يك كارشناس تغذيه با تاكيد بر مصرف ميوه در طول روز گفت: ساليانه 217 ميليون نفر در اثر مصرف كم ميوه در جهان ميميرند. عليرضا ابوالفضلي در اين خصوص اظهار كرد: از آنجا كه ميوهها داراي فيبر و سرشار از املاح و ويتامينها هستند، توصيه ميشود روزانه 2 تا 4 واحد ميوه در طول روز مصرف شود. فيبرموجود در ميوهها از بروز سرطانهاي كولون، روده و دستگاه گوارش جلوگيري ميكند كارشناس تغذيه مركز بهداشت شهرستان يزد در ارتباط با خصوصیات برخی میوه ها گفت ، سيب به لحاظ داشتن فيبرخوراكي در پيشگيري از بروز سرطان سينه و پروستات بسيار مفيد است . مصرف ميوههاي حاوي ويتامين c سبب افزايش جذب آهن دريافتي بدن ميشوند و بهتر است بعد از غذا ميل شوند. وي براي افزايش جذب آهن در بدن توصيه كرد: بهتر است افراد سالاد را ترجيحا با مقداري آب ليمو بعد از غذا ميل كنند.
میوه در رژیم بیماران دیابتی
وي با بيان اين كه بيماران ديابتي بايد در مصرف بيش از حد 3 ميوه از جمله انگور، موز و خربزه محتاط باشند، توصيه كرد: بيماران ديابتي ميتوانند از سيب به لحاظ دارا بودن پكتين موجود در آن استفاده كنند. وي مصرف كمپوت و سانديس و آب ميوه هاي تجاري را براي افراد ديابتي مضر دانست و تصريح كرد: ديابتيها نبايد از اين ماده غذاي استفاده كنند؛ چرا كه سبب افزايش قند خون در اين بيماران ميشود
اين كارشناس در ادامه تاكيد كرد: بيماراني كه ناراحتي كليوي دارند از مصرف بيش از حد موز كه داراي مقدار بالاي پتاسيم است، اجتناب كنند.
مصرف میوه در کودکان
وي يادآور شد: مصرف ميوه هندوانه در كودكان زير يكسال به علت وجود رنگدانههاي قرمز و همچنين ميوه هايي مثل مركبات، توت فرنگي، گوجه فرنگي و خربزه نيز در كودكان يكسال باعث بروز آلرژي و حساسيت شده و ممنوع است.
وی همچنین اضافه کرد ، كودكان نبايد در طول روز بيش از حد ميوه مصرف كنند؛ چرا كه اين امر سبب كم اشتهايي آنها ميشود.
ميوه به جای غذا در رژیم های لاغری
وي گفت: از آنجا كه افراد بعضا به جاي وعده شام از چند عدد ميوه استفاده مي كنند بايد گفت اين باور كاملا اشتباه است؛ چرا كه مصرف چند ميوه كالري بيشتري را در بدن ايجاد ميكند. در حالي كه مصرف نان و پنير و يك عدد گوجه يا خيار سبز داراي كالري كمتري است.
جلوگیری از بروز سرطان های گوارشی
وي توصيه كرد: ميوههاي رنگي مثل سيب قرمز، انار به لحاظ دارا بودن بتا كاروتن از بروز سرطانها جلوگيري ميكنند.
ابوالفضلي با اشاره به اين كه مصرف كم ميوه عامل 19 درصد سرطانهاي دستگاه گوارش است، خاطرنشان كرد: 31 درصد بيماريهاي قلبي – عروقي و 11 درصد سكتههاي مغزي در جهان ناشي از مصرف كم ميوه است و همچنين ساليانه 217 ميليون نفر در اثر كاهش مصرف ميوه و سبزي ميميمرند.
ابوالفضلي گفت: ميوهها چربي و پروتئين زيادي ندارند و انرژي آن به دليل قند و كربوهيدراتهاي آن است.
وي، يك قطعه هندوانه يا خربزه، 1 عددسيب متوسط، 3 عدد زردآلو، 5 عدد گيلاس، 15 حبه انگور، نصف ليوان آب ميوه را هر كدام يك واحد ميوه عنوان و توصيه كرد: هر فرد بر حسب شرايطش بايد روزانه 2 تا 4 واحد ميوه مصرف كند.
اين كارشناس تغذيه در پايان ضمن تاكيد بر اين كه افراد نبايد از آب ميوههاي تجاري به عنوان ميوه طبيعي و صددرصد سالم استفاده كنند، توصيه كرد: اين آب ميوه ها به لحاظ افزودنيهاي موجود براي افراد چاق و مستعد اضافه وزن مضر بوده و در رديف نوشابهها محسوب ميشوند.