در مقایسه با سایر روش های درمانی بهترین و بی خطر ترین روش با کمترین عوارض برای از بین بردن و پاک کردن خالکوبی و تاتو است.
دكتر پروین منصوری، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی تهران در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ایسنا منطقه علوم پزشكی تهران، از پاک کردن تاتو به عنوان یکی از مهم ترین مشکلات زیبایی پوست یاد كرد و گفت: استفاده از لیزرها انقلابی در درمان تاتو ایجاد كرد و روشی را به وجود آورد كه بتواند به صورت بی خطر با نتایج نسبی بهتر تاتو را به صورت نسبی و یا كامل از بین ببرد.
لیزر روبی اولین دستگاهی بود كه در درمان تاتو استفاده شد و قادر بود خالكوبی هایی كه به رنگ خاكستری یا مشكی بودند را به صورت كامل یا نسبی در چند جلسه از بین ببرد.
وی ادامه داد: استفاده از این لیزر برای تغییر رنگ ماده خالكوبی شده در افراد با رنگ پوست تیره، به دلیل رقابت میان رنگ پوست و رنگ ماده خالكوبی شده، پر رنگ یا حتی سفید شدن و بی رنگ شدن پوست و یا ایجاد جوش بر روی پوست را به دنبال داشت.
منصوری با اشاره به روشی به نام «كیو سوییچینگ» برای پاك كردن رنگ خالكوبی، ادامه داد: در این روش نتایج زیبایی بسیار زیادتر و بروز عوارض احتمالی بسیار كمتر است.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی تهران افزود: امروزه لیزرهای دیگری مانند كیو سوییچ Nd و ... می توانند رنگ های بیشتری را از بین ببرند و حتی برای از بین بردن خال كوبی های قرمز رنگ یا رنگ های دیگرهم می توان از این لیزرها استفاده كرد.
منصوری با بیان این كه در حال حاضر نمی توان ادعا کرد كه با استفاده از لیزری خاص می توان صد درصد در یك یا دو جلسه خالكوبی ها را از بین برد، ادامه داد: از آنجا كه رنگ های متعددی در خالكوبی ها وجود دارد و رنگ دانه ها نیز در عمق های متفاوتی از پوست وارد می شوند برای تخریب این رنگ دانه ها به جلسات متعدد لیزر و لیزرهای متعدد با طول موج های متفاوت نیاز است.
منصوری افزود: متاسفانه در گذشته برای از بین بردن خالكوبی از روش هایی مانند سایش پوست، سرما درمانی (كرایوتراپی) یا حتی روش های تخریبی مانند ساییدن با نمك و مواد دیگر استفاده می شد كه اغلب با نمای ناپسندی همراه بود.
منبع : خبرگزاری ایسنا