بررسی‌های صورت گرفته در کارگروه هدفمندی یارانه‌ها نشان می‌دهد در میان گزینه‌های ارائه شده به این کارگروه که از سوی دولت مسئولیت بررسی قیمت حامل‌های انرژی را عهده دار هستند، ‌افزایش قیمت بنزین به 650تومان از احتمال بیشتری نسبت به سایر گزینه‌ها برخوردار است.


بر اساس این گزارش پیشنهادات مختلفی درباره افزایش قیمت بنزین تاکنون ارائه شده است.

افزایش قیمت بنزین به 960، 900و 500 تومان در میان این گزینه‌ها به چشم می‌خورد. هر چند تاکنون هیچ کدام از مقامات رسمی دولت حاضر به اظهارنظر درباره میزان افزایش قیمت بنزین نشده‌اند اما با این حال اخبار رسیده حاکی از آن است که گزینه افزایش قیمت بنزین به این رقم بیش از سایر گزینه‌ها محتمل است.

در حال حاضر بنزین سهمیه‌بندی به قیمت هر لیتر 100تومان به فروش می‌رسد و بنزین آزاد نیز به قیمت هر لیتر 400 تومان به فروش می‌رسد.

بر اساس گفته‌های محمد رویانیان قرار است در نیمه دوم سال سهمیه بندی نیز حذف شده و بنزین به شکل تک نرخی عرضه شود. با این حال برخی پیشنهادات ارائه شده دلالت بر ارائه بنزین سهمیه‌بندی تنها به خودروهای عمومی و تاکسی‌ها دارد. هدف از این اقدام جلوگیری از افزایش قیمت‌ها و تورم در بخش حمل‌ونقل اعلام شده است با این حال برخی کارشناسان معتقدند این اقدام می‌تواند سبب سهمیه فروشی و شکل‌گیری نوعی بازار غیر رسمی برای بنزین‌های سهمیه‌ای تاکسی‌ها و ... شود.

هر چند رویانیان اعلام کرده است که دولت برای جلوگیری از افزایش قیمت‌ها در بخش حمل‌ونقل تدابیر ویژه‌ای اندیشیده است اما گزارش‌های رسیده از سطح شهر حاکی از آن است که در سال جاری هزینه تاکسی‌ها دو بار افزایش داشته است. یکبار با آغاز سال جدید نرخ‌ها افزایش یافته و در حال حاضر با آغاز فصل گرما به صورت غیر رسمی برخی تاکسی‌ها نسبت به افزایش نرخ جابجایی مسافر اقدام کرده‌اند.

پیش از این اخباری درباره افزایش نرخ بنزین به قیمت فوب خلیج فارس مطرح بود. به گفته ضیغمی مدیر عامل شرکت پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی اعلام کرد قیمت تمام شده بنزین در حال حاضر حدود 920تومان است. اما وزیر نفت گفته بود پیشنهاداتی درباره کسر 30درصد مالیات بر ارزش افزوده بر این کالا ارائه شده است. به این ترتیب به نظر می‌رسد قیمت بنزین در نیمه دوم سال هر لیتر 650 تومان باشد.

بر اساس قانون دولت موظف است ظرف 5سال نسبت به واقعی کردن قیمت بنزین اقدام کند. بر اساس گزارش‌های موجود مقرر است در مرحله اول شیب افزایش قیمت‌ها تند باشد تا تاثیر‌گذاری رشد بهای کالاهایی نظیر بنزین بیشتر باشد و این شیب در سال‌های آتی ملایم شود.

مقرر است در نیمه دوم سال بهای گاز مصرفی خانگی، برق، تعرفه آب، تعرفه بنزین و گازوییل، سی ان جی و ... همگی با هم رشدی را تجربه کنند تا سبد انرژی مصرفی در کشور با این رشد قیمتی کاهش مصرفی قابل توجه را تجربه کند.