گنجينه وايکينگ‌ها، پس از هزار سال به نمايش در مي‌آيد





مقامات دو موزه بريتيش و يورک انگلستان با خريد دو ميليون دلاري گنجينه‌اي گرانبها از جواهر آلات و سکه‌هاي وايکينگ‌ها از يک پدرو پسر، درصدد به نمايش گذاشتن‌ آن طي يک ماه آينده هستند.

به گزارش ميراث آريا(chtn)،‌ اين جواهر آلات که نزديک به هزار سال از تدفين آنها مي‌گذرد، شامل جواهر آلاتي از کشورهاي افغانستان، ايرلند، روسيه و کشورهاي اسکانديناوي است، که گسترش جهاني روابط فرهنگي را در قرون وسطي به تصوير مي‌کشد.

اين گنجينه از 67 شي باستاني و 617 سکه قديمي که درون مخزني نقره‌اي با روکشي از طلا قرار داده شده و در ميانه قرن نهم ميلادي در اروپا ضرب شده بودند، تشکيل شده است.

کارشناسان موزه بريتيش انگلستان معتقدند، اين اشيا به کليساي جامع منطقه يورک شاير، محل کشف اين گنجينه، تعلق داشته که بعدها به دست وايکينگ‌هاي مهاجم به سرقت رفته يا به آنها اهدا شده بوده است.

برخي ديگر نيز معتقدند، اين سکه‌ها که به دوره‌هاي مختلف اسلامي، مسيحي و قبل از مسيحيت متعلق است در سال 927 ميلادي، در زمان سقوط وايکينگ‌ها به دست آنگلوساکسون‌ها،‌ توسط يکي از اشراف وايکينگ دفن شده است.

به گفته مقامات دو موزه صاحب اين گنجينه‌ها، اين مجموعه، پس از اکتشاف سال 1840 منطقه لانک‌شاير انگلستان که به شناسايي هشت هزار شي باستاني انجاميد، بزرگترين و مهم‌ترين گنجينه به دست آمده از وايکينگ ها محسوب مي‌‌شود.

طبق توافق‌هاي صورت گرفته، اين مجموعه گرانبها از تاريخ هفدهم سپتامبر تا يکم نوامبر در موزه يورک شاير به نمايش درآمده و سپس به موزه بريتيش منتقل خواهد شد.