آمار بیكاری متخصصان IT كشور در حال افزایش است

با وجود نیاز شدید كشور به نیروهای تخصصی در حوزه‌ی فن‌آوری اطلاعات متاسفانه مشكل عمده‌ در مورد متخصصان این عرصه، اشتغال فارغ‌التحصیلان و افزایش بیكاری متخصصان رایانه و فن‌آوری اطلاعات است.
به گزارش بخش خبر شبکه فن آوری اطلاعات ایران،از ایسنا، حسین طالبی - مدیر فن‌آوری اطلاعات شركت نفت - با بیان این مطلب و با اشاره به این‌كه فن‌آوری اطلاعات مهم‌ترین محور و ابزار توسعه‌ی اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی در ایران است اظهار كرد: علی‌رغم نیاز شدید كشور به متخصصان
IT متاسفانه جذب نیروهای تخصصی و خبره‌ی ایرانی توسط سایر كشورها و از دست رفتن سرمایه‌های با ارزش در این حوزه از مهم‌ترین مواردی است كه با آن مواجهیم.
وی با بیان این‌كه اشتغال متخصصان فن‌آوری اطلاعات به رویكرد توسعه‌ی فن‌آوری اطلاعات در نظام جمهوری اسلامی‌ ایران بستگی دارد، اظهار كرد: دو رویكرد توسعه‌ی فن‌آوری اطلاعات می‌تواند در ایران وجود داشته باشد؛ رویكرد اول نگاه به
IT به عنوان صنعت و پیشران توسعه در كشور و رویكرد دوم نگاه به این فن‌آوری به عنوان ابزار توسعه و توانمندساز سایر بخش‌ها است و در صورتی كه رویكرد دوم را اجرا كنیم در این صورت افراد متخصص در حوزه‌ی IT چندان نقش كلیدی ندارند و دستگاه‌های اجرایی با وارد كردن سخت‌افزار و نرم‌افزار به عنوان ابزار از آن‌ها استفاده می‌كنند و در این صورت به نیروهای كاربردی نیاز است.
وی ادامه داد: اگر در این زمینه رویكرد اول حاكم باشد، متخصصان فن‌آوری اطلاعات برای تولید محصولات صنعت
IT در داخل كشور به ویژه تولید نرم‌افزار حرف اول را می‌زنند و به متخصصان فن‌آوری اطلاعات نیاز شدیدی خواهد بود.
به گفته‌ی این كارشناس با توجه به مزیت‌های بسیار بالای كشورمان در حوزه‌ی منابع انسانی نظیر دارا بودن نیروهای جوان، باهوش، فرهیخته و ارزان قیمت در مقایسه با سایر كشورها در حوزه‌ی
IT و با توجه به مشكلات سیاسی كه ما با برخی كشورهای توسعه یافته داریم، بهترین رویكرد برای ایران رویكرد نگاه به فن‌آوری اطلاعات به عنوان صنعت و پیشران توسعه در كشور است.
این مدیر فن‌آوری اطلاعات تصریح كرد: در این حالت متخصصان باید به گونه‌ای باشند كه بتوانند به تولید محصولات فن‌آوری اطلاعات و كاربرد آن‌ها در داخل بپردازند و در این حالت نیروی انسانی متخصص زیادی در بخش خصوصی و دولتی مورد نیاز است و مشكل اشتغال این نیروها به میزان بالایی حل خواهد شد.
او یادآور شد: در این شرایط نه تنها مشكل نیروی انسانی حل می‌شود بلكه ایران درآمد بالایی بابت صادرات محصولات
IT و جایگزینی محصولات فن‌آوری اطلاعات می‌تواند به دست آورد.

وی با بیان این كه برای رسیدن به اهداف مورد نظر در این زمینه باید برنامه‌ریزی خاصی در این زمینه انجام دهیم،‌ اظهار كرد: بازنگری محتوای دروس دانشگاهی
IT و ارتقای آن‌ها در سطح استانداردهای بین المللی، افزایش ظرفیت دانشگاه‌ها در حوزه‌ی فن‌آوری اطلاعات و از بین بردن موانع جهت جذب نیروهای متخصص فن‌آوری اطلاعات در دستگاه‌های اجرایی از مواردی است كه در این زمینه باید به آن توجه شود.
طالبی حمایت از بخش خصوصی در تولید محصولات فن‌آوری اطلاعات در كشور، برنامه‌ریزی برای توسعه‌ی
IT در تمام حوزه‌ها اعم از حوزه‌های فنی،‌ مهندسی و تخصصی و همین طور توسعه فن‌آوری اطلاعات به عنوان پیشران (driver) برای سایر حوزه‌های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی را از دیگر موارد مهم و قابل توجه برشمرد.