مطالعات نشان می‌دهد خوردن شکلات می‌تواند فواید زیادی برای قلب و مغز شما داشته باشد.
به نوشته «دیلی‌میل»، تحقیقات انجام شده در دانشگاه آبردین نشان می‌دهد فلاوانول‌ها که یک فرم از آنتی‌اکسیدان‌ها هستند و در شکلات‌ها وجود دارند می‌توانند از فعال‌سازی پلاکت‌هایی خونی پیشگیری کند که باعث بروز بیماری‌های قلبی شود.
پروفسور کارل کین از دانشگاه کالیفرنیا در این باره گفت: خوردن مقادیر بسیار کم شکلات می‌تواند اثرات ضد لخته‌ای داشته باشد و همان‌ کاری را کند که آسپیرین روی بدن انسان انجام می‌دهد. شکلات هم‌چنین یکی از منابع غنی منیزیم است که برای سلامت مغز انسان بسیار ضروری است.
تحقیقات در دانشگاه کرنل در نیویورک نشان می‌دهد شکلات دارای آنتی‌اکسیدانی به نام اپیکاتچین نیز هست که می‌تواند از بروز آلزایمر و دیگر بیماری‌های مغزی پیشگیری کند. محققان دانشگاه ویلینگ جسیت در وست ویرجینیا متوجه شدند شکلات هم‌چنین می‌تواند باعث تقویت حافظه و میزان توجه شده و علاوه بر آن زمان واکنش شما و مهارت‌های حل مسائل گوناگون را بهبود ببخشد.

محققان ژاپنی نیز متوجه شدند آنتی‌اکسیدا‌ن‌های طبیعی که در شکلات وجود دارد عملکرد سیستم ایمنی بدن را بهبود ببخشد. ماده‌ای به نام پروسیانیدین نیز که در شکلات وجود دارد همین اثر را روی سیستم ایمنی بدن انسان به جای می‌گذارد.
خوردن 40 گرم شکلات سیاه در روز و به مدت دو هفته می‌تواند میزان هورمون استرس تولید شده در بدن را کاهش داده و از ناامیدی و افسردگی پیشگیری کند.
و در آخر تحقیقات انجام شده روی 18 هزار نفر نشان می‌دهد افرادی که شکلات می‌خورند تقریبا یک سال بیش‌تر از دیگران عمر می‌کنند. البته همین بررسی‌ها نشان می‌دهد برخی از فواید شکلات روی مردان بیش‌تر از زنان است.