بالا
 تعرفه تبلیغات




 دانلود نمونه سوالات نیمسال دوم 93-94 پیام نور

 دانلود نمونه سوالات آزمونهای مختلف فراگیر پیام نور

نمایش نتایج: از شماره 1 تا 2 از مجموع 2

موضوع: چرا خداوند آرزوی مردم را دیر برآورده میکند؟

  1. #1
    m.rosoukhi آواتار ها
    • 273

    عنوان کاربری
    کاربر باشگاه
    تاریخ عضویت
    Apr 2010
    محل تحصیل
    تبریز
    راه های ارتباطی

    Icon13 چرا خداوند آرزوی مردم را دیر برآورده میکند؟

    چرا خداوند آرزوی مردم را دیر برآورده می‌كند؟



    تأخیر یا اجابت نشدن برخی از دعاها می تواند دلایل متعدد داشته باشد كه برخی از آنها چنین است:

    1ـ وقتی خداوند بندة مؤمنی را دوست داشته باشد، اجابت دعای او را به تأخیر می اندازد. در حدیث است خداوند اجابت دعای بندة مؤمن را از آن جهت به تأخیر می اندازد كه صدای او را دوست دارد و می خواهد بنده اش بیشتر به درگاهش اصرار كند، تا لطف و كرامت بیشتری را متوجه او سازد.(1)


    نالــه مؤمن همـی داریـم دوســت گو تضرّع كن كه این اعز از اوست

    چون تأخیر، سبب تكرار دعا می شود، در نتیجه باعث تقویت نیروی روحی و ایمان دعا كننده می گردد. اما فاسق را چون دوست ندارد، فوراً دعایش را اجابت می كند.

    2ـ گاهی دعا به اجابت می رسد، اما مقدمات تحقق آن فراهم نیست و یا مصالحی اقتضا می كند انجام آن به تأخیر بیفتد. حضرت موسی(ع) می گوید: "پروردگار، تو به فرعون و طرفدارانش زیورها و مال فراوان داده ای. او مردم را از راه تو گمراه می كند.خدایا! اموال شان را نابود ساز و آنان را به عذاب دردناك گرفتار نما!
    خداوند در پاسخ فرمود: موسی دعایت را اجابت نمودم. اما در روایت آمده است كه میان دعای حضرت موسی(ع) تا غرق شدن فرعون، چهل سال طول كشید!".(2)


    حضرت ابراهیم(ع) فرزند نداشت. ده ها سال دعا و تضرّع نمود تا این كه در 99 سالگی در حالی كه پیر شده و موهای او سفید گشته بود، خدا حضرت اسماعیل را به او داد.(3)


    3ـ واقعیت این است كه از باطن هستی و مصالح حقیقی خود و جهان بی خبریم. به همین دلیل گاهی می پنداریم خیر و مصلحت ما در تحقق و برآورده شدن حاجتی یا دفع و رفع مشكل و مانعی است. وقتی می بینیم خواستة ما بر آورده نمی شود، رنجیده خاطر می شویم!
    در حالی كه اگر حجاب روی "حقیقت باطنی" كنار رود و آینده و نتیجة برخی خواسته ها برای ما حاضر و روشن گردد، از تقاضا و درخواست خود منصرف می شویم و خدا را شكر می كنیم كه خواسته و حاجت جاهلانة ما را برآورده نكرده است.

    به بیان دیگر: خداوند نسبت به بندگانش مهربان است و خیر و خوشبختی مؤمنان را می خواهد، از این رو اگر دعای آنان به علت عدم اطلاع از باطن هستی، به ضررش باشد، اجابت نمی كند.

    4ـ توجه داشته باشیم كه اگر دعایی موجب ضرر دیگران به خصوص نزدیكان و صاحبان حق باشد، مستجاب نمی گردد، و گاهی علیه خودش تبدیل می شود.

    تذكر چند نكته:

    1ـ دنیا عرصه امتحان و محل ظهور و بروز استعدادهای درونی و افكار و عقاید قلبی است. یكی از راه های امتحان، قرار گرفتن در میدان شداید و سختی ها و تأخیر افتادن اجابت دعاها است. از خدا بخواهیم كه ما را در همه آزمون هایش موفق و ثابت قدم نگه دارد.

    حُسن ظن و اعتماد به خدا كلید بسیار از درهای قفل شده زندگی و خوشبختی ها است. خداوند حُسن ظن و اعتماد داشته باشید. او نسبت به بندگانش بسیار مهربان است. خیر و سعادت را گاهی در قالب سختی ها و مشكلات ظاهر می سازد و گاهی در لباس آسایش و نعمت ها.

    خدا به علم نامحدود خویش می داند كه صلاح و رستگاری چه كسی از بندگان مؤمنش در میدان مشكلات و مصایب نهفته است و كدامیك از آنان باید در رفاه و نعمت ها آن را جستجو كنند. پس باور داشته باشیم كه در صورت انجام تكالیف و وظایفی كه خداوند برای اهل بلا و مشكلات یا رفاه و نعمت ها قرار داده، هر وضعیتی برای ما پیش آید، خیر و خوشبختی ما در همان نهفته است.

    می دانیم تكلیف صاحبان نعمت و رفاه و امتحانات الهی بسی مشكل تر و سنگین تر از دیگران است.

    اگر به آن چه گفته شد خوب دقت كنید یأس به شما رو نخواهد آورد.

    پی‌نوشت‌ها:
    1. اصول كافی، ج 4، ص 247.
    2. همان، ص 245.
    3. تفسیر نمونه، ج 11، ص 101، پاورقی.

  2. #2
    elili آواتار ها
    • 591

    عنوان کاربری
    کاربر باشگاه
    تاریخ عضویت
    Dec 2009
    شغل , تخصص
    دانشجو
    رشته تحصیلی
    حسابداری
    راه های ارتباطی

    پیش فرض

    قبلا خونده بودم مرسي...

برچسب برای این موضوع

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
  • شما نمی توانید به پست ها پاسخ دهید
  • شما نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
  • شما نمی توانید پست های خود را ویرایش کنید
  •