۱) برای حفظ محیط زیست بهتر است از ابتدا هنگام خرید و انتخاب مبلمان خانه دقت کنید و وسایلی را انتخاب کنید که بتوانید مدت زمان بیشتری از آنها استفاده کنید. مبلمانی که به سرعت از مد می‏افتند و پس از مدت کوتاهی دیگر نمی‏توان از آنها استفاده کرد، انتخاب مناسبی نیستند.

۲) برای تنوع و تغییر مبلمان از تغییرات جزیی مانند تغییر رنگ رویه مبل استفاده کنید.

۳) مقواها و بسته‏بندی‏ها را دور نریزید و در صورت امکان از آنها استفاده کنید. می‏توانید جعبه کفش را با کاغذ کادو و یا کاغذ رنگی بپوشانید و برای نگهداری سی‌دی و لوازم شخصی بچه‏ها از آن استفاده کنید.

۴) قوطی‏های شیشه‏ای و پلاستیکی را پس از مصرف شسته و خشک کنید و برای نگهداری مواد غذایی از آنها استفاده کنید. شیشه مربا، عسل و سس مایونز برای نگهداری سبزی‏های خشک مناسب است و موجب می‏شود عطر سبزی مدت زمان بیشتری حفظ شود.


۵) هنگام خرید به برچسب قابل بازیافت دقت کنید و محصولاتی را خریداری کنید که زباله کمتری تولید می‏کنند. برخی تولیدکننده‏ها محصولاتی مانند عسل و سس مایونز و شکلات صبحانه را در ظرفی شبیه لیوان بسته‏بندی می‏کنند. پس از استفاده از این محصولات نه تنها زباله تولید نمی‏شود بلکه یک دست لیوان هم به لوازم آشپزخانه اضافه می‏شود که قابل استفاده است و دور ریخته نمی‏شود.

۶) کنار سینک ظرف‌شویی و دست‌‌شویی سرویس بهداشتی جای مایعی پمپی نصب کنید. با این کار می‏توانید مایع دست‌شویی و مایع ظرف‌شویی را در بسته‏بندی بزرگ خریداری کنید و به تدریج در این ظروف بریزید و علاوه بر استفاده راحت‏تر جای چندقوطی‏ پلاستیکی را در سطل زباله‏تان خالی کنید‏.


۷) با ظرف ماست وقوطی شیر برای بچه‏ها اسباب بازی و جامدادی لیوانی و قلک درست کنید و با رنگ اکریلیک روی آن را به سلیقه خودتان تزیین کنید.

۸) برای کاهش حجم زباله‏های ‌تر و کمک به تفکیک زباله‏های تر و خشک از چند سطل زباله با رنگ‏های مختلف در کنار هم استفاده کنید. پیشنهاد ما این است که از یک سطل زباله سبز برای پسماندهای خشک و یک سطل زباله قرمز برای زباله‏های تر استفاده کنید. در صورتی که در خانه باغچه دارید یک سطل هم برای سبزی‏ها و پوست‏میوه‏ها بگذارید و از آن برای تهیه کمپوست استفاده کنید. برای حفظ بهداشت، پیشگیری از آلودگی و مبارزه با حشرات زباله‏های تر را در سطل در دار قرار دهید.


منبع: farspage.com