ماهی كیلكا و ساردین اگر به طور كامل و با استخوان خورده شوند، به دلیل این كه منبع كلسیم هستند از پوكی استخوان پیشگیری می كنند.
زهرا عبداللهی در گفتگو با فارس افزود: مشكل اصلی در دوران یائسگی از دست رفتن مواد معدنی استخوان از جمله كلسیم به علت كاهش ترشح استروژن تخمدان هاست كه موجب افزایش خطر پوكی استخوان و شكستگی استخوان می شود.
عبداللهی با بیان این كه استخوان هایی كه توده استخوانی كمتری دارند بیشتر در معرض شكستگی قرار دارند، تصریح كرد: شكستگی های خودبه خودی استخوان و درد در ناحیه كمر، لگن و پاها از علائم پوكی استخوان هاست.
به گفته وی برای پیشگیری از پوكی استخوان روزانه ۳ تا ۴ سهم از گروه شیر و مواد معدنی باید مصرف شود كه هر سهم برابر با یك لیوان شیر یا ماست، ۴۵ تا ۶۰ گرم پنیر كم نمك و سه چهارم لیوان كشك با غلظت متوسط است.
كارشناس اداره بهبود تغذیه وزارت بهداشت افزود: از سایر منابع غذایی كلسیم می توان به حبوبات، مغزها مانند بادام، كنجد و سبزی های برگ دار مانند كلم اشاره كرد.


منبع : جام جم انلاین