-
ملاباشي آييننامه جديد نقل و انتقال دانشجويان را تشريح كرد
ملاباشي آييننامه جديد نقل و انتقال دانشجويان را تشريح كرد
خبرگزاري فارس: معاون دانشجويي وزارت علوم آييننامه جديد نقل و انتقال دانشجويان را تشريح كرد.
به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاه خبرگزاري فارس، محمود ملاباشي، معاون دانشجويي وزارت علوم در نشستي خبري با بيان اينكه آييننامه جديد نقل و انتقال دانشجويان 12 بار بازنويسي شده است، افزود: در اين آييننامه، دانشگاهها و مؤسسات به هشت گروه دسته بندي شدهاند. توضيح اينكه اين دسته بندي صرفاً بر اساس فراواني تقاضاي ميهماني و انتقالي بــوده و نشان دهنده اولويت يا برتري دانشگاهها نيست.
وي گفت: در آييننامه جديد، محل سكونت دائم والدين دانشجويان، مهمترين ملاك انتقال به دانشگاههاي مقصد است.
وي با تأكيد بر اينكه وزارت علوم تنها با تقاضاي دانشجويان براي انتقال به نزديكترين دانشگاه به محل سكونت والدين موافقت ميكند، گفت: در آييننامه جديد هيچ انتقالي بدون مهمان شدن تا 3 ترم صورت نميپذيرد، بر اين اساس دانشجويان بايد ابتدا تقاضاي خود را براي مهماني به دانشگاه مقصد ارسال كنند و پس از سه ترم تحصيل براي دورههاي كارشناسي و دو ترم براي دورههاي كارداني، درصورت كسب شرايط لازم، درخواست انتقال ارايه دهند.
معاون دانشجويي وزارت علوم اظهار كرد: در آييننامه جديد انتقال، سه نوع مهماني شامل معمولي، دائم و مبنا براي دانشجويان درنظر گرفته شده است.
وي گفت: در مهماني دائم دانشجو در صورت داشتن شرايط لازم، تمام واحدهاي درسي خود را در دانشگاه مقصد ميگذراند اما مدرك تحصيلي وي توسط دانشگاه مبدا صادر خواهد شد.
ملاباشي با بيان اينكه دانشجويان پس از گذراندن 3 ترم در دانشگاه مقصد، اگر نمره معدل آنها از متوسط دانشجويان همان رشته در دانشگاه مقصد بالاتر باشد ميتوانند درخواست مهماني دائم خود را ارائه دهند، گفت: اگر دانشجوي مهمان نتواند معدل بالاتر از ميانگين دانشگاه مقصد را به دست آورد يا مشروط شود بايد به دانشگاه مقصد خو برگرد.
وي با بيان اينكه در مهماني مبدا، دانشجو ميتواند از همان ترم اول تحصيل، درخواست مهماني خود را به دانشگاه مقصد ارائه دهد، گفت: در مهماني مبدا دانشجو بايد براي تحصيل در دانشگاههاي تهران 95 درصد، دانشگاههاي كلانشهرها 90 درصد و براي ديگر دانشگاهها 85 درصد نمره آزمون سراسري آخرين فرد پذيرفته شده در همان رشته در دانشگاه مقصد را به دست آورده باشد.
ملاباشي اظهار كرد: مدت ميهماني ميتواند با موافقت دانشگاههاي مبدأ و مقصد تا سه نيمسال براي مقطع كارشناسي پيوسته و دو نيمسال تحصيلي براي مقاطع كارداني و كارشناسي ناپيوسته ادامه يابد. پس از آن دانشجو بايد يا به دانشگاه مبدأ بازگردد يا با احراز شرايط مندرج در اين آئيننامه تبديل به ميهمان دائم شده يا به دانشگاه مقصد منتقل شود.
وي با بيان اينكه دانشجويان دوره روزانه دانشگاهها در دوران ميهماني، ملزم به پرداخت شهريه مطابق تعرفه دانشجويان نوبت دوم هستند، گفت: دانشجويان مؤسسات و نوبت دوم دانشگاهها در طول دوره ميهماني، ملزم به پرداخت شهريه ثابت به مؤسسه يا دانشگاه مبدأ و كل شهريه ثابت و متغير به مؤسسه يا دانشگاه مقصد هستند.
معاون دانشجويي وزارت علوم گفت: انتقال از دوره شبانه به روزانه دانشگاهها، از دانشگاه پيام نور به دورههاي روزانه و شبانه دانشگاهها و از مؤسسات به دانشگاهها ممنوع است ولي انتقال به عكس يا از دانشگاه پيام نور به مؤسسات با رعايت مفاد اين آيين نامه بلامانع است.
وي گفت: بر اساس اين آييننامه دانشگاه مبدأ موظف است بر اساس مفاد اين آييننامه، درخواست دانشجو را بررسي كرده و در صورت داشتن شرايط در نيمه اول خرداد ماه براي نيمسال اول و نيمه اول آذر ماه براي نيمسال دوم ريز نمرات دانشجو را به دانشگاه مقصد ارسال كند. دانشگاه مقصد مكلف است حداكثر تا 10 شهريور ماه براي نيمسال اول و تا 15 دي ماه براي نيمسال دوم نتيجه را به دانشگاه مبدا و دانشجو اعلام كند.
ملاباشي با تأكيد بر اينكه درصورت عدم موافقت با درخواست دانشجو از طرف دانشگاههاي مبداء يا مقصد لازم است دانشگاه يا مؤسسه، دلايل عدم موافقت با درخواست دانشجو را، كتباً به وي اعلام كند، اظهار كرد: درصورتي كه دانشجو خود را واجد شرايط بداند، مدارك مربوطه را، به كميسيون بررسي موارد خاص استاني جهت رسيدگي ارائه ميكند. در صــورت عدم موافقت كميسيون مذكور، دانشجو ميتواند مدارك مربوطه را، به كميسيون مركزي بررسي موارد خاص جهت رسيدگي نهايي ارائه دهد.
انتهاي پيام/ك
برچسب برای این موضوع
مجوز های ارسال و ویرایش
- شما نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
- شما نمی توانید به پست ها پاسخ دهید
- شما strong>نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
- شما نمی توانید پست های خود را ویرایش کنید
-
قوانین انجمن