-
پیشنهاد تفکیک جنسیتی آزمایشی در دانشگاههای ایران
یکی از مقامات نهاد نمایندگی رهبر ایران در دانشگاه های این کشور پیشنهاد داده است که جداسازی جنسیتی دانشجویان در دانشگاه هایی مانند دانشگاه تهران، شریف و شهید بهشتی به طور آزمایشی انجام شود.
حبیب محمدنژاد، معاون پژوهشی نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه ها، روز جمعه ۲۹ آبان (۲۰ نوامبر) در گفت و گو با خبرگزاری کار ایران (ایلنا) گفته است که اظهارنظرهایی که در مورد تفکیک جنسیتی می شود، دقیق نیست و ابتدا باید آن را آزمایش کرد.
آقای محمدنژاد گفت: "در برخی دانشگاه ها مانند دانشگاه امام صادق که جداسازی جنسیتی صورت گرفته است، میزان موفقیت دانشجوها بالا است؛ اما در دانشگاهی مانند دانشگاه الزهرا که تک جنسیتی است، شاهد موفق نبودن دانشجوها هستیم".
بشنوید
* گفت و گو با صادق زیباکلام، استاد دانشگاه در تهران
او عقیده دارد: "برای این که اثرات جداسازی جنسیتی را بر میزان موفقیت تحصیلی بیازماییم، باید دانشگاه هایی مانند دانشگاه های تهران، صنعتی شریف یا شهید بهشتی را که رتبه علمی مناسبی دارند و استادان موفقی در آنجا تدریس می کنند، مورد آزمون قرار گیرند".
آقای محمدنژاد می گوید که آنچه در مورد تفکیک جنسیتی گفته می شود "فقط یک تئوری" است: "هر کسی که در موضوع جداسازی دانشگاه ها، تک جنسیتی شدن دانشگاه ها یا اختلاط دانشجویان صحبت می کند، به نظر من غیر علمی حرف می زند، چون هنوز این مسئله آزمایش نشده و نمی توان پیش بینی کرد که چه اتفاقی پس از جداسازی جنسیتی صورت می پذیرد".
پیشنهاد من این است که در دانشگاه های تک جنسیتی، ثبت نام دانشجویان اختیاری باشد
معاون پژوهشی نهاد نمایندگی آیتالله خامنهای در دانشگاهها
با این حال معاون پژوهشی نهاد نمایندگی آیت الله خامنه ای در دانشگاه ها از این که دختران و پسرانی که در تمام دوران کودکی و نوجوانی در مدارس جداگانه درس خوانده اند، ناگهان در دانشگاه به کلاس های مختلط فرستاده می شوند، انتقاد کرد.
او گفت: "تحقیقات نشان داده است که دانشجویان متأهل در طول تحصیل خود از یک نوع یک نواختی برخوردارند و در طول تحصیل افت تحصیلی خاصی ندارند، اما دانشجویان مجرد بعد از قبولی در کنکور و ورود به دانشگاه، نوسانات تحصیلی فراوانی را تجربه می کنند".
با این حال آقای محمدنژاد با جداسازی اجباری دختران و پسران در دانشگاه ها موافق نیست: "پیشنهاد من این است که در دانشگاه های تک جنسیتی، ثبت نام دانشجویان اختیاری باشد و اینگونه نباشد که دانشجویان غیر علاقه مند به تفکیک جنسیتی مجبور به تحصیل در این دانشگاه ها شوند".
او گفت: "دانشگاه های تک جنسیتی حتی در غرب و آمریکا نیز وجود دارد... بنابراین چه اشکالی دارد که ما در یک جامعه اسلامی دانشگاه تک جنسیتی را تجربه کنیم؟ نباید بر روی تشکیل دانشگاه های تک جنسیتی حساسیت نشان داد".
موضوع جنجال برانگیز جداسازی جنسیتی در دانشگاه های ایران مدت ها است به تناوب و از سوی مقامات مختلف مطرح می شود.
این طرح موافقان و مخالفان سرسختی دارد.
برچسب برای این موضوع
مجوز های ارسال و ویرایش
- شما نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
- شما نمی توانید به پست ها پاسخ دهید
- شما strong>نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
- شما نمی توانید پست های خود را ویرایش کنید
-
قوانین انجمن