فنگ شویی : هنر چیدمان و گردش انرژیمعنای لغوی فنگ شویی باد و اب است و ۵۰۰۰ سال قدمت داشته و بر هنر جابجایی و چیدمان اشیاء تاکید دارد و همانطور که گفته شد سمبل تبادل انرژی میان فرد و محیط به نحوی مطلوب است.
فنگ شویی اشکال مبحث های مختلفی دارد و بسیاری از سنت های ان در طول سالیان طولانی رشد داشته است ؛ مطالبی که در رابطه با فنگ شویی در اختیار شما قرا میگیرد کمک میکند تا زندگی شادتر ، سالم تر و با موفقیت های مادی و معنوی بیشتری داشته باشید.
شاید از نام این روش اینطور پیدا باشد که اصول فنگ شویی بر اساس فرهنگی خاص ایجاد شده است اما باید دانست که فنگ شویی " هنر چیدمان و گردش انرژی " را هر کدام از ما بدون انکه بدانیم در زندگی بکار میبریم.
هنگام ورود به یک اتاق شلوغ و درهم ریخته هیچ انسانی نیست که دچار احساس خوب و خوشایندی شود و همه ما بطور ذاتی و بنابر طبیعت خدادادی به زیبایی ، هارمونی اشیاء و رنگ ها اهمیت داده و ان را درک میکنیم.
اساس فنگ شویی بر این اصل استوار است که انسان همانگونه که بر محیط پیرامونش تاثیرگذار است به همان میزان نیز از ان تاثیر میگیرد که این اثرات میتواند منفی یا مثبت باشد.
به عنوان نمونه شاید هرکدام از ما این تجربه را داشته باشیم که با ورود به یک محیط خاص دچار ناراحتی روحی و جسمی شده مانند سردرد یا خستگی زودرس شده باشیم ؛ بنابراین برای چیدمان اشیاء در محیط باید قوانینی را در نظر گرفت تا تاثیرات منفی محیط به حداقل برسند.
در فنگ شویی به مبحث گردش انرژی بسیار پرداخته شده است اما در مطالب بعدی سعی شده مبانی کلی علم فنگ شویی به زبانی ساده و قابل درک در اختیار شما قرار گیرد تا بدون نیاز به دانشی خاص ، هر فرد مبتدی بتواند ان را به اجرا در بیاورد.
فنگ شویی روش باستانی چینی است که به افزایش انرژی حیاتی در محیط اطراف کمک میکند ، در این روش به این انرژی حیاتی و مثبت " چی " و بالعکس به انرژی منفی محیط" شاچی " گفته میشود.
در فلسفه فنگ شوی، چی (Qi یا chi) نوعی انرژی است که اگر در حالت مثبت باشد شنگ چی (Sheng chi) یا دَم کیهانی یا انرژی حیاتی نامیده میشود و شانس خوب را به انرژی فیزیکی، روابط عاطفی و رفاه مادی تبدیل میکند و جریان داشتن درست و مناسب چی در خانه بسیار مهم است.
اما اگر چی راکد بماند و نتواند جریان آزادانهای داشته باشد به انرژی مخربی تبدیل میشود که شاچی (Sha Chi) یا همان شا نامیده میشود.
انباشتگی و بی نظمی مثلا اتاق نامرتب و کپههای لباس ، یا وسایل بی مصرف در کیف ، یا در راهرو و تراس ساختمان موجب میشوند چی نتواند آزادانه به حرکت درآید و به شاچی تبدیل شود.
برای جریان داشتن چی باید از خطوط نوک تیز اجتناب کرد مثلا اثاثیهای که لبه گرد دارند بهتر از وسایل نوک تیز است زیرا چی در خطوط منحنی و شاچی در خطوط تیز و شکسته حرکت میکند.