1- فرزند قويتر ميشودبه لطف پادتنها و سلولهاي بدن شما، فرزندتان کليدهاي طلايي دفاع را پيدا ميکند و در طول مدت 3 تا 4 ماه به خوبي در برابر حملات ميکروبها مقاومت خواهد کرد تا آنکه بدن خود او پادتن و سلولهاي دفاعياش را کامل کند. در ضمن شير مادر ميزان، ريفلاکس معده، ناراحتيهاي گوارشي و اسهال را کاهش ميدهد. شير مادر همچنين از کودک در برابر عفونتهاي تنفسي و ديگر بيماريهاي رايج اين دوران حفاظت ميکند. 2- ميزان ابتلا به آلرژي کاهش مييابددر صورتي که در خانواده شما ابتلا به آلرژي مرسوم است، بايد بدانيد شيردهي بيش از 3 تا 6 ماه ميتواند احتمال اگزما را در کودک به شدت کاهش دهد.بهتر است مادر طي دوران شيردهي از خوردن ميوههاي آلرژيزا مثل کيوي، گردو و بادام خودداري کند. در رابطه با مصرف لبنيات و تخممرغ بايد به متخصص مراجعه کرد. به خود کودک نيز پيش از يک سالگي نبايد مواد آلرژيزا داده شود اما تخممرغ و ماهي را از 6 ماهگي ميتوان به غذاي کودک اضافه کرد.
3- رابطه مادر و فرزندي قوي ميشودوقتي مادر به فرزندش شير ميدهد، يک رابطه نزديک پوست به پوست برقرار ميشود که نه تنها به کودک بلکه به مادر هم آرامش ميدهد. در حين مک زدن نوزاد هورمون اسيتوسين که هورمون محبت است، ترشح ميشود و هم مادر و هم کودک احساس راحتي خواهند کرد
.4- احتمال سرطان پستان کاهش مييابدوقتي يک زن در طول عمر خود به فرزنداناش شير ميدهد، احتمال ابتلا به سرطان پستان را در او با هر سال شير دادن 4 درصد کاهش مييابد. بارداري و شيردهي به دليل آنکه سبب توقف ترشح هورمون استروژن ميشود، احتمال سرطان پستان را پايين ميآورد.
5- به راحتي وزن کم ميکنيددر صورتي که 9 تا 10 ماه به نوزاد خود شير دهيد، ماهي يک کيلو وزن کم خواهيد کرد. در واقع براي هر ليتر شيري که شما سنتز ميکنيد 940 کيلوکالري ميسوزد، در صورتي که شما تنها 500 کيلوکالري براي شيردهي جذب ميکنيد چون تعادل در اين ميان وجود ندارد، حتي بدون آنکه رژيم بگيريد، وزن کم ميکنيد. توصيه ميکنيم در کنار شيردهي يک ورزش را هم شروع کنيد.