-
اگر عاشق نیستی مودب باش!
200 خودرو ماکسیما، 200 خودرو پژوه 206، یکصد خودرو پراید، یکصد کمک هزینه حج عمره، هزاران سکه بهار آزادی و دهها هزار جایزه نقدی دیگر. جوایز قرعهکشی حسابهای قرضالحسنه بانک ... مهلت افتتاح حساب یا تکمیل موجودی تا ...
ببینیم، به نظر شما پس از اعلام جوایز بانک و دعوت مردم به افتتاح حساب، شما ذوقزده نمیشوید تا هرچه زودتر یه حساب توی اون بانک باز کنید؟ یا یه کم ریزتر بشیم، اگه یه نفر، سینی شکلات و شیرینی به مردم تعارف بزنه و هیچکس تحویل نگیره، ناراحت نمیشه؟ حالا اگه طرف، یه آدم متشخص و بزرگی باشه، چی؟ شما چه برخوردی دارین؟
آهای! بروبچههای رمضان! خدا در این ماه، حسابی سینی خلعت و جایزه خودش را جلوی آدما گرفته و تا بخواهید از ما دعوت کرده. یه دعوت ویژه با کلی مزایا:
«هرچی بخواهید من میبخشم. سفره کرم و نعمتم را جلوی شما پهن کردم، بفرمایید! تعارف نکنید! خوابتون ثوابه، نفسهاتون عبادته، قرآنتون ... یه آیه قرآن که بخوانید ثواب یک ختم قرآن رو میبرید. هر شب هزاران نفر رو از آتش آزاد میکنم. راستی، شب قدر ... دستهای شیطان رو هم میبندم تا مزاحمتون نشه. فرصت طلایی براتون گذاشتم. مهلت افتتاح حساب یا تکمیل موجودی ایمان تا عید فطر. اما هرچی زودتر، امتیاز بیشتر»
بزرگترین بیادبی، آن وقتی است که بچهها دعوت کبریای خدا را نشنیده بگیرند و از او چیزی نخواهند. بیشترین بیاعتنایی وقتی است که کسی به این مهمانی پر زرق و برق خدا توجهی نکند. دعا و عبادت و قرآن نداشته باشد.
کی جرأت داره دست رد به سینه خدا بزنه؟ کی میتونه؟ حالا آدم میفهمه چرا پس از «ادعونی استجب لکم» لحن آیه نامهربان میشه: «و کسانی که نسبت به عبادت من تکبر بورزند، آنها را با خواری داخل جهنم میکنم»، و چرا پیامبر به ابوذر فرمود: رمضان چنین است و چنین ... اما ماه سختیاستها!
ما میتونیم اگه عاشق نیستیم، لااقل با ادب باشیم.
نویسنده: سیدعبدالله عمادی
تنظیم: جهرمی زاده- گروه دین و اندیشه تبیان
برچسب برای این موضوع