمی سابقه‌ی مصرف حدود سیصد و پنجاه سال قبل از میلا مسیح بیان كرده‌اند. مردم چین بهترین كسانی هستند كه طبیعت چای سبز را درك می‌كنند. منشاء استفاده از چای سبز به عنوان یك نوشیدنی به طور كامل مشخص نیست گفته می‌شود حدود ۲۷۳۷ سال قبل از میلاد مسیح هنگامی كه چند برگ گیاه كاملیا سیننسیز در فنجان آب جوش امپراتور شن‌نانگ می‌افتد، مردم باستان شروع به دم كردن آن كرده‌اند.
    اساساً ارزش چای سبز به علت خواص درمانی آن است. اكثر تحقیقات نشان داده‌اند كه نوشیدن روزانه حداقل ۴ فنجان چای سبز تأثیر به سزایی در سلامتی خواهد داشت. چای سبز شامل ویتامین‌هایی از جمله ویتامین B.C,E كمپلكس، ویتامین A‌و كلسیم، آهن و اسیدفولیك و مواد معدنی از قبیل منیزیم، پتاسیم، فلوئور و روی برخوردار می‌باشد و البته كالری ندارد.
    ●●برخی از فواید مصرف چای سبز:
    ●پایین آمدن میزان كلسترول و كاهش وزن بطور طبیعی
    ●كاهش میزان كلسترول و افزایش ترموژنزیس ( میزان كالری‌های سوخته شده در بدن)و غنی‌كردن اكسید‌اسیون چربی و كاهش وزن:
    چای سبز ژاپنی بطور طبیعی در بدن باعت سوختن چربی می‌شود . چای سبز حاوی غلظت بالای پلی فن‌های كاتچین است. این تركیبات به كمك سایر مواد شیمیایی باعث تشدید اكسیداسیون چربی و ترموژزیس می‌شوند، جایی كه گرما در بدن به‌ وسیله‌‌ی سوزاندن منابع چربی خلق می‌شود. نوشیدن چای سبز متابولیسم بدن را افزایش می‌دهد و بطور طبیعی و بدون هیچ‌گونه خطری سبب سوزاندن بافت‌های چربی می‌شود. چای سبز می‌تواند میزان كلسترول را پایین آورده و باعث تولید انرژی شوند. چای سبز باعث خارج شدن آرام كربوهیدارت‌ها از بافت‌های بدن می‌شود و هم‌چنین بطور شاخص از بالا رفتن انسولین در خون جلوگیری می‌كند كه این مسئله نیز به نوبه‌ی خود كمك بسزایی به سوزاندن چربی می‌كند.
    ●جلوگیری از برگشت دوباره‌ی اضافه‌وزن
    كاتچین‌های موجود در چای سبز به جلوگیری از برگشت دوباره‌ی وزن كمك می‌كنند. این مكانیسم به وسیله‌ی بازداشتن ازجابجایی گلوكز در سلول‌های چربی بدن صورت می‌گیرد. اپیلوگالوكاتچین گالات یا همان ( EG CG) موجود در چای سبز تركیب بسیار مؤثری در كاهش چربی بدن شناخته شده است.
    ●از بین بردن باكتری‌های موجود در غذاهای نامناسب:
    چای سبز باعث كشته‌شدن و از بین‌رفتن باكتری‌هایی كه از طریق مواد غذایی به بدن می‌رسند، می‌شود. كاتچین موجود در چای سبز یك استریل كننده‌ی قوی برای انواع مختلفی از باكتر‌ی‌ها مانند: استافیلوكوكوس اورئوس، ویبریو، كلستریدیوم پرفوژنز، باسیلوس سرئوس، آئروس سوربیا، كلستریدیوم بوتیلیوم و... می‌باشد. البته در اثر مصرف چای سبز، امكان رشد برای این قبیل باكتری‌ها وجود نخواهد داشت و در نتیجه‌ از بین خواهند رفت. در واقع چای سبز آنتی‌اكسیدانی مؤثر بر روی توكسین‌های ساخته شده توسط باكتری‌ها دارند.
    خاصیت آنتی‌اكسیدانی صد بار مؤثر از ویتامین C و پانزده بار موثر تر از ویتامین E: اپیگالوكاتچین گالات موجود در چای سبز یك آنتی‌اكسیدان بسیار قوی برای محافظت از سلول‌ها و DNA تخریب‌ شده‌ای كه منجر به بافت‌های سرطانی می‌شوند، است. تحقیقات نشان‌ داده‌اند كه این آنتی‌اكسیدان‌ها در بدن به جنگ ویروس‌ها می‌روند و تأثیرات بسیار مثبتی در سلامتی بدن دارند. تحقیقات انجام شه در دانشكده پزشكی هاروارد نشان داده است كه كسانی كه شش فنجان چای سبز در هر روز به مدت یك هفته نوشیده‌اند بدنشان بهتر با ویروس‌ها مبارزه كرده است.
    ●از بین بردن رادیكال‌های آزاد فعال:
    كاتچین‌ها رادیكال‌های آزاد فعال در بدن را از بین می‌برند و اثرات بسیار مثبتی بر روی تمامی سلول‌های بدن دارند و در نتیجه‌ی از بین رفتن این رادیكال‌ها میزان ابتلا به سرطان كاهش پیدا می‌كند.
    ●جلوگیری از تشكیل پلاك‌های دندان:
    این پلا‌ك‌ها به وسیله‌ی باكتری‌های كاریوژینك كه گلوكان‌های غیرقابل حل در آب تولید می‌كنند و به مینای دندان می‌چسبند، تولید می‌شوند. كاتچین ‌های چای سبز می‌توانند فرآیند ترانسفراز گلوكوزیل‌ها بوسیله باكتری‌های كاریوژینك ( كه باعث ایجاد گلوكان شده بودند) را متوقف كند و نتیجتاً از تشكیل پلاك دندان جلوگیری كند.
    ●قدرت بیدارسازی ذهن:
    یك لیوان چای سبز به بیدارسازی ذهن بعد از یك دوره‌ی بی‌خوابی و یا بعد از افزایش كرخی ذهن در موقع بیدار شدن از خواب شبانه كمك خواهد كرد.
    ●خاصیت طراوت بخشی به بدن:
    نوشیدن چای سبز باعث تسهیل انقباض عضلانی دربدن می‌شود و در نتیجه‌ باعث رفع خستگی و طراوت بخشی دربدن می‌شود. از این‌رو اغلب محققان نوشیدن چای سبز را در اواسط روز و بهنگام كار برای بیدارسازی ذهن رفع خستگی توصیه می‌كنند.
    ●كنترل كننده‌ی فشار خون: مصرف روزانه‌ی چای سبز باعث پایین آمدن فشار خون می‌شود.
    ●سلامتی پوست و جلوگیری از پیری:
    رادیكال‌های آزاد در بدن باعث تخریب دیواره سلول‌های پوست و ساختمان آن می‌شوند كه نتیجتاً به پیری پوست می‌انجامد. نور خورشید برعملكرد و تولید این رادیكال‌های آزاد مؤثر است. آنتی‌اكسیدان‌های موجود در چای باعث از بین رفتن این رادیكال‌ها و جلوگیری از پیری می‌شوند.
    ●كمك به گردش‌ جریان خون:
    چای سبز باعث افزایش گردش جریان خون در بدنی شود. و از این طریق باعث درمان بیماری‌های كبدی، مبارزه با سرطان ‌شش‌ها، درمان آلرژی‌های فصلی و مقابله با حملات قلبی می‌شود.
    ●افزایش تراكم استخوان‌ها:
    براساس مطالعات انجام شده بر روی مصرف‌كنندگان چای سبز، این اشخاص در طی چندین سال مصرف مداوم از ۶ درصد تراكم استخوانی بیشتری نسبت به سایر افراد برخوردار بوده‌اند:
    ●چای سبز و آلزایمر:
    محققین دریافته‌اند كه چای سبز می‌تواند ache‌ كه پیام شیمیایی انتقال عصبی را تخریب می‌كند، را غیرفعال نماید، چای سبز فعالیت این آنزیم، كه در مغز بیماران مبتلا به آلزایمر یافت می‌شود را از بین می‌برد.





    من همچنان بی امضاء









  5. #5
    مژگان آواتار ها
    • 14,355

    عنوان کاربری
    مدير بازنشسته
    تاریخ عضویت
    Sep 2009
    راه های ارتباطی

    پیش فرض چای کوهی St.johns Wort




    چای كوهی در اروپا و آمریكا به‌نام ست جونز شهرت دارد و مدتی است كه بسیار معروف شده و تقریباً برای هر بیماری به‌كار می‌رود.
    جالب است بدانید كه روغن چای كوهی برای مدت سه قرن در انگلستان تنها داروی زخم‌ها بوده است.
    چای كوهی در ایران در دامنه كوه‌های البرز، ‌كرج، ‌چالوس و مازندران و نقاظ غرب ایران به حد زیاد می‌روید.
    در اروپا نانوائی‌ها این گیاه را خوب می‌شناسند زیرا كمی از آنرا به آرد اضافه می‌كنند كه نان را بهتر و خوش طعم‌تر می‌كند.
    گل‌های چای كوهی به‌ رنگ سفید یا زرد می‌باشند كه در بالای ساقه به‌صورت مجتمع به چشم می‌خورد. این گل‌ها كمی معطر و دارای بوی مخصوصی می‌باشد. میوه چای كوهی به شكل كپسول است.

    تركیبات شیمیائی:
    مهم‌ترین ماده شیمیائی چای كوهی هایپرین Hyperin و همچنین ماده قرمز رنگی به‌نام هایپریسین Hypericin است چای كوهی دارای تانن و اسید نیكوتی‌نیك نیز می‌باشد.

    خواص داروئی:
    از نظر طب قدیم ایران این گیاه گرم و خشك است. ماده قرمز رنگی كه در برگ‌های چای كوهی وجود دارد و با فشار دادن برگ‌ها از آن استخراج می‌شود برای التیام زخم‌ها و درمان سوختگی‌ها به‌كار می‌رود.
    برای تهیه جوشانده و یا دم كرده این گیاه باید حدود یك قاشق چایخوری برگ و گل خشك گیاه را در دو فنجان آب جوش ریخته و آن را آنقدر بجوشانید تا یك فنجان باقی بماند سپس آن را مصرف كنید.

    به‌طور خلاصه می‌توان به موارد زیر اشاره كرد:
    ۱) ضد كرم معده و روده می‌باشد.
    ۲) ادرارآور و قاعده‌آور است.
    ۳) گرفتگی صدا را باز می كند و خلط آور است.
    ۴) برای درمان مرض كزاز به‌كار می‌رود.
    ۵) اگر برگ آن را به‌صورت پودر دارید و روی زخم‌های عمیق و متعفن بپاشید این نوع زخم‌ها را خوب می‌كند.
    ۶) درمان‌كننده اسهال و اسهال خونی است.
    ۷) برای درد دنبالچه بهترین دارو است.
    ۸) اگر مشكوك به خونریزی مغزی هستید و یا احتمال خونریزی مغزی وجود دارد حتماً از این دارو استفاده كنید.
    ۹) ضعف جنسی را درمان می‌كند.
    ۱۰) درمان‌كننده بیماری مننژیت است.
    ۱۱) برای درمان فلج به‌كار می‌رود.
    ۱۲) سیاه‌سرفه را از بین می‌برد.
    ۱۳) درد پشت و گردن و خشكی گردن را درمان می‌كند.
    ۱۴) برای كم‌خونی مفید است.
    ۱۵) چای كوهی اشتها را باز می‌كند بنابراین می‌توان آن را به بچه‌ها و افراد مسن كه اشتها ندارند داد.
    ۱۶) ضد افسردگی می‌باشد.
    ۱۷) درمان‌كننده بیخوابی است.
    ۱۸) در درمان سرماخوردگی معجزه می‌كند.
    ۱۹) برای درمان تب و اثر نیش سمی حشرات به‌كار می‌رود.

    و بالاخره با تحقیقات جدیدی كه دانشمندان روی این گیاه معجزه‌آسا انجام داده‌اند و دریافته‌اند ‌كه چای كوهی می‌تواند ویروس‌ها را از بین ببرد و حتی روی ویروس بیماری AIDS نیز اثر دارد. مدتی است كه بیماران مبتلا به ایدز از این گیاه استفاده می‌كنند‌ كه سیستم دفاعی بدن آنها را تقویت كرده و بیماری را تخفیف می‌دهد‌.
    دانشمندان مدتی است كه روی اثر چای كوهی بر روی سرطان خون تحقیقات دامنه‌داری را شروع كرده‌اند و به نتایج درخشانی دست یافته‌اند.
    همانطوریكه قبل گفته شد این دارو اثر بسیار خوبی بر روی افسردگی درد البته اگر سه بار متوالی از این دارو استفاده شود حالات افسردگی را از بین برده بیخوابی را مداوا می‌كند و بیماران اعتماد بنفس خود را باز می‌یابند.

    مضرات:
    كسانیكه از قرص ضد بارداری، داروهای آسم و ضد سرماخوردگی و حساسیت استفاده می‌كنند نمی‌توانند چای كوهی مصرف كنند.





    من همچنان بی امضاء









  6. #6
    مژگان آواتار ها
    • 14,355

    عنوان کاربری
    مدير بازنشسته
    تاریخ عضویت
    Sep 2009
    راه های ارتباطی

    پیش فرض چای مرغوب، چای نا مرغوب




    گفته می‌شود نخستین بوته‌های چای حدود ۲۷۰۰ سال قبل از میلاد مسیح در كشور چین كشت شد و دم كرده‌ آن برای رفع خستگی مصرف می‌شد.
    در فرهنگ ما ایرانیان، چای ازجمله فرآورده‌های پرمصرف كشاورزی است كه همگان از پیر و جوان و فقیر و غنی، نوشیدن آن را مایه آرامش و فرصتی برای فراغت از مشغله‌های روزانه می‌دانند و از آن به عنوان بهانه‌ای برای گردهم نشستن و گفت و گو بهره می‌برند. ایرانیان با مصرف سالانه ۴ تا ۵/۴ درصد مصرف چای جهان، در زمره چای‌خورترین مردم جهان قرار دارند.
    چای سیاه كه به‌طور مطلق چای نامیده می‌شود از برگ، غنچه و ساقه نازك گیاهی از نوع كاملیا(Camellia) به دست می‌آید و پس از انجام عملیات تخمیر و خشكانیدن، در قالب بسته‌بندی‌های گوناگون به بازار عرضه می‌شود.
    ● پیشینه چای
    گفته می‌شود نخستین بوته‌های چای حدود ۲۷۰۰ سال قبل از میلاد مسیح در كشور چین كشت شد و دم كرده‌ آن برای رفع خستگی مصرف می‌شد. كشت چای در محدوده مدار جغرافیایی ۴۲ درجه عرض شمالی تا ۳۳ درجه عرض جنوبی رواج دارد.
    ایرانیان قدیم به جای چای، قهوه می‌نوشیدند. به همین دلیل چایخانه‌های امروز، همان نام سنتی قهوه‌خانه را حفظ كرده‌اند.
    در سال ۱۲۸۰ هجری شمسی (سال ۱۹۰۱ میلادی) دولت وقت ایران به مرحوم كاشف السلطنه كه ژنرال كنسول ایران در هند بود دستور داد تا كشت چای و اصول و فنون چای‌سازی را بیاموزد.
    وی نخستین شخصی بود كه در ایران به كاشت این گیاه و تهیه چای خشك همت گمارد.
    ● چای مرغوب
    بر مبنای استاندارد ملی ایران، كیفیت چای براساس دیدن و چشیدن آن تعیین می‌شود. با تجربه‌ای كه چشندگان روی انواع چای دارند قضاوت آنها اغلب ملاك عمل است.
    داوری چشندگانی كه واجد گواهی‌نامه از یكی از مراجع رسمی چشش چای هستند، معتبر است. آزمایش‌های شیمیایی روی نمونه‌های چای به جز در مواردی كه چای فاقد اصالت، مشكوك و یا واجد ویژگی‌های غیرمتعارف باشد، انجام نمی‌شود. موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران فاكتورهای ویژه‌ای را برای چای خوب در نظر گرفته‌اند.
    ● این لكه‌های روغنی
    بسیاری از مصرف‌كنندگان با مشاهده لكه‌های روغنی مانند بر سطح چای و یا جداره‌های ظروف محتوی آن، كیفیت نامناسب آب را عامل آن می‌دانند و در نگاه نخست، چنین استنباط می‌كنند كه منشا لكه‌های چربی، آبی است كه برای طبخ چای به كار رفته است. برای توضیح علت این پدیده و براساس مراجعه به مستندهای مرتبط و مكاتبه با برخی شركت‌های تولید و عرضه‌كننده چای، موارد زیر استنتاج شده است: در ساختمان شیمیایی چای، مواد شیمیایی تانن و كافئین با اثر تحریك‌كنندگی قوی همچون افزایش هوشیاری، انرژی و تمركز وجود دارد و شاید خاصیت این مواد اصلی‌ترین دلیل مصرف چای باشد.
    هنگامی كه چای سرد می‌شود و دمای آن به كمتر از ۱۷ درجه سانتی‌گراد می‌رسد، تانن و كافئین موجود در چای با یكدیگر واكنش داده و تركیبی به نام تانات كافئین و مقداری پلی‌فنل اكسید نشده تولید می‌شود.
    تانات كافئین كه نوعی رسوب است به‌صورت ذرات معلق درآمده و رنگ چای را كدر می‌كند. پلی‌فنل‌های اكسید نشده نیز كه به حالت چربی‌های حلقوی آزاد می‌شوند ‌به‌صورت لكه‌های روغنی مانند در سطح چای و یا جداره ظرف محتوی چای مشاهده می‌شوند. آغشته بودن ظروف طبخ و صرف چای به چربی و یا هر نوع ماده روغنی دیگرنیز سبب تشدید این پدیده می‌شود.
    ● چای كدر یا پررنگ
    در آزمون‌های كیفیت آب مورد استفاده برای طبخ چای، مشخص شده است كه هرچند محتوی سختی آب بیشتر باشد، چای كدرتر و هرچه املاح قلیایی آب بیشتر باشد چای دم‌‌كرده پررنگ‌تر خواهد بود.
    عنصر روی ازجمله عناصر تغذیه‌ای است كه جذب عمده‌ آن به بدن ازطریق مواد غذایی است. مقدار متداول آن در آب‌های سطحی ۰۱/۰ و در آب‌های زیرزمینی ۰۵/۰ میلی‌گرم بر لیتر است. در آب‌های لوله‌كشی به‌ویژه در لوله‌های گالوانیزه قدیمی، مقدار روی ممكن است بیشتر باشد. روی در غلظت‌های حدود چهار میلی‌گرم بر لیتر (برحسب سولفات روی) مزه ناخوشایند گس در آب ایجاد می‌كند. این عنصر در غلظت‌های حدود سه تا پنج میلی‌گرم بر لیتر، ظاهر شیری‌رنگ و كدر با لایه‌ نازك روغنی مانند در هنگام جوشاندن آب ایجاد می‌كنند.
    سازمان جهانی بهداشت، حداكثر غلظت مجاز روی در آب آشامیدنی را بر پایه مزه و جوانب زیبایی شناختی، سه میلی‌گرم بر لیتر پشنهاد كرده است تا بتوان از این طریق چای خوشرنگی را تهیه كرد.‌





    من همچنان بی امضاء









  7. #7
    مژگان آواتار ها
    • 14,355

    عنوان کاربری
    مدير بازنشسته
    تاریخ عضویت
    Sep 2009
    راه های ارتباطی

    پیش فرض چای‌های معطر




    در حقیقت چای یکی از پرمصرف‌ترین نوشیدنی‌ها در دنیا است. چائی که محبوب‌ترین نوشیدنی گرم در جهان و مورد علاقه همگان است، طعم مطبوع و نستباً تلخی دارد و حالت سبکی دلپذیری را به همراه می‌آورد. این خصوصیات، از مواد شیمیائی مختلفی است که در برگ چای وجود دارد.
    در چای به‌دلیل آنزیم‌های آزاد شده در اثر خرد کردن برگ‌ها، پروتئین‌ها تجزیه می‌شود و اسیدهای آمینه‌ای به‌وجود می‌آیند که منبع اولیه ترکیبات طعم‌زا هستند. آنزیم‌های پلی‌فنل اکسید از، ترکیبات پلی‌فنلی را که تا ۲۵ درصد وزن چای خشک را تشکیل می‌دهند، مورد حمله قرار می‌دهند که علاوه بر ایجاد رنگ، سبب به‌وجود آمدن مواد طعم‌زا در چای می‌شوند. تئوافلاوین‌ها که به‌وجود آورنده رنگ قرمز پرتغالی شفاف در چای هستند، طعم یا حالت گس نیز ایجاد می‌کنند.چای عطری یا چای طعم‌دار به چائی که طعمی به آن افزوده شده باشد، می‌گویند. البته هر نوع چای می‌تواند طعم‌دار یا عطری باشد ولی در این مورد بیشتر از چای سیاه یا چای سبز استفاده می‌شود. با توسعهٔ تکنولوژی در زمینهٔ طعم‌های مواد غذائی، می‌توان چای را با هر نوع طعم و عطر خاص ایجاد کرد.در کشورهای خارجی از انواع عطر و طعم‌ها در این زمینه استفاده می‌شود مانند زنجبیل، سیب، موز، نارگیل، لیمو، پرتغال، هلو، توت‌فرنگی، وانیل و...
    در چین برای معطر کردن چای (چای سبز) از گل یاس استفاده می‌کنند و در کشورهای عربی، چای معطر شده با اسانس هل، به مصرف می‌رسد.معطر کردن چای سنتی معمولاً در اغلب شهرهای مختلف کشورمان نیز رواج داشته و دارد. به‌طور مثال، در شهرهای آذربایجان و کاشان از گل محمدی و در شمال کشور از گل بهارنارنج به‌صورت تازه و خشک استفاده می‌شود.متأسفانه در سال‌های اخیر، به‌علت واردات بی‌رویهٔ انواع چای خارجی، ذائقه مردم کشورمان تغییر کرده و بیشتر از اینکه به کیفیت اهمیت دهند به عطرها و اسانس‌ها و مواد افزودنی گاه غیرمجاز، این چای‌ها اهمیت می‌دهند. این اسانس‌ها و مواد افزودنی غیرمجاز باعث تغییر طعم چای می‌شود و که گرچه اندکی مطلوب است ولی در درازمدت شرایط بروز بیماری را فراهم می‌کند.به‌دلیل تغییر ذائقه مردم و برای بهبود کیفیت چای داخلی تدابیری اندیشیده و اقداماتی به‌عمل آمد که یکی از این موارد، مجاز اعلام شدن مصرف اسانس‌های طبیعی در چای از طرف وزارت بهداشت است. البته فقط و فقط اسانس‌های طبیعی (Natural) یا اسانس‌هائی که منشأ طبیعی دارند (Natural - identical) مجاز هستند. در حقیقت مواد طعم‌دهندهٔ طبیعی، شامل ادویه‌ها، اسانس‌ها و عصاره‌های گیاهی هستند که به غذا و از جمله چای افزوده می‌شوند. اسانس‌های طبیعی ترکیبات شیمیائی معطری هستند که در گیاهان مختلفی وجود دارد. از خاصیت طعم‌دهندگی این اسانس‌ها در طیف وسیعی از مواد غذائی استفاده می‌شود. اسانس‌های طبیعی به‌دلیل عدم خطرات ناشی از مواد شیمیائی و نیز بو و اثر ویژه که در ترکیب‌های سنتزی به راحتی قابل دسترسی نیست. بسیار قابل توجه هستند. به تازگی نیز برخی از شرکت‌های تولیدکنندهٔ چای با ایجاد مرکز فرآوری چای به محصولات خود تنوع داده و محصولات را با توجه به دائقه‌های مختلف ایرانی تولید می‌کنند.اما قابل توجه است که با وجود اینکه وزارت بهداشت، افزودن اسانس طبیعی به چای را مجاز کرده ولی در استاندارد چای هنوز خالص بودن چای و عدم مواد خارجی جزء ویژگی‌های چای است و در حقیقت در حال حاضر استانداردی برای چای‌های معطر وجود ندارد.به نظر می‌رسد که در بخش اسانس‌ها و افزودنی‌ها، هنوز به تحقیقات گسترده‌تری نیاز داریم.
    در پایان مبحث یادآوری می‌کنیم هرچند چای‌های عطری در برخی بازارها با استقبال مصرف‌کنندگان روبه‌رو می‌شوند ولی افزودن اسانس‌ به چای، طعم طبیعی و مطبوع چای را از بین می‌برد.





    من همچنان بی امضاء









  8. #8
    مژگان آواتار ها
    • 14,355

    عنوان کاربری
    مدير بازنشسته
    تاریخ عضویت
    Sep 2009
    راه های ارتباطی

    پیش فرض خصوصیات محافظتی چای

    چای غنی از پلی فنل است که به نظر می رسد دارای خواص ضد سرطان ، ضد باکتری ، ضد ویروس و آنتی اکسیدان باشد . چای سبز دارای پلی فنل کاتچین است . چای سیاه که در حقیقت چای سبز تخمیر شده است دارای رنگدانه های پلی فنل بنام تیافلاوین است که در طی روند تخمیر تولید می شوند .
    هر کپسول ۳۷۵ میلی گرمی از ترکیب عصاره ها که در مطالعه مورد استفاده قرار گرفت دارای مقدار تیافلاوین و کاتچین معادل ۳۵ فنجان چای سیاه یا ۷ فنجان چای سبز بود .
    مطالعه ای بر روی ۲۴۰ مرد و زن چینی با کلسترول نسبتاً بالا که قبلاً تحت رژیم های با چربی کم بوند انجام شد ، نیمی از این افراد عصاره چای را برای ۱۲ هفته مصرف کردند و به نیمی دیگر دارونما داده شد ، در گروهی که از چای استفاده می کردند ۱۶ درصد کاهش کلسترول LDL دیده شد .
    این یافته ها باید در مطالعات بزرگتر اثبات شود ولی برای قرنها فکر می شد که چای خواص طبی دارد و این مطالعه ارزش درمانی واضح چای را نشان داد .
    ● اثرات دیگر چای
    دلایل بالینی رو به افزایشی وجود دارند که نوشیدن مقادیر متوسط چای می تواند قلب را محافظت کند.
    در یک مطالعه نتیجه گیری شده است که نوشیدن ،‌ ۴فنجان چای سیاه در روز می تواند عملکرد مختل عروق خونی را که منجر به حمله های قلبی می شود بهبودی دهد .
    نوشیدن چای به مصرف عصاره چای ترجیح دارد ،‌ زیرا هنوز مطالعات در مراحل اولیه می باشند .
    نوشیدن چای عمل لذت بخشی است و شما می توانید در طول روز چند فنجان چای بنوشید .
    مصرف چای قابلیت های حافظه را افزایش می دهد و به یادآوری کمک میکند.
    بر اساس آخرین پژوهشها کارشناسان معتقدند نوشیدن روزانه یک لیوان چای به طور همیشگی می تواند قابلیت های حافظه را افزایش دهد.
    گروهی از محققان دانشگاه نیوکاسل دریافته اند نوشیدن چای سبز و سیاه از فعالیت نوعی آنزیم موجود در مغز که با کارکرد های حافظه در ارتباط است جلوگیری می کند.
    طبق نتایج این بررسی ها که در نشریه تحقیقاتی گیاه درمانی به چاپ رسیده و دانشمندان امیدوارند به این وسیله درمانی تازه برای بیماری آلزایمر بیابند.
    به گفته ی این دانشمندان به طور کلی چای می تواند تاثیراتی کاملا مشابه داروها برای از بین بردن اختلالات حافظه داشته باشد و با توجه به اینکه تا کنون هنوز درمانی قطعی برای بیماری آلزایمر کشف نشده، چای می تواند در این زمینه مفید واقع شود.
    نوشیدن چای امكان بروز بیماری آلزایمرز را كاهش میدهد پژوهشگران دانشگاه South Florida در یك بررسی جالب نقش جدید چای را در پیشگیری بروز بیماری خسته كننده و خطرناك آلزایمرز و پیشرفت حركت آن گزارش كردند كه یافته ای ست مهم و پر اهمیت. در سالهای اخیر دانشمندان و پژوهشگران بیشتر از هر وقت و زمانی به خواص چای معمولی و چای سبز پی برده و به نقش این نوشابه قدیمی تر از هر نوشابه پی برده و مقامی مخصوص از نظر بهزیستی و سلامتی به این گیاه غذایی و دارویی داده اند.
    چای، مخصوصا چای سبز سبب بالا بردن متابولیسم بدن و سوخت انرژی در بدن شده و از ازدیاد وزن جلوگیری میكند، در كنترل قند خون نقش مهم دارد و به علت خاصیت رقیق كننده خون از بروز سكته های قلبی و مغزی جلوگیری میكند و دهها خواص دیگر كه ذكر همه آنها در اینجا مقدور نیست.
    این بار دانشمندان با تغذیه چای به موش های آزمایشگاهی كه در آنها بیماری آلزایمرز یا فراموشی مطلق به وجود آمده برگشت فعالیت سالم سلولهای مغزی را شاهد بودند و نه تنها حركت این بیماری خطرناك را متوقف ساختند بلكه توانستند درصد بالایی از تغییرات سلولهای عصبی را ترمیم كنند و آن به علت ماده ای به نام(EGCG) Epigallocatechin-۳-Gallate است كه در چای به مقدار زیادی وجود دارد. این آنتی اكسیدان بسیار قوی است كه نقش ضدسرطانی آن بررسی گردیده است. این اولین باری است كه پژوهشگران نقش مهم ماده EGCG را در پیشگیری آلزایمرز مطرح میكنند. این ماده حیاتی میتواند از ترشح و ساختن نوعی پروتئین به نام Beta-Amyloid كه در مغز بعضی از اشخاص و به طور غیرطبیعی انباشته میشود جلوگیری نماید و نگذارد این عارضه تكوین پیدا كند. به عبارت دیگر وجود EGCG در بدن كه در اثر مصرف چای به دست میآید مانع به وجود آمدن پروتئین مورد بحث و در نتیجه سالم بودن سلولهای مغز میشود. با تزریق EGCG به موشهای مبتلا به عوارضی مانند آلزایمرز به طور غیرقابل تصوری بیماری درمان شده و موشهای آزمایشگاهی توانستند به حالت اولیه و ماقبل بروز بیماری برگردند كه موضوعی است بسیار مهم و استثنایی.
    میدانیم كه چای حاوی مقدار زیادی از آنتی اكسیدانهای مختلف است كه هر كدام از آنها به نوبه خود از اكسیده شدن مواد در بدن جلوگیری میكنند و در نتیجه از بروز بسیاری از بیماریهای مزمن جلوگیری نموده، سلامتی و بهزیستی شخص را تضمین میكنند. اگرچه هنوز به وضوح چگونگی عملكرد هر یك از این مواد در بدن معلوم نیست ولی آنچه كه مسلم است تركیبات موجود در چای میتواند در بهزیستی نقشی مهم داشته باشد. البته هیچ ماده غذایی در صورتی كه در مصرف آن زیاده روی شود بی ضرر نخواهد بود و چای هم یكی از آنها است. مثلا تاتن موجود در چای با آهن رژیم غذایی تركیبی غیرقابل جذب به وجود میاورد. به همین منظور اگر شخص مرتبا با غذا مقداری چای مصرف كند، در درازمدت به كم خونی دچار خواهد شد زیرا آهن غذای روزانه جذب بدن نمیگردد. موضوع دیگر مسئله رابطه چای خیلی داغ و بروز سرطان مری است كه نقش آن تقریبا ثابت شده. حدود ۲۰ سال قبل ما مقاله ای در مورد رابطه ی چای داغ و سرطان مری در تركمن صحرا در ژورنال علمی Cancer به چاپ رسانیده ایم كه به وضوح ثابت میكند كه مصرف چای داغ میتواند امكان بروز این سرطان را افزایش دهد.
    برمیگردیم به مطلب مصرف چای و پیشگیری یا كنترل بیماری آلزایمرز كه موضوع جالب و تازه ای است. پژوهشگران این بررسی پیشنهاد میكنند كه برای پیشگیری بیماری آلزایمرز در روز به حدود ۱۵۰۰ میلی گرم EGCG كه همان آنتی اكسیدان مخصوص موجود در چای، مخصوصا چای سبز است نیاز داریم زیرا این گروه طی مطالعه كوتاهی بر روی انسان دریافتند كه چنین مقداری میتواند از اكسیده شدن مواد در سلولها، مخصوصا در سلولهای مغز جلوگیری كند و نگذارد پایه و اساس بیماری فراموشی آلزایمرز در بدن آغاز شود.
    برای استفاده از EGCG در درمان و جلوگیری آلزایمرز هنوز باید مطالعات بیشتری انجام گیرد و تمام گوشه های تاریك و ناشناخته ی این آنتی اكسیدان معلوم شود و مقدار مصرف روزانه آن مشخص گردد ولی در غذا درمانی باید‌ از این گیاه بسیار جالب و با رعایت حد اعتدال استفاده نمود و به جای نوشیدنی هایی كه حاوی مقدار زیادی رنگ و قند مصنوعی و كافئین و غیره هستند چای مصرف كنیم كه نوشابه ایست شناخته شده و درصد بالایی از مردم دنیا از آن استفاده میكنند. قــهوه یكی از نوشیدنیهای پر طرفدار دنیا است. ماده موثر این نوشیدنی چیزی جز کافئین نمیباشد. یك فنـجان قهوه تقریبا دارای ۱۰۰ میلی گرم كافئین میباشد. در مقایسه با نــوشابه كوكاكولا كه دارای ۵۰ میلی گرم كافئین است. دو گــونه از گیاه قهوه كه عمده ترین گونه های قهوه میباشند.به قرار زیر است:
    ۱- ARABICA (عربیكا): طـعـم مـلایم و معطری دارد- ۷۰ درصـد قــهوه مصرفی دنیا را تشكیل می دهد- در اتـیـوپـی كاشته میشود.
    ۲- ROBUSTA (روبوستا): تلخ مزه می باشد. ۳۰ درصـد قـهوه مـصـرفـی دنیا را تشكیل می دهد- در جنوب شرقی آســیا و برزیل كشت میگردد- دانه های قهوه گردتر و ریز تر از گونه عربیكا میباشد- كافئین آن ۵۰ درصد بیشتر از گونه عربیكا است. عمده ترین تولید كـنـنـده هـای قـهوه كشورهای برزیل، كلمبیا، اندونزی، ویتنام، مكزیك، هند، اتیوپی، اوگاندا، گواتمالا و جاماییكا میباشند.
    مهندس هاله جهان پیکر





    من همچنان بی امضاء









  9. #9
    مژگان آواتار ها
    • 14,355

    عنوان کاربری
    مدير بازنشسته
    تاریخ عضویت
    Sep 2009
    راه های ارتباطی

    پیش فرض كدام چای را بخریم؟ كدام چای را بخوریم؟








    شاید برای رفع خستگی، تولید نشاط یا از بین بردن خواب‌آلودگی ناشی از چندین ساعت شبكاری هیچ چیز به اندازه نوشیدن یك فنجان چای آدم را سر حال نیاورد. نتیجه پژوهش‌ها گاهی ضد و نقیض است، اما بیشتر دانشمندان بر این باورند كه چای می‌تواند روی كلسترول، نقرس، دیابت، عضله‌ها و كلیه‌ها اثرات مثبتی داشته باشد و حتی از رشد باكتری‌هایی كه موجب از بین بردن لثه‌ها می‌شوند، جلوگیری كند.


    البته گاهی خبرهایی نیز می‌رسد كه مصرف بی‌رویه چای را خطری برای بدن معرفی می‌كند، ولی بعد از انتشار این خبرها نیز انتخاب یك چای مرغوب و خوش‌طعم همچنان به عنوان یكی از دغدغه‌های مردم باقی می‌ماند.


    تولید چای فرآیندی زمانبر دارد و تنها پس از طی مراحل برداشت، حمل به كارخانه، پلاساندن، مالش، تخمیر، خشك كردن و سورت، چای به ماده‌ای قابل استفاده تبدیل می‌شود. سال‌هاست كه چیدن برگ‌های سبز چای از مزارع با 2 روش دستی و ماشینی انجام می‌شود و برای این‌كه به برگ‌های لطیف آنها آسیبی نرسد با دقت به كارخانه‌ها منتقل می‌شوند. سالم رسیدن برگ‌ها به كارخانه، كلید تولید یك چای مرغوب و مقدمه‌ای برای انجام مرحله پلاساندن است كه در آن رطوبت برگ‌ها تا 40 درصد گرفته می‌شود و ضمن كاهش كافئین، تانن و كلروفیل موجود در برگ‌ها، نشاسته نهفته در آنها نیز به قند تبدیل می‌شود.

    پس از طی مرحله پلاساندن نوبت به مالش برگ‌ها می‌رسد؛ مرحله‌ای كه در آن شیره گیاه از سلول‌ها خارج می‌شود و ماده گس چای (تانن) بر اثر تماس با هوا كمی سیاه رنگ می‌شود. برگ‌ها كه به این مرحله رسیدند، آماده تخمیر می‌شوند یعنی مرحله‌ای كه نزدیك به 50 درصد از تانن چای از بین می‌رود و به دلیل اكسیده شدن، بوی علفی و رنگ سبز برگ‌های چای از بین می‌رود. حالا برگ‌های تخمیر شده باید خشك شوند یعنی در گرمای 85 تا 90 درجه خشك و بلافاصله سرد شوند. پس از این مرحله چای آماده است، ولی باید مرحله‌ای به نام سورت چای نیز انجام شود تا برگ‌های خشك شده از لحاظ اندازه به چای خاك، باروتی، شكسته، قلمی و ممتاز طبقه‌بندی شوند.

    اما همه انواع چای در دنیا ،تمام این مراحل را طی نمی‌كنند به طوری كه در تهیه چای سیاهی كه به غیررسمی معروف است به جای مراحل گفته شده از یك جفت غلتك با چرخش مخالف استفاده می‌شود و چای حاصل از آن قابلیت رنگ‌دهی بالا همراه طعم‌گس پیدا می‌كند. این در حالی است كه برای تولید چای سبز پس از مرحله مالش، چای فورا خشك و از تخمیر آن جلوگیری می‌شود برای همین است كه این نوع چای رنگ كمی دارد.

    تكلیف چای سبز در كشور ما كاملا روشن است، یعنی بیشتر مردم تا مجبور نشوند از آن استفاده نمی‌كنند ولی آن چیزی كه برای همه افراد اهمیت دارد، خرید یك چای سیاه مرغوب با قدرت رنگ‌دهی و عطردهی بالاست بدون آن‌كه تقلبی در آن صورت گرفته باشد. البته تشخیص این‌كه كدام یك از چای‌های موجود در بازار واقعا مرغوب هستند و تمام اصول بهداشتی و تكنیكی در آنها رعایت شده، كار بسیار سخت و تقریبا ناممكنی است، ولی برخی شاخصه‌ها هستند كه با استناد به آنها می‌توان به خرید چای مرغوب تا حدی مطمئن شد.متخصصان صنعت چای می‌گویند هر قدر برگ سبز چای تازه‌تر و مرغوب‌تر باشد و در حمل‌ونقل آن دقت بیشتری شده باشد و ضمن رعایت بهداشت، چای‌ساز نیز فردی متبحر باشد، چای تولید شده از مرغوبیت بیشتری برخوردار می‌شود. در واقع به اعتقاد آنها هر قدر جوانه‌های چای لطیف‌تر و پرغنچه باشد و از گرم و زخمی شدن آنها هنگام حمل‌ونقل جلوگیری شود، چای به دست آمده باكیفیت‌تر و باعطر بیشتر خواهد بود.

    البته تقریبا همه مشتریان چای در دنیا از مشاهده مستقیم مراحل تولید آن در كارخانه محرومند؛ هر چند می‌توانند با تكیه بر اطلاعات مندرج روی بسته‌های چای از نوع آن (قلمی، شكسته، كله مورچه و...) و این‌كه از كدام یك از برگ‌های چای (چین اول یا دوم) تهیه شده است، جنس مورد نظرشان را انتخاب كنند. با دیدن ظاهر چای هم می‌توان به اطلاعاتی درباره آن پی برد، چون چای مرغوب باید گس و رنگ قهوه‌ای مایل به سیاه و ملایم داشته باشد و هیچ گونه بوی غیرطبیعی ندهد، زیرا در غیر این صورت چای طبیعی نیست و با افزودن طعم‌دهنده‌ها و مواد شیمیایی فرآوری شده است.در این میان برخی افراد هستند كه به چای‌های بسته‌بندی‌شده اعتماد نمی‌كنند و معتقدند بدترین نوع چای در بسته‌ها گنجانده شده، ولی این مساله همیشه هم نمی‌تواند درست باشد، چون بسیاری از چای‌های بسته‌بندی شده كیفیت مناسبی دارند و حتی از چای‌های فله موجود در بازار هم بهترند. پس اگر شما تا به حال جزو مشتریان چای‌های فله بوده‌اید، بدانید اغلب این چای‌ها با قرار گرفتن در محیط‌های آلوده و فضاهای باز ضمن غیربهداشتی بودن به مرور زمان كیفیت خود را نیز از دست می‌دهند.





    من همچنان بی امضاء









برچسب برای این موضوع

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
  • شما نمی توانید به پست ها پاسخ دهید
  • شما نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
  • شما نمی توانید پست های خود را ویرایش کنید
  •