«ژله ی رویال» که در فارسی به آن شاهنگبین می گویند ماده ای است که به وسیله ی غدد مغزی زنبوران کارگر در روزهای اولیه ی زندگی ترشح شده و ماده ی اولیه در تغذیه ی تخم و نوزاد و همین طور اصلی ترین ماده ی غذایی برای ملکه می باشد. این ماده ی ژلاتینی دارای رنگ زرد روشن است که حالت چسبناک داشته و در آب حل می شود.
دانشمندان علوم جانوری بر این باور هستند که علت طول عمر بسیار زیاد ملکه نسبت به زنبوران دیگر و همچنین زیبایی و نیرومندی آن به خاطر تغذیه با «ژله رویال» می باشد که با توجه به این مطلب می توان پی به خواص معجزه آسای «ژله ی رویال» برد و به نیاز روز افزون انسان جهت استفاده از این ماده ی فوق العاده توجه کرد. «ژله ی رویال» از نظر کیفی اصولاً از دو ماده ی دزوکسی ریبونوکلئیک اسید و ویتامین 5 b یا اسید پاناتونیک تشکیل شده است و چون اسید پاناتونیک در سلولها نقش فرمانده را بر عهده دارد و «ژله ی رویال» سرشار از این ماده است، بنابراین یک ماده ی غذایی استثنایی برای بدن محسوب می شود.
تجزیه ی شیمیایی «ژله ی رویال» نشان می دهد که این ماده دارای 66 درصد آب و 12 درصد پروتئین، 5 درصد چربی، 12 درصد مواد احیا کننده، 8 درصد خاکستر و بقیه مواد نامشخص می باشد.
«ژله ی رویال» دارای انواع ویتامین های گروه b، قندها، استرولها، تعدادی از اسیدهای چرب و آنتی بیوتیک است و متخصصین بر این باور هستند که «ژله ی رویال» میکروب کش و ضدعفونی کننده است و همچنین چون دارای هورمون گنادوتروپیک می باشد برای تقویت غده های جنسی بسیار مفید می باشد. همین طور افرادی که علاقه مند هستند که دچارپیری زودرس نشوند و حالت شادابی و جوانی خود را تا زمان طولانی حفظ نمایند می توانند «ژله ی رویال» را با گرده ی گل و عسل مخلوط نموده و روزانه مصرف نمایند. جهت بر طرف کردن کم اشتهایی، ضعف و لاغری، فشار عصبی، ناتوانی جنسی، خستگی به واسطه ی فعالیت فکری، سرد مزاجی، جلوگیری از پیر شدن بافتهای بدن و بیماریهای عفونی می توان از «ژله ی رویال» استفاده کرد.