زرتشت پیامبر ایران باستان
زرتشت پیامبر بزرگ آریایی یکی از نوادر اندیشمندان جهان است . آموزش ها و فلسفه و جهان بینی زرتشت از همان دوره های کهن مورد توجه حکما و فلاسفه ی بزرگ جهان بوده است. اندیشمندان بزرگ جهان باستان چون فیثاغورس، ارستو، افلاتون و ... با افتخارو غرور از زرتشت و فلاسفه ی وی یاد کرده اند .
زرتشت نخستین پیامبری بود که در آن دوران کهن خدای واقعی را شناخت و یکتا پرستی را مطرح کرد. در فلسفه بر آن بود که دو گوهر همزاد در آغاز، در عالم تصور پیدایی یافتند که یکی نیکی و آن دیگری بدی است. اساس حرکت و جنبش و زندگی از بر خورد این دو می باشد و این هدف هیچ ارتباطی با ذات خداوند ندارد. در نهاد آدمی هم خیر است و هم شرّ . پروردگار ادمی را با اختیار و اراده ی کامل آفرید، فرد خردمند باید از میان نیک و بد ، نیک را برگزیند و نه بد را .
زرتشت بر علیه خرافات و موهومات زمان خود قیام کرد. قربانی و پیش کش نذرها و پرداخت باج و خراج به کاهنان و قبول زور بیداد از سوی فرمانروایان خودکامه و زهد و ریاضت را مردود شمرد و از کردار اهریمنی معرفی کرد. کار و کوشش و زندگی خوب و سالم و خوش و نعمت از راه درست بدست آمده را ستود. عبادت را فقط خدمت به مردم و پیروی از سه اصل ( اندیشه ، گفتار و کردار نیک ) معرفی کرد. بسیاری از طبقات و گروهای اجتماع آن روز که سود خود را در خطر دیدند بر علیه وی قیام کردند ، اما زرتشت با مقاومتی صبورانه ایستادگی کرد و در انجام رسالت خویش کامیاب گشت.
گشتاسپ (ویشتاسپ که در اوستا وی را چنین نامیده است و به معنی دارنده ی اسب خموش و سرکش است.) پدر داریوش هخامنشی جزء اولین کسانی بوده که به زرتشت ایمان آورده است ...
در ادامه بیشتر درباره ی زرتشت و دوران او سخن خواهیم گفت...