-
گنوم 3 به اوبونتوي بعدي نميرسد
در چند سال اخير، اوبونتو به يك عنصر مهم در سيستمهاي عامل لينوكس تبديل شده است. اين توزيع به طور قطع تنها با يك نام در ارتباط است: مارك شاتل ورث، كه نهتنها بنيانگذار كانونيكال، شركت پشتيبان اوبونتو است، بلكه هزينههاي مالي اموري را تامين كرده است كه بدون آنها اوبونتو به اين شكل در نميآمد. در ادامه، آخرين مصاحبه او با آندرياس پروشوفسكي را در اجلاس گرانكاناريا خواهيم خواند.
سال گذشته صحبت از گسترش و بهبود تجارب كاربر در بهرهگيري از سيستم عامل اوبونتو بود، چقدر در اين راه موفق بوديد؟
بهگمانم ما موفق بوديم. ما در داخل شركت دو تيم جديد ايجاد كرديم. يكي تيم طراحي كه در حال حاضر هشت نفر هستند و يكي ديگر تيم كاملا متخصصي از يك گروه پنج نفره كه قرار است فناوريهاي مرتبط با ميزكار را گسترش دهند.
ما در اوبونتو 04/9 چيزهاي بسيار جالبي عرضه كرديم، برخي از اينها واقعا نوين بودند و در كل به نظرم ما پيشرفت داشتهايم. قطعا تمام امكانات اوبونتو در كوبونتوي 10/9 خواهد بود، در آيندهاي نزديك، تمام امكانات اوبونتو همزمان روي كوبونتو نيز عرضه خواهد شد.
با توجه به كمبودهاي X.org، آيا شما براي حل اين مشكل در جانتي كاري كردهايد؟
واضح صحبت كنيم: x تنها يك مشكل دارد كه آن هم مرتبط با سختافزار توليدي يك شركت خاص است و تا زماني كه اين شركت به ما اجازه ندهد تا محتويات سيستمشان را ببينيم، امكان حل اين مشكل نيست. همچنين بهتر است به اين نكته اشاره كنم كه شركت مذكور، يعني اينتل، در اين پروژه سرمايهگذاري كرده است و نميشود ديگر پيكان اتهام را به سوي شخص خاصي اشاره بدهيم.
قرار است در آوريل 2010، يك نگارش ديگر با خدمات بلندمدت (LTS) ارائه بدهيد، آيا گنوم 3 نيز در اين توزيع وجود خواهد داشت؟ آيا بهار ديگر وقت خوبي براي عرضه يك توزيع با خدمات بلندمدت است؟
خب، سوالي كه پرسيديد واقعا سوال جالبي است. بهنظرم هدف اصلي شما از پرسيدن اين سوال، اين بود كه بدانيد در چه موقعيتي ميشود يك توزيع را با پشتيباني بلندمدت عرضه كرد. به نظرم اين سوال همواره براي مشاوران ما نيز مطرح بوده است كه آيا براي جريان اصلي مخاطبان، وجود يك نسخه با پشتيباني بلندمدت ارزشمند است؟ تاكنون حتي يكي از آنها با اين نظريه مخالفت نكرده است اما در مورد زمان عرضه يك توضيح، تا دلتان بخواهد نظر مخالف وجود دارد. بهنظر من تا آن زمان، تغييرات بزرگي در ساختار منبعباز بهوجود خواهد آمد.
بنابراين اين همان ايده شماست كه نامش را «چرخه فرا عرضه» گذاشتهايد؟
بله. درست مثل چرخه كوتاه مدت، ما چرخه بلندمدتي را خلق خواهيم كرد. خبر بزرگي كه ميتوانم بدهم اين است كه در تيم توزيع دبيان بحثهاي بسيار خوبي داشتهايم و تيم توزيع دبيان به اين موضوع رسيدهاند كه بهتر است يك تاريخ يخزدگي داشته باشيم. اين تاريخ يخزدگي يعني زماني كه همه ما بهكناري مينشينيم و نگاه ميكنيم كه چه مولفههاي عمدهاي ميبايست استفاده يا توسعه داده شوند. هيچ فشاري بر هيچ يك از طرفين وجود ندارد كه يك چيز را قبول كنند.
بسته به اين گفتگوها، ما تصميم خواهيم گرفت كه نسخه 04/10 يا 10/10 را بهطور LTS عرضه كنيم.
آيا از اينكه گنوم 3 به تاخير بيفتد خشنود ميشويد؟
ابدا. گنوم 3 بايد همانطور كه برنامهريزي شده است منتشر شود و من اصلا قصد ندارم كه در زمان آن دخالت كنم. چيز بسيار مهمتر براي من اين است كه قادر باشم مصاحبه خوبي با آن داشته باشم و تصميم هوشمندانهاي بگيرم مبني بر اينكه آيا از آن در نسخهLTS خود استفاده خواهيم كرد يا خير.
هر سال يك سوال تكراري از شما ميپرسيم: آيا قرار است اوبونتوي جديد با قالبي جديد ارائه شود؟
خب، به نظر من بهتر است تا زماني كه ديدگاه درستي از آينده نداريم، همهچيز همانطور كه هست بماند، درست است؟ ميدانم كه متاسفانه اين را قبلا هم گفتم، اما تواناييهاي ما محدود است و قرار است به موقعيت حساسي برسيم كه كاملا نياز است به كاري كه ميكنيم اعتقاد پيدا كنيم و اين اعتقاد، نقش مهمي را در آينده اوبونتو بازي خواهد كرد.
يعني به ما نميگوييد قالب بعدي كي منتشر خواهد شد؟
قطعا براي LTS بعدي يك قالب جديد خواهيم داشت.
برچسب برای این موضوع