-
آیا سواحل کره زمین به زیر آب می روند؟
نتایج یک تحقیق جدید بین المللی حکایت از آن دارد که میزان افزایش سطح آب دریا، دوبرابر میزانی خواهد بود که قبلا پیش بینی می شد.
جزایر مالدیو در اقیانوس هند با پیشروی آب دریا در معرض نابودی قرار گرفته اند. همچنین کلکته در هند و داکا پایتخت بنگلادش تخریب خواهند شد و شهرهایی مثل لندن، نیویورک و شانگهای برای محافظت در برابر افزایش سطح آب دریا باید میلیاردها دلار را صرف اقدامات دفاعی بکنند.
مطالعات کمیته علمی تحقیقات قاره جنوبگان حاکیست که تا نود سال دیگر سطح آب دریا تا یکصد وچهل سانتیمتر بالاتر خواهد رفت. این رقم دوبرابر میزانی است که دو سال قبل پیش بینی شده بود.
گزارش دیگری از صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) نشان می دهد که در سال 2007 میلادی، 20 میلیون نفر در هند و بنگلادش بر اثر وقوع سیل بی خانمان شده اند.
قهرمان سلیمان پور، کارشناس محیط زیست و از مشاوران زیست محیطی حزب دموکرات آمریکا گفته که پیش بینی می شود حدود یک میلیارد نفر در سراسر جهان، بر اثر پیشروی آب دریا به اجبار کوچ کنند.
به گفته آقای سلیمان پور، چنین نقل و انتقالی، روی زنجیره ای از مسایل اجتماعی و اقتصادی تاثیر خواهد گذاشت. از طرفی زیر آب رفتن ساحل دریاها موجب آلودگی می شود که پیش بینی ها در تمامی نقاط ساحلی جهان حاکی از نوعی فاجعه انسانی است.
به گزارش یونیسف همچنین در جریان سیل های دو سال پیش در بنگلادش و هند، دست کم دو هزار نفر کشته شدند. این در حالی است که توفان های دریایی موسوم به سونامی از 2004 میلادی، به سواحل جنوب شرق آسیا آسیب های جدی وارد کرده است. تاکنون 250 هزار نفر در 11 منطقه ساحلی جنوب شرق آسیا کشته شده اند.
بهروز دهزاد، استاد محیط زیست دریایی دانشگاه شهید بهشتی گفته است که در ایران سی سال است که در سواحل شمالی دریای خزر، پدیده پیشروی آب دریا تجربه شده است.
وی افزود سطح آب دریای خزر در سی سال گذشته نزدیک به دو متر بالا آمده است که عواقب بسیار گسترده ای را در سواحل شمالی ایران به جا گذاشته است. به گفته آقای دهزاد، تاکنون در سواحل دریای خزر، بیش از 400 هزار هکتار از اراضی های کشاورزی و مسکونی به زیر آب رفته است.
چین تاریخی سرشار از سیل های ویران کننده دارد، چندین شهر و منطقه ساحلی از جمله شانگهای در معرض خطر افزایش سطح آب دریا قرار دارند. گزارش ها حاکیست که در سال 1930 در این مناطق چهار میلیون نفر در اثر وقوع سیل کشته شده اند.
تاکنون در سواحل دریای خزر، بیش از 400 هزار هکتار از اراضی های کشاورزی و مسکونی به زیر آب رفته است
هلند یکی از کشورهایی است که در برابر وقوع سیل در حال دفاع از مناطق ساحلی خود است. در این کشور سیستم های مقابله با توفان و پیش روی آب دریا اگر نتوانند کارایی خود را نشان دهند، پیش بینی می شود که نیمی از هلند و از جمله آمستردام به زیر آب خواهد رفت.
با این همه دکتر دهزاد می گوید که هرچند مقام های مسئول در ایران از عواقب چنین فاجعه ای کاملا آگاه هستند، اما هنوز عزم ملی برای مقابله با این پدیده به وجود نیامده است. او می گوید صنایع ایران به طور سنتی گازهای گلخانه ای تولید می کنند و برای این که با فناورهای جدید سازگار شوند، اقدامی صورت نگرفته است.
جزایر اقیانوس آرام هم وضع مشابهی دارند، بسیاری از جزایر این منطقه ارتفاعشان از سطح دریا اندکی بالاتر است و هرگونه افزایش در سطح آب دریا موجب می شود که این جزایر به زیر آب بروند. به این ترتیب بسیاری از ساکنان جزایر پلینزی، میکرونزی، ساموا، توالو و جزایر کوک در صورت پیشروی آب دریا بی خانمان خواهند شد.
موسسه تحقیقاتی پاسفیک اخیرا گزارشی منتشر کرده مبنی بر این که با افزایش یک متر و چهل سانت سطح آب دریاها هزاران نفر در سواحل کالیفرنیا از جمله منطقه مرفه نشین اورنج کانتی در معرض تهدید قرار می گیرند. براساس این گزارش همچنین شمار قابل ملاحظه ای از مردم مناطق ساحلی سن دیه گو ، سانتا باربارا و سانتا کروز بی خانمان خواهند شد.
http://www.bbc.co.uk/persian/world/2..._climate.shtml
دوشنبه 14 دسامبر 2009 - 23 آذر 1388
برچسب برای این موضوع
مجوز های ارسال و ویرایش
- شما نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
- شما نمی توانید به پست ها پاسخ دهید
- شما strong>نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
- شما نمی توانید پست های خود را ویرایش کنید
-
قوانین انجمن