گیگابایت GA-P55A-UD3

GA-P55A-UD3
طراحی این مدل مانند سایر محصولات گیگابایت از رنگ‌های آبی و سفید بهره می‌برد و لوگوی 333 روی جعبه مادربورد بیانگر وجود آخرین فناوری‌های روز در این مدل است. در P55A-UD3 از لایه مس دو اونسی استفاده شده است که در نتیجه به دلیل کاهش مقاومت الکتریکی در مسیرهای بورد، سرعت انتقال اطلاعات افزایش می‌یابد و طول عمر بورد نیز بیشتر می‌شود. علاوه بر آن تا 50درصد دمای مادربورد را کاهش می‌دهد که این موضوع را می‌توان از طریق میزان تشعشع حرارتی مس و انتقال گرما از طریق این فلز دريافت و این امر UD3‌ را به یک محصول خنک تبدیل کرده است. همچنین استفاده از خازن‌های جامد ژاپنی روی بورد باعث شده است تا امکان اورکلاک سیستم بالا برود و طول عمر آنها نيز به 50 هزار ساعت برسد. در این مدل خبری از چوک‌های آهنی نیست و چوک‌های مورد استفاده در UD3 دارای هسته فریت هستند که تا 25درصد باعث کاهش مصرف انرژی شده‌اند.

این مدل از نسخه سوم رابط USB پشتیبانی می‌کند و سرعت انتقال اطلاعات از این طریق به حداکثر پنج گیگابیت بر ثانیه می‌رسد که البته در عمل نتایج دیگری دیده می‌شود. همچنین از طریق این دو پورت USB 3.0‌ ‌می‌توان به عنوان شارژر استفاده کرد و به گفته گیگابایت می‌توان آی‌فون یا آی‌پاد را از طریق کابل USB به آن وصل کرد و پس از چند ثانیه شاهد شارژ شدن دستگاه شد. در این حالت میزان توان قابل انتقال از طریق درگاه USB تا سه برابر افزوده می‌شود.

روی بورد هشت عدد پورت SATA دیده می‌شود که دوتای آنها SATA 3.0‌ هستند و با رنگ سفید مشخص شده‌اند. پورت‌های آبی رنگ از نسل دوم این فناوری پشتیبانی می‌کنند و سرعت آنها سه گیگابیت در ثانیه است. سرعت انتقال اطلاعات در SATA 3.0‌ نسبت به نسخه قبلي یعنی SATA 2.0‌ دو برابر شده و می‌توان با سرعت شش گیگابیت بر ثانیه اطلاعات را از طریق این درگاه منتقل کرد. البته این سرعت در حالت تئوری مطرح شده است و در شرایط عملی با توجه به نوع اتصالات، رابط‌ها و همچنین کیفیت قطعات، می‌توان به شرایط تئوري نزدیک‌تر شود. بهتر است بدانید همین درگاه در حالت RAID 0 سرعتی معادل چهار برابر نسخه دوم SATA‌ دارد.

قسمت خنک‌کننده UD3 از سه هیتسينک جدا از هم تشکیل شده است که در آنها خبری از اتصال لوله‌های مسی نیست و مدار‌های کنترل فاز نیز زیر همین هیتسينک‌ها برای خنک‌شدن قرار گرفته‌اند. همچنین چیپ‌ست بورد نیز زیر یکی دیگر از هیتسینک‌ها قرار گرفته است.

بخش حافظه این مدل را چهار درگاه که در حالت دو کاناله فعالیت می‌کنند تشکیل داده است که از نوع DDR3‌ بوده و حداکثر 16 گیگابایت حافظه را پشتیبانی می‌کند. از ویژگی‌های حافظه این محصول پشتیبانی از فرکانس حداکثر 2200 مگاهرتز است که همین امر امکان اورکلاک کردن سیستم را در حد قابل توجهی فراهم کرده است.

وجود دو اسلات PCI-E‌ روی بورد بیانگر امکان استفاده از فناوری کراس‌فایر است و می‌توان همزمان حداکثر دو کارت گرافیکی را کراس‌‌فایر کرد که سرعت آن در حالت دو کارت به x16 و x4‌ می‌رسد. همچنین دو اسلات PCI-E با سرعت x1 فعالیت می‌کند و سه اسلات PCI روی بورد به چشم می‌خورد.

مانند سایر مادربوردهای قبلی گیگابایت این محصول هم دارای بهینه‌ساز پویای انرژی Dynimac Energy Saver است و با نیمه‌فعال کردن فازهای توان و تنظیم ولتاژ بر اساس نیاز کاربر موجب افزایش 40درصدی کارایی سیستم می‌شود.

پنل پشت
در این قسمت 10 پورت USB‌ قرار گرفته است که دو عدد از آنها از نسخه سوم این رابط پشتیبانی می‌کنند. این امر به دلیل وجود تراشه NEC روی بورد امکان‌پذیر شده است. در قسمت بالای پورت‌های USB 3.0 یک پورت شبکه برای اتصال کابل LAN‌ به دستگاه دیده می‌شود. برای اتصال ماوس یا کیبورد یک پورت PS/2‌ در نظر گرفته شده است و می‌توان یکی از آن دو را از این طریق به سیستم وصل کرد. برای اتصال دیگر نیازمند رابط USB خواهید بود. همچنین در این بخش دو پورت S/PDIF وجود دارد که یکی از آنها کابل هم محور و دیگری از نوع نوری است. افزون بر این وجود شش پورت صدا، امکان شنیدن صدا به صورت دالبی را فراهم کرده است. همچنین کارت صدای این محصول مدل ALC892‌ ساخت شرکت Realtek است.

قیمت: 216 هزار تومان
گارانتی آواژنگ
منبع: عصر ارتباط