-
مبتكر ایرانی موفق به ساخت هواکش خودکار شد
مهندس زیبافر، مخترع هواکش خودکار پدیده در گفتوگو با خبرنگار پژوهشی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) با بیان این كه هواکش خودکار این قابلیت را دارد که به سادگی بر روی لولههای تهویه در بام نصب شده و با استفاده از انرژی باد و پدیده سپریشن مکشی در حد فنهای نمره 10ایجاد کند، اظهاركرد:همچنین می توان جهت دم این هواکش را 180 درجه چرخاند و از آن برای دمش هوا نیز استفاده کرد.
وی درباره ویژگیهای خاص این اختراع توضیح داد: بی صدا بودن، مکش قوی، عدم نیاز به برق، جلوگیری از ورود برف و باران، نصب سریع و آسان، هزینه کمتر نسبت به فن و قابلیت دمش هوا به داخل کارایی در سرعتهای بسیار کم باد از جمله ویژگی های این هواكش است.
زیبافر در مقایسه عملکرد هواکش ابداعی با هواکش توربینی بادی گفت: با توجه به اینکه محدوده متوسط سرعت باد در اکثر مناطق بین 1 تا 5 متر بر ثانیه است، میانگین سرعت مکش باد در این هواکش در این محدوده برابر 1.71 متر بر ثانیه و در هواکش توربینی بادی برابر 0.42 متر برثانیه است؛ بنابراین سرعت مکش در هواکش جدید بیش از چهار برابر شده است؛ البته باید توجه کرد که این مقدار در مناطق کم باد بیشتر خواهد شد؛ چرا که هواکشهای توربینی بادی( هواکش گردان بادی یا هواکش گرد ) در سرعتهای پایین باد نمیچرخند و مکشی نزدیک به صفر دارند. مثلا اگر متوسط سرعت باد در تهران را در نظر بگیریم سرعت مکش هواکش جدید تقریبا 9 برابر است.
مخترع هواکش خودکار درباره مقدار دبی هواکش با توجه به متوسط باد تهران تصریح كرد: با توجه به آمارهای هواشناسی متوسط سرعت سالیانه باد در شهر تهران تقریبا معادل 2.75 متر بر ثانیه خواهد بود. با توجه به نمودار هواکش، این باد میتواند سرعتی معادل 1.6 متر بر ثانیه در داخل لوله ایجاد کند؛ بنابراین متوسط دبی هوا در داخل لوله نمره ده تقریبا برابر 14 لیتر بر ثانیه خواهد شد.
وی خاطر نشان كرد: برای مقایسه مقدار کارایی محصول جدید در مقایسه با فن سرعت مکش شش نمونه از متداولترین فنهای نمره 10 موجود در بازار اندازه گیری شد. با توجه به سرعت مکش هواکش ابداعی با متوسط سرعت باد در تهران و مقایسه آن با ماکزیمم و مینیمم سرعت فنهای نمره 10 چنین نتیجهگیری کرد که کارایی این هواکش همانند یک فن نمره 10 است که 14 تا 22 ساعت در شبانه روز روشن باشد. اگر میانگین شش فن یاد شده را در نظر بگیریم میتوان گفت کارایی هواکش جدید برابر یک فن نمره 10 است که 16 ساعت در شبانه روز روشن باشد.
زیبافر صرفهجویی در مصرف برق را یكی از مهمترین مزیتهای این اختراع عنوان كرد و به ایسنا گفت: با توجه به محاسبات انجام شده ، کارایی هواکش جدید تقریبا برابر یک فن 20 وات است که 16 ساعت در شبانه روز روشن باشد؛ بنابراین این هواکش میتواند تقریبا در هر شبانه روز 0.32 کیلووات ساعت در مصرف برق صرفه جویی کند که این مقدار در طی یک سال برابر 116 کیلو وات ساعت خواهد شد. ارزش اقتصادی ان مقدار انرژی با توجه به قیمت تمام شده برق برابر 9 هزار تومان و با توجه به قیمت یارانهای آن درحدود یك هزار و800 تومان است. طبق محاسبات آماری در صورتیکه این هواکش در کل کشور متداول شود، میتوان سالانه نزدیک به 180 میلیارد تومان در مصرف برق صرفهجویی کرد.
منبع
برچسب برای این موضوع
مجوز های ارسال و ویرایش
- شما نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
- شما نمی توانید به پست ها پاسخ دهید
- شما strong>نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
- شما نمی توانید پست های خود را ویرایش کنید
-
قوانین انجمن