پوست سبز پسته از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است و دارای خواص زیر می باشد.
1- پوست سبز پسته برای رنگرزی به کار می رود.
2- بهترین دارو برای رفع بوی بد دهان است.
3- جویدن آن باعث التیام زخم های داخل دهان می شود.



4- برای استحکام اثه، مالیدن آن روی لثه یا جویدن آن مفید است.
5- دم کرده پوست سبز پسته حالت دل بهم خوردگی و استفراغ را از بین می برد.
6- دم کرده آن برای رفع اسهال مفید است.
7- برای رفع سکسکه پوست سبز پسته را دم کنید و یک فنجان از آن را بنوشید.

خواص و فواید مغز پسته
مغز پسته از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است.
1- مغز پسته به علت داشتن آهن خون ساز است و کسانی که به کم خونی مبتلا هستند باید حتما روزانه مقداری پسته مصرف نمایند.
2- پسته معده را تقویت می کند.
3- مغز و دهان را تقویت می کند.
4- برای آرامش قلب و آرام کردن اعصاب مفید است.
5- خوردن پسته نیروی جنسی را تقویت می کند.
6- پسته برای تسکین سرفه مفید است
7- اسهال معمولی و اسهال خونی را درمان می کند.
8- جوشانده پوست و برگ درخت پسته برای رفع درد و خارش مفید است.
مصرف مغز سبز پسته برای مبتلایان به چربی خون، بجای مغز معمولی پسته توصیه میشود.

کلیات گیاه شناسی پسته
پسته درخت دو پایه ای است که ارتفاع آن به حدود پنج متر می رسد و به حالت خودرو در ایران و افغانستان می روید. برگهای درخت پسته متناوب و مرکب از 2 یا 3 برگچه نوک تیز با یک برگچه انتهایی است و برنگ سبز روشن می باشد. گلهای آن خوشه ای است و گل نر آن فاقد گلبرگ است.

مضرات پسته
مصرف زیاد پسته باعث می شود که مقدار ازت در خون بالا رود و شاید به همین علت است که عده ای معتقدند پسته باعث کثیف شدن خون می شود، البته اشخاصی که دچار ضعف و نارسایی کبد هستند و مبتلایان به بیماری های نقرس و دیابت و ناراحتی کلیه باید از خوردن پسته خودداری کنند.

آنالیز پوست سبز پسته
آنالیز پوست سبز پسته

پروتئین خام
11.20 %
فیبر خام
15.28 %
چربی خام
5.29 %
خاکستر خام
10.13 %
عصاره عاری از ازت
52.16 %
کلسیم
1.08 %
فسفر
0.11 %
منیزیم
0.31 %
پتاسیم
4.44 %
آهن
660.68 ppm
منگنز 23.6 ppm
مس 16.23 ppm
روی 27.5 ppm
انرژی خام
4425.45 Kcal/kg DM

ترکیبات شیمیایی
در صد گرم مغز پسته مواد زیر موجود است:

آب 2.5 گرم
پروتئین
20 گرم
مواد چرب
54 گرم
مواد نشاسته ای
15 گرم
کلسیم
130 میلی گرم
فسفر
500 میلی گرم
آهن
5.7 میلی گرم
پتاسیم
950 میلی گرم
ویتامین آ
230 واحد
ویتامین ب1
7.0 میلی گرم
ویتامین ب3
5.1 میلی گرم