شايد اين روزها در سطح شهر، ساختمان‌هايي را با نماي كامپوزيت پنل نقره‌اي و مسي يا رنگ‌هاي فلزي ديده باشيد. بعضي از اين ساختمان‌ها مسكوني هستند، اما بيشتر مصارف اداري – تجاري دارند. درواقع رنگ‌هاي نقره‌اي و سرد، مي‌تواند تداعي‌گر ساختمان‌هاي تك باشد ولي اگر قصد داريد از اين نما براي منزل‌تان استفاده كنيد، بهتر است ورق‌هاي بافت‌دار را انتخاب كنيد تا حالت‌ سرد و صنعتي را از آن بگيريد.

نكته قابل توجه در مورد اين نماها اين است كه چون به صورت خشك اجرا مي‌شوند و ملات ندارند، پشت نما فريم‌بندي مي‌شود. اين كار قابليت‌هاي حجمي زيادي را در نما ايجاد مي‌كند. در اين صورت مي‌توان نما را از يك عامل سطحي به عاملي حجمي تغيير داد و با جلو و عقب بردن سطوح، حتي انحناء دادن، ايجاد شيار و... سطح نما را متفاوت كرد.

اين ساختمان كوچك كه جبهه جنوبي‌اش به سمت خيابان است، نمايي با كامپوزيت پنل دارد.

• همانطور كه در نماي اين ساختمان نيز ديده مي‌شود، سطح نماي كامپوزيت پنل با شيب و برجستگي خود توانسته در ساختمان هر چند كوچك و با عرض محدود، نمايي متفاوت به وجود آورد.

• سنگ كرم‌رنگ به عنوان يك قاب براي باكس پنجره‌ها در نظر گرفته شده است. به اين ترتيب، قاب دور پنجره‌ها با مصالح كامپوزيت، يك حجم بيرون‌زده و شيب‌دار را در نما به وجود آورده است.

• يكي از نكات مهم در نماهايي كه از مصالح متفاوت و متنوع استفاده مي‌كنند، نقاط اتصال است. بايد توجه داشت كه در محل اتصال دو نوع مصالح مختلف چه اتفاقي مي‌افتد زيرا جزئيات ظريف مي‌تواند نماي ساختمان را خاص و مورد توجه جلوه دهد. در اين بنا، لوورهاي افقي مشكي با شكافي كه به علت مشكي بودن رنگش به حجم ساختمان عمق داده است، اتصال مناسبي بين نماي سنگ و كامپوزيت برقرار كرده است.

• يكي از مشكلات طراحي نما، پنجره سرويس بهداشتي است؛ زيرا ابعاد آن كوچك است و معمولا نماي زيبايي به‌وجود نمي‌آورد. اما در اين ساختمان، طراح با ايجاد يك نوار پنجره باريك و ارتباط عمودي با پنجره‌هاي افقي، اين مشكل را تبديل به يك عنصر مثبت كرده است. استفاده از نقاط ضعف و تبديل آن به نقاط قوت در يك طرح، يكي از شاخصه‌هاي مهم طراحان خلاق است.