موضوع و طرح اولیه فیلم " مرد اضافی " بی شباهت به دنیایی که ما ایرانیها در آن زندگی می کنیم نیست. داستان کسانی که سعی دارند شکلی متفاوت از آنچه که هستند ارائه دهند. " مرد اضافی " این فرصت را در اختیار ما قرار می دهد تا دوباره با بازنگری در زندگی شخصی مان از انجام بعضی از کارهایا جلوگیری کنیم.
لوییز اویس ( پاول دانو ) معلمی است که به تازگی شغل خود را رها کرده است و برای شروع یک زندگی جدید وارد شهر نیویورک می شود. او در این شهر به دنبال مکانی برای سکونت می گردد و بعد از کمی جستجو به خانه ای می رسد که یک هم اتاقی می خواهد. او بعد از یک مصاحبه فرمالیته! وارد این خانه می شود. هم خانه ای او در این خانه یک فرد عجیب و غریب به نام هنری هریسون ( کوین کلین ) است. این استاد ادبیات که تا بحال توفیقی در نمایشنامه نویسی نداشته است ادعا می کند که داستانی را که نوشته و شاهکار بوده است توسط هم اتاقی سابقش ربوده شده است!. لوییز و هنری تقریبا هیچ وقت با یکدیگر گفت و گویی ندارند زیرا هنری صبح زود از خانه خارج می شود و به ورزش و کارهای دیگر می پردازد و تقریبا لوییز او را هرگز نمی بیند. اما لوییز متوجه می شود که هنری شغل دیگری هم دارد و آن همراهی کردن زنان بیوه موفق جامعه یا به قول معروف کلاس بالا است . لوییز هم بعد از فهمیدن این موضوع سعی می کند که راه هنری را ادامه دهد اما او یک مشکل بزرگ دارد و آن اینکه عاشق همکارش ماری ( کتی هولمز ) است و..

می توان فیلم " مرد اضافی " را فیلمی درباره شیک بودن و به قول معروف جنتلمن بودند دانست. دو شخصیت اصلی داستان انسانهایی هستند که مانند یک اشراف زاده رفتار می کنند اما در طرف دیگر قضیه آنها دو فردی هستند که از نظر ذهنی تفاوت ها و عقده های زیادی دارند ، مانند هنری که فکر می کند یکی از بزرگترین نمایشنامه نویسان دنیاست اما در ظاهر او هیچ استعدادی در این زمینه ندارد ، و لوییز که علاقه زیادی به لباس زنان دارد و...
. پارادوکس رفتاری دو شخصیت اصلی این فیلم از جالب توجه ترین نکات این فیلم برای تماشاگر است که با بازی خوب بازیگران آن توانسته تاثیر مثبتی بر تماشاگر قرار دهد. " کوین کلین " بازیگر خوبی است اما تابحال در چنین نقشهایی دیده نشده است ( من که یادم نمی آید ) اما بازی روان او در نقش هنری یکی از نکات برجسته فیلم است، نقش آفرینی ای که حتی بعضی ها اعتقاد دارند می تواند یکی از بخت های کسب اسکار امسال باشد. " پاول دادو " هم بازی تاثیر گذار و خوبی در نقش لوییز دارد. این فیلم را " برمن " و " پولچینی " ساخته اند که پیش از این فیلم تحسین برانگیز "شکوه آمریکایی " (American Splendor ) را ساخته بودند. این دو کارگردان در این فیلم سعی کرده اند با بهره گیری از فضای اجتماعی کشور شان صحنه هایی خلق کنند که به نوعی هم کمدی باشد هم حاوی پیام، ولی متاسفانه این روند خوب و منسجم در نیمه دوم زمان فیلم انسجام خود را از دست می دهد و فیلم بیشتر متمایل به یک کمدی موقعیت می شود. با اینحال بهره گیری از بازی های خوب بازیگران فیلم اجازه نداده است که این مشکلات خودنمایی کند. " کوین کلین " عالی است. او مثال یک فرد چند هویتی است که اینروزها کم پیدا نمی شوند! همچنین باید اشاره ای هم به " کتی هولمز " داشته باشم که بعد از حدود 2 سال چشممان به جمالش روشن شد! " هولمز " در این فیلم بازی عالی ندارد اما مکمل خوبی برای بازیگران فیلم بحساب می آید. نکته ای که در مورد " هولمز " باید به آن اعتراف کرد این است که وی هیچ وقت بازیگر خوبی نبوده و دلیلی هم که کماکان او را در فیلمها می بینیم به واسطه ازدواجی است که با " تام کروز " داشته است وگرنه هیچ وقت تبدیل به بازیگر مطرحی نمی شد.

" مرد اضافی " کمدی خوبی است که می تواند نکات زیادی برای تماشاگران داشته باشد. اما یک نکته از فیلم را اصلاح می کنم و اینکه همیشه شیک پوش باشید. در هر مقام و جایگاه اجتماعی که هستید سعی کنید آراسته و مرتب باشید چون همه آدم شیک پوش را دوست دارند.

میثم کریمی

مرد اضافی : The Extra Man
کارگردان : Shari Springer Berman . Robert Pulcini
نویسنده : Robert Pulcini . Jonathan Ames
بازیگران :
Katie Holmes ... Mary Powell
John C. Reilly ... Gershon
Paul Dano ... Louis Ives
Kevin Kline ... Henry Harrison
و...............
ژانر : کمدی
درجه سنی : R( افراد کمتر از 17 سال باید همراه والدین خود به دیدن فیلم بروند)