احمد نجفي، بازيگر سينما و مجري تلويزيون، متولد 1327 در خرمشهر است. بازي او را در سريال كارآگاه علوي در نقش كارآگاه، بسياري هنوز به خاطر دارند.
او در فيلمهاي سينمايي تختي، سگكشي، خط آتش و گرداب نقش آفريده و مجري برنامه تلويزيوني پربيننده صندلي داغ نيز هست.
حادثهاي كه احمد نجفي از صحنه فيلمبرداري فيلم خط آتش در سال 1375 تعريف ميكند ، از جنس ديگري است؛ حادثهاي است دلخراش كه به مرگ يكي از هنرمندان سينما منجر شده.
او ماجرا را اينگونه تعريف ميكند: «كارگردان اين فيلم مرحوم سجادي حسيني بود. من با انتخاب يكي از بازيگران مخالف بودم و بارها به او گفتم بهتر است از فلان بازيگر استفاده نكني. نه اينكه كارش بد باشد، فيلم جنگي است و براي او كه آرتروز كمر دارد سخت است. به او گفتم كار جنگي دويدن دارد و براي او سخت است، اما مرحوم سجادي كه كارگردان اين فيلم بود در نهايت مرا قانع كرد كه از اين بازيگر استفاده كند.»
و حادثه اينگونه اتفاق ميافتد: «در يكي از صحنهها قرار بود اين بازيگر با مسلسل شليك كند. يكي از مسلسلها به صورت اتفاقي پر بود و يكي از گلولهها به سينه سجادي برخورد كرد. وقتي به بالين او رسيدم ناخودآگاه اولين جملهاي كه گفتم اين بود كه چند بار گفتم اين بازيگر را دعوت نكن.»
نجفي توضيح ميدهد: «البته اين يك اتفاق بود. اما حادثه بسيار تلخي بود، بويژه كه من چند ماه قبل از اين كار، همسر سابقم را از دست داده و بسيار ناراحت بودم. اين كار را قبول كرده بودم كه روحيهام عوض شود كه اين اتفاق افتاد.»