لوبياي ژاپني يا لوبياي سويا گياهي است بسيار مفيد بطوريكه امروزه به خاطر اهميت فراواني كه در تغذيه انسان دارد در اكثر مناطق بطور پرورشي كاشته مي شود . اين ماده غذايي در واقع يك گوشت گياهي بي استخوان و داراي اسيد آمينه هاي لازم و ضروري بدن است و اسيدهاي چرب آن بيشتر از نوع اسيدهاي چرب اشباع نشده است كه مفيد براي بدن مي باشد و سرشار از املاح معدني و ويتامين هاي مختلف است .
لوبيا سويا حاوي ويتامين a مي باشد بنابراين خوردن آن براي تقويت و بهداشت پوست، چشم، ناخن، دهان و بيني مفيد است .
همچنين به علت دارا بودن ويتامين b۱ براي رفع خستگي شديد و درد اعصاب، ضعف عمومي، ضعف ماهيچه ها، بي خوابي و افت فشار خون مفيد است .
ويتامين b۲ (ريبوفلاوين) موجود در اين لوبيا زخم گوشه لب، سوزش و آب ريزش چشم، رشد كودكان را معالجه مي كند .
بعلت دارا بودن ويتامين پ ، سوزش و خارش پوست، قرمزي بيش از حد گونه ها، چين و چروك، ترك انگشتان، عصبانيت را برطرف مي كند .
ويتامين d موجود در آن اسيد و ترشحات معده را افزايش داده و اشتها را زياد مي كند . علاوه بر آن جذب كلسيم و تكميل رشد استخوان ها و دندان ها را كه احتياج به حضور ويتامين d دارد تامين مي كند .
ويتامين e در لوبيا ژاپني موجب سلامت نطفه مردان مي گردد .
ويتامين f نيز در لوبياي سويا بوده و مانع ريزش مو، شوره سر، پوسته شدن پوست شده و اختلالات رشد و نقصان ميل جنسي را شفا مي دهد .
ويتامين k در آن مي تواند انعقاد خون را به حدطبيعي نگه دارد و از خونريزي جلوگيري نمايد .
لوبياي سويا و غذاهاي سويايي يكي از غني ترين منابع ايزوفلاونها و استروژن هاي گياهي مي باشند . بررسي هاي انجام شده در باروي تاثير ايزوفلاونها و استروژن هاي گياهي روي سلامت استخوان نشان داده است كه فعاليت استروژني ضعيف ايجاد يك وابستگي براي گيرنده هاي استروژن خصوصاً گيرنده هاي استروژن در استخوان، در مغز، در مثانه و رگهاي پوستي مي نمايد .