بزرگ‌ترین شرکت اینترنتی جهان به خیانت در یکی از مقبول‌ترین قوانین اینترنت متهم شده است. گزارش می‌رسد برخلاف این توافق که همگان باید دسترسی یکسانی به اینترنت داشته باشند، گوگل در حال برنامه‌ریزی برای توزیع اینترنت در شبکه‌های مختلف است.

گوگل، غول اینترنتی جهان به خیانت در یکی از پذیرفته‌ترین قوانین اینترنت به نام “بی‌طرفی شبکه” متهم شده است . بر طبق این اصل که از آن به قانون طلایی اینترنت یاد می‌شود، همگان باید دسترسی یکسانی به شبکه اینترنت داشته باشند.
به گزارش تلگراف، این شرکت تائید کرده که گفتگوهایی را با وریزون (اپراتور شبکه‌های همراه و فراهم‌کننده خطوط ارتباطی) داشته و حتی روی طرح‌های توزیع اینترنت در شبکه‌ها موافقت کرده اشت.
بسیاری از کارشناسان ابراز نگرانی کرده‌اند که اگر این طرح‌ همگانی شود، ممکن است منجر به اجرای طرح‌هایی شود که به چند بخشی شدن اینترنت می‌انجامد و به این ترتیب ممکن است کارایی وکیفیت بالاتر با قیمت بیشتری در اختیار برخی افراد قرار گیرد. منتقدان، این موضوع را به عنوان «سناریوی روزهای تاریک» مطرح کرده‌اند که می‌تواند نشان از پایان دوران اینترنت باشد.
البته گوگل معتقد است که در برخی نمونه‌ها و موارد، تبعیض جایز است. این در حالی است که بی‌طرفی شبکه‌ای یکی از بنیادی‌ترین اصول در دنیای وب بوده است.
گیگی سوهن، رئیس Public Knowledge که یک گروه فعال در زمینه حقوق دیجیتال است در این باره می‌گوید: «قرارداد بین گوگل و وریزون در مورد چگونگی کنترل ترافیک اینترنت به طور قطع باعث پشیمانی خواهد بود و به طور کامل بی‌معنی است. سرنوشت اینترنت بسیار بزرگ‌تر و گسترده‌تر از آن است که دو شرکت بخواهند با مذاکره با یکدیگر آن را تعیین کنند».
جان سیلور، رئیس گروه رسانه‌ای فری‌پرس در این باره چنین هشدار می‌دهد: «از زمان ظهور اینترنت، همگان مجاز بودند که محتوای خود را با یک سرعت در این فضا منتشر کنند، چه خبرگزاری ای.بی.سی و چه بلاگ ویدیویی خودتان به یک میزان از اینترنت سهم می‌بردند».
از سوی دیگر، اریک اشمیت، مدیر اجرایی گوگل در این باره گفت: «گوگل مدت‌های طولانی با وریزون در حال مذاکره بوده تا در مورد تعریف بی‌طرفی در اینترنت به توافق برسد. مردم در این مورد کمی گیج شده‌اند. این مفهوم به این معناست که اگر شما یک فایل با محتوای خاص دارید، برای مثال یک فایل ویدیویی، نباید بین شما و دیگری برای انتشار همان محتوا که یک فایل ویدیویی دیگر است تبعیض وجود داشته باشد. اما تبعیض در مورد محتواهای مختلف مشکلی ندارد و اصل بی‌طرفی را نقض نمی‌کند».
اوایل سال جاری، شرکت Comcast که سرعت تعدادی از مشتریان خود را به‌طور مخفیانه پایین آورده بود، جریمه شد. البته در دادگاه استیناف، این شرکت دلیل آورد که این مشتریان اطلاعات بسیار زیادی را دانلود کرده بودند و دادگاه هم این جریمه را بخشید!
اما بعد از این جلسات، این موضوع کماکان نامشخص ماند که شرکت‌ها تا چه حدی می‌توانند دسترسی به اینترنت را کنترل کنند؛ به عبارت دیگر، تعیین چگونگی دسترسی به اطلاعات و کنترل آن تا چه اندازه قانونی است.
در انگلستان نیز بی‌بی‌سی به واسطه محبوبیت سرویس آی.پلیر خود تحت انتقادات زیادی قرار دارد، چرا که برخی معتقدند این شرکت بیش از اندازه از شبکه ارتباطی کشور انگلستان استفاده می‌کند. به هر حال بحث بی‌طرفی اینترنتی موضوعی است که قطعا در آینده در مورد آن بیش‌تر خواهیم شنید.