آموزش Dos
اگه به محیط خط فرمان ویندوز علاقمند باشین و بخواین باهاش کار کنین لازمه که یه سری دستورات رو بلد باشین. اگه توی کامند پرامت تایپ کنین Help یه سری از این دستورات رو با توضیحشون بهتون نشون میده. اما کلا دستورات داس زیاد و متنوعاً. ولی به علت وجود محیطهای گرافیکی، کاربرها نیازی به یادگیری اون حس نمیکنن مگه اینکه بخوان یه کارهای دیگهای باهاش داشته باشن (مثلا هک!)
Dos چیه؟
داس مخفف کلمه Disc Operating System هستش به معنی سیستم عامل بر روی دیسک. سیستم عامل همونطور که میدونین به مجموعهای از برنامهها میگن که سخت افزار رو اداره میکنه. اگر چه این سیستم عامله که برنامهها رو کنترل میکنه اما کاربر میتونه با سیستم عامل ارتباط برقرار کنه و فرمانهای خودش رو به اون ابلاغ کنه.
این دستورات شبیه کلمات انگلیسی هستند که همین کار با اونه رو آسونتر میکنه. وقتی فرمانی رو از طریق صفحه کلید تایپ میکنیم این فرمان از طریق پوسته یا Shell به سیستم عامل اعلام میشه تا سیستم عامل اونها رو اجرا کنه.
ما قصد داریم در یکی از مطالب شما را با دستورات Dos که بسیار کاربردی میباشند آشنا کنیم. این مطالب را در چندین پست خدمت شما معرفی خواهیم کرد.
حالا کارمون رو شروع میکنیم:
در Run تایپ کنید Cmd و اینتر رو بزنید حالا شما وارد محیط خط فرمان شدید! حالا از دستورات بسیار ابتدایی شروع میکنیم:
Time
شکل کلی دستور:
کد:Time Time hh:mm[:ss][.cc][A|P]
عمل » بدست آوردن زمان سیستم و دادن زمان جدید به آن
میتونید این دستور را به تنهایی وارد کنید (خط اول) یا اینکه در مقابل دستور زمان جدیدی رو وارد کنید (خط دوم) که hh نشان دهنده ساعت، mm نشان دهنده دقیقه و ss نشان دهنده ثانیه و cc هم صدم ثانیه! A و P هم نشان دهنده AM و PM هستن که البته میتونید به جای استفاده از این دوتای آخر ساعت رو مثلا اگه 2 ظهر هست بصورت 14 وارد کنید.
در ضمن موارد داخل کروشه اختیاری هستن و میتونید هیچ مقداری بهشون ندید
مثال:
بعد از وارد کردن فرمان TIME خطوط زیر ظاهر میشن:
اگه نمیخواید که زمان جدیدی به سیستم بدید اینتر رو بزنید تا از دستور خارج بشید. برای خارج شدن از محیط خط فرمان هم Exit بنویسید و اینتر رو بزنید.
پایان قسمت اول – آموزش بعدی دستور Date