پايان مشاركت آمريكا در جنگ ويتنام - آتش بس آمريكا و كمونيستها ويتنامي



سناتور جيمز وب (در 2007)


ساعت هفت بامداد 27 ژانويه سال 1973 ميان نيروهاي آمريكا و كمونيستها در ويتنام آتش بس بر قرار شد. اين آتش بس شامل زد و خورد نيروهاي ويتنام جنوبي با كمونيستها نمي شد. قرارداد آتش بس قبلا در پايان يك رشته مذاكرات طولاني در پاريس امضاء شده بود. در لحظه امضاي قرارداد، شمار نيروهاي آمريكايي در ويتنام از رقم 500 هزار تجاوز مي كرد. جمع تلفات اين نيروها از آغاز جنگ ويتنام 57 هزار كشته، يك هزار و سيصد ناپديد، 600 اسير و 303 هزار و 640 مجروح اعلام شده بود. اين جنگ براي آمريكا 109 ميليارد و 500 ميليون دلار (به ارزش آن زمان) هزينه داشت. جنگ ويتنام كه از سال 1961 آغاز شده بود از 1965 شدت يافته بود. دو سال پس از اين آتش بس و تخليه تدريجي نظاميان آمريكايي، شهر سايگون در سي ام آوريل 1975 به دست نيروهاي كمونيست افتاد و وحدت ويتنام تامين شد. سايگون به شهر «هوشي مين» تغيير نام داده است.
در سالهاي 2006 و 2007، که استرتژي آمريکا در عراق زير انتقاد شديد بوده، تفسيرنگاران جمهوريخواه آمريكا در دفاع از «استراتژي تجديد نظر شده» جورج بوش در قبال مسئله عراق، نتايج سازش پاريس و تخليه ويتنام را استناد قرار مي دهند.




صحنه اي ازعمليات نظامي ويتنام ؛ سربازان امريكاني در حال حمله


صحنه ديگري از جنگ ويتنام ؛ سربازان آمريكايي در سنگر



مخالفت با ادامه جنگ ويتنام در همه جا به چشم مي خورد . عكس ، منظره خودسوزي يك روحاني بودايي را در يك ميدان شهر سايگون به نشانه مخالفت با اين جنگ نشان مي دهد.


عكس زير «جيمز وبJames Webb» سناتور دمكرات آمريكايي را كه از افسران آمريكا در جنگ ويتنام بود و بيست و سوم ژانويه 2007 مفاد نطق يكساعته جورج بوش در جلسه مشترك سالانه دو اطاق كنگره (state of the union) را رد كرد در 1973 در جنگلهاي ويتنام در صحنه جنگ نشان مي دهد. سناتور وب كه در ژانويه 2007 واكنش حزب دمكرات به نطق بوش را منعكس مي كرد گفت كه جنگ عراق به اعتبار جهاني آمريكا لطمه سخت وارد ساخته، اين كشور را مقروض كرده، خون جوانانش را هدر داده و مبارزه با تروريسم را بي نتيجه ساخته است.