شاهكار اطلاعاتي و امنيتي ايران از سوي سيما فيلم به تصوير كشيده خواهد شد


جام جم آنلاين: سيمافيلم در نظر دارد ماجراي دستگيري عبدالمالك ريگي را كه از آن به عنوان شاهكار اطلاعاتي امنيتي ايران در سال‌هاي اخير نام مي‌برند، در قالب يك فيلم تلويزيوني به تصوير بكشد.

طرح اوليه فيلمنامه اين اثر در گروه انقلاب اسلامي و دفاع مقدس مركز سيمافيلم به تصويب رسيده و كار نگارش فيلمنامه نيز آغاز شده است.

عبدالمالك ريگي ، سردسته يك گروهك تروريستي چهارم اسفندماه جاري در مسير پرواز دبي به قرقيزستان و پس از هماهنگي لازم پروازي در يك اقدام عملياتي از سوي نيروهاي اطلاعاتي و امنيتي در فرودگاه بندرعباس با همراهانش دستگير شد.عبدالمالك ريگي علاوه بر ارتباط با سرويس‌هاي اطلاعاتي آمريكا، اروپا و اسرائيل با سرويس‌هاي اطلاعاتي منطقه و برخي كشورهاي اروپايي نيز در ارتباط بوده است.

از جنايات وي مي‌توان به حمله به يك پاسگاه نيروي انتظامي در نزديكي شهر سراوان كه در آن 9 نفر از نيروهاي انتظامي گروگان گرفته شدند گروگانگيري سه كايت سوار تركيه‌اي در سيستان و بلوچستان، به شهادت رساندن 22 نفر در منطقه تاسوكي، بمبگذاري در مسير اتوبوس حامل اعضاي سپاه پاسداران انقلاب اسلامي در بلوار ثارالله زاهدان، گروگان گرفتن 16 مامور پاسگاه سراوان، بمبگذاري در يكي از مساجد شيعيان زاهدان، به شهادت رساندن جانشين فرمانده نيروي زميني سپاه پاسداران انقلاب اسلامي و جمع ديگري از فرماندهان ارشد سپاه و سران عشاير سني بلوچ در بمبگذاري شهر سرباز اشاره كرد.

كار تهيه‌كنندگي اين فيلم 90 دقيقه‌اي برعهده محمد صدري خواهد بود. كار پيش‌توليد اين فيلم بعد از نگارش كامل فيلمنامه آغاز خواهد شد اما، هنوز بازيگران و عوامل فيلم انتخاب نشده‌اند.همچنين فيلمنامه مستند «بي.بي.سي» نوشته مجيد تفرشي كار مستند ديگري است كه موفق به دريافت كد توليد از گروه انقلاب اسلامي و دفاع مقدس مركز سيما فيلم شده است.
مجيد شكيبانيا، تهيه‌كننده اين فيلم مستند گفت: مجيد تفرشي، پژوهشگر اين فيلم و ساكن انگليس، مدت‌هاست كه روي اين موضوع تحقيق كرده و تاريخچه سرويس اطلاع‌رساني بي.بي.سي را مورد بررسي قرار داده است و پژوهش «ديپلماسي عمومي انگليس از ديروز، امروز و فردا» را در دست انجام دارد. وي در ارتباط با منابع تصويري و تحقيقي مستند بي.بي.سي گفت: تفرشي از منابع صوتي و تصويري كه در رسانه‌ها و راديو از ابتداي تاسيس تاكنون وجود دارد و اسنادي كه در آرشيو ملي انگليس موجود است به عنوان منابع تصويري و تحقيقي خود استفاده مي‌كند.
شكيبانيا خاطرنشان كرد: طي اين تحقيقات ما با افرادي كه سابقه كار با بي.بي.سي را دارند و در حال حاضر منتقد اين سرويس اطلاع‌رساني هستند، بحث و گفتگو مي‌كنيم.