کابینت های زیبا وکارآمدکابینت آشپزخانه تنهامیتواند به زیبایی آن کمک کند، اما برخی فروشندگان مسکن برای گران فروختن ساختمان، این کالا را تبلیغ میکنند.
آگهیهای فروش آپارتمان و خانهها پر است از نوشتهها و تعاریفی که پیش از این به صورت شفاهی توسط کارشناسان ارائه میشد.
در آگهیهای فروش خانه و آپارتمانها از کابینت آشپزخانهها به عنوان یکی از مزیتهای اساسی نام برده میشود، اما یکی از کارشناسان مسکن تهران میگوید: تاثیر اصلی کابینتها بر زیبایی خانههاست و چون زیبایی یکی از دلایلی است که مشتریها را جذب میکند، بر خرید خانه تاثیرگذار است. نمیتوان گفت که کابینتهای امدیاف بر قیمت هر متر از منازل تاثیر میگذارند.
به گفته این کارشناس مسکن، حتی با حدود یکصدهزارتومان صرف هزینه میتوان کابینت منزل را تهیه کرد.
ام دی اف نوعی فیبر است که از خرده چوب به هم فشرده تحت فشار و حرارت به وجود میآید.
اکنون در بیشتر موارد سازندگان کابینت از امدیاف به جای تخته سهلا یا تختههای نئوپان استفاده میکنند. شاید دلایلی چون چگال بودن امدیاف، یعنی زیاد بودن ذرات چوب در واحد حجم آن، محکم و بدون گره بودن این نوع فیبر که به سوراخ کاری و سوهان کاری آن و ایجاد فرمهای دلخواه کمک میکند و مسطح و هموار بودن آن از مزیتهای آن برشمرده شود.
امدیاف به خاطر وجود ذرات بسیار ریز و نرم، بافت غیرقابل تشخیصی دارد.
از سوی دیگر این نوع فیبر بهراحتی با چسب چوب به هم میچسبد، سطح آن را میتوان رنگ روغن یا رنگ پلاستیک زد و همچنین با لترون یا اچپیال یا ملامین روکش کرد.
ام داف نه تنها برای ساخت کابینت، بلکه برای ساخت دیوارهای چوبی، کمد و دکوراسیون داخلی منازل نیز استفاده میشود.
به گفته یک سازنده کابینت که ۲۵سال در این زمینه تجربه دارد، امدیاف از نئوپان مرغوبتر است. این فیبر که از خانواده چوب است، مقاومت بیشتری دارد.
کابینتهای رایج در بازار از انواع بدنه و در فلزی، بدنه فلزی و در لترونی، بدنه فلزی و در امدیاف، بدنه لترون و در امدیاف، بدنه امدیاف و در امدیاف، و در امدیاف و در پروفیل هستند.
لترون را شرکتی آلمانی در سال ۱۹۶۳ میلادی در یک کارخانه صنعت و کاغذ و لاک اختراع کرد، در آن زمان طراحی لترون ماشینی بود و امروزه توسط دستگاههای تمام اتوماتیک تولید میشود. این نوع روکش تولیدی بالغ بر ۱۵۰ میلیون مترمربع در سال میشود و بیشترین مقدار مصرف در روکشهای صنایع چوبی در ۵ قاره دنیا را داراست.
در ایران نیز به نئوپانهایی که توسط لترون روکش میشوند، لترون گفته میشود. از جمله مزایای لترون نسبت به روکشهای طبیعی، مقاوم بودن آن در برابر آب و استحکام بیشتر در برابر ضربه، ساییدگی و نور آفتاب است.
در واقع تفاوت بین کابینتهای نئوپان و امدیاف در درون آنهاست، چون هر دو با لترون روکش میشوند. به گفته این سازنده کابینت، امدیاف از نئوپان مرغوبتر است و به دلیل روکش ملامینی که روی آن است، نیز مقاومت بیشتری دارد و ضدآب است.
این نوع کابینت که در حال حاضر متداول شده است، در رنگها و طرحهای مختلف ساخته شده و قیمتی بیش از انواع دیگر کابینت دارد.
لترون نیز ورقی مثل کاغذ است و روی نئوپانها کشیده میشود و کابینتساز با استفاده از ورقهای لترون به کابینتها طرح میدهد.
پیویسی نیز یک نوع روکش پلاستیکی است که روی نئوپان کشیده میشود. یکی از کارشناسان این امر راهی را پیشنهاد میکند تا بتوان از طریق آن هزینه کمتری صرف کرد. مثلاً میتوان برای کابینتهای دیواری که ارتفاع استاندارد آنها ۷۰ سانتیمتر است، از کابینتهای لترونی استفاده کرد و برای کابینتهای زمینی که ارتفاع استاندارد آنها ۹۰ سانتیمتر است، از امدیاف یا فلز که جنس مقاومتری در برابر رطوبت دارند، بهره گرفت.
بیشتر کابینت سازان بر قیمت فاکتور ۱۰ درصد میافزایند و کابینت را نصب میکنند، از سوی دیگر بین ۲۵ تا ۳۰ روز طول میکشد تا کابینت سفارشی خانوادهها به آنها تحویل داده شود.
به نظر میرسد در سالهای اخیر و با وارد شدن فضای آشپزخانه به فضای به اصطلاح پیش چشم آپارتمانها، زیبایی کابینتها که جزو اصلی آشپزخانهها هستند، بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است تا به زیبایی خانهها کمک شود.