رئیس اداره بهبود تغذیه وزارت بهداشت گفت: مصرف آبلیمو و آب‌نارنج همراه با غذا جذب آهن را افزایش می‌دهد.
پریسا ترابی افزود: برای پیشگیری از كم خونی فقر آهن در دوران بارداری به زنان باردار توصیه می‌شود كه منظم و روزانه مكمل آهن را از هفته شانزدهم بارداری تا 3 ماه پس از زایمان مصرف كنند.
وی گفت: برای پیشگیری از كم‌خونی از منابع غذایی حاوی آهن مثل گوشت، مرغ، ماهی، جگر، حبوبات و سبزی‌های سبز تیره مثل جعفری در برنامه غذایی روزانه استفاده كنند. از انواع مغزها مثل گردو، بادام، پسته و انواع خشكبار مثل برگه‌ها، توت خشك، كشمش و خرما كه منابع خوبی از آهن هستند، به عنوان میان وعده استفاده كنند.
رئیس اداره بهبود تغذیه وزارت بهداشت افزود: مصرف منابع غذایی ویتامین c مثل سبزی‌های تازه و سالاد شامل گوجه فرنگی، كلم، گل كلم، فلفل دلمه‌ای و همچنین چاشنی‌هایی مثل آبلیمو و آب نارنج تازه را كه جذب آهن را افزایش می‌دهند به همراه غذا توصیه می‌شود.
ترابی گفت: برای جذب بهتر آهن غذا، باید از مصرف چای، قهوه و دم كرده‌های گیاهی یك ساعت قبل از غذا و حداقل 2 ساعت پس از غذا خودداری كرد و همچنین از مصرف چای پررنگ خودداری كرد.
وی افزود: برای كاهش اختلالات گوارشی و جذب بهتر آهن بهترین زمان مصرف قرص آهن پس از غذا یا شب قبل از خواب است.
رئیس اداره بهبود تغذیه وزارت بهداشت اضافه كرد: آنمی دوران بارداری به زمانی اطلاق می‌شود كه هموگلوبین زنان باردار كمتر از 11 گرم در دسی لیتر باشد و در 3 ماهه دوم بارداری هموگلوبین كمتر از 10.5 گرم در دسی لیتر آنمی محسوب می‌شود و بنابراین مادری كه در شروع بارداری هموگلوبین كمتر از 11 گرم در سی لیتر دارد باید به عنوان فرد آنمیك تحت درمان باید قرار بگیرد.
ترابی گفت: رقیق شدن خون كه به تدریج طی دوران بارداری ایجاد می‌شود سطح هموگلوبین را به محدوده آنمیك می‌رساند كه این امر طبیعی است. از علل آنمی دوران بارداری مصرف نكردن منابع غذایی آهن، سابقه خونریزی زیاد طی دوران قاعدگی (قبل از بارداری) و بارداری‌های مكرر خصوصاً با فاصله كم است.