-
ویتامینی لازم برای افراد مسن
كمبود ویتامینهای گروه B در دوران سالمندی موجب بروز آلزایمر میشود
یك متخصص تغذیه گفت: كمبود ویتامینهای C، E، B1، B6 ،B12 ،آهن، روی و اسید فولیك در بروز بیماریهای عصبی نظیر آلزایمر و پاركینسون تأثیرگذار است.
محمود اطروشی افزود: پیرشدن و سالخوردگی با كاهش تدریجی فعالیتهای فیزیكی و افزایش بیماریهای مزمن همراه میشود.
وی گفت: بهبود تغذیه تا حد زیادی میتواند از بروز این مشكلات پیشگیری كند یا آنها را كاهش میدهد به همین دلیل یكی از مسائل مهم سالمندان، مسائل پزشكی و بهداشتی از جمله وضعیت تغذیه آنهاست.
این متخصص تغذیه افزود: از عوامل جسمانی دوران سالمندی میتوان به كاهش كل انرژی مورد نیاز، بروز بیماریهای مزمن، بیاشتهایی، تغییر حس چشایی، خرابی دندانها، بیتحركی، ناتوانی جسمی، مشكلات گوارشی، تداخلات دارویی یا تداخل غذا و داروها اشاره كرد و از مشكلات روحی و روانی در این دوران میتوان افسردگی و تنهایی را نام برد.
اصروشی گفت: كمبود ویتامینهای C، E، B1، B6 ،B12 ،آهن، روی و اسید فولیك در بروز بیماریهای عصبی نظیر آلزایمر و پاركینسون تأثیرگذار است و بیماریهایی نظیر آلزایمر و پاركینسون در سنین سالمندی بیشتر اتفاق میافتد و از دلایل اصلی وقوع این بیماریها تماس با مواد سمی و زمینه ارثی است.
وی گفت: كاهش املاح استخوانی در سالمندان به دلیل كاهش فعالیت، كاهش جذب كلسیم و ویتامین D است كه یكی از دلایل اصلی مشكلات استخوانی افراد سالمند محسوب میشود.
این متخصص تغذیه افزود: برای پیشگیری یا درمان این بیماریها مصرف 3 تا 4 واحد لبنیات كمچرب در روز، افزایش سطح فعالیت بدنی، استفاده از غذاهای حاوی پروتئین و كلسیم بالا نظیر گوشتها، تركیب غلات و حبوبات نظیر عدس پلو، لوبیا پلو، آش جو یا تركیب غلات با لبنیات مصرف كنند.
این متخصص تغذیه معتقد است: برای پیشگیری از التهابات مفصلی و شكستگی استخوانها استفاده از عسل، میوه تازه، مكمل كلسیم، ویتامین D ، لستین و اسید چرب امگا 3 توصیه میشود.
من همچنان بی امضاء
برچسب برای این موضوع
مجوز های ارسال و ویرایش
- شما نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
- شما نمی توانید به پست ها پاسخ دهید
- شما strong>نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
- شما نمی توانید پست های خود را ویرایش کنید
-
قوانین انجمن