آخرين دفاعيات دكتر محمد مصدق
به من گناهان زيادي نسبت دادند و من مي دانم يك گناه بيشتر نكرده ام و ان اين است كه تسليم تمايلات خارجيان نشده و دست انان را از منابع ملي كشور كوتاه كردم در تمام مدت زمامداري خود از لحاظ سياست داخلي و خارجي يك هدف داشتم
و ان اين بود كه ملت بر مقدرات خود مسلط گردد و هيچ عاملي در سرنوشت مملكت جز اراده ملت دخالت نكند.
پس از50 سال مطالعه و تجربه به اين نتيجه رسيدم جز تامين ازادي و استقلال ممكن نيست ملت ايرانبر مشكلاتي كه در راه سعادت و عظمت خود دارد غلبه كند براي نيل به اين منظور تا انجا كه توانستم كوشيدم
راست است كه مي خواهند سرنوشت من و خانواده ام را درس عبرت براي ديگران كنند.( در اينجا حالت گريه به اقاي دكتر مصدق دست داد) ولي من مطمئنم كه نهضت ملت ايران خاموش شدني نيست و هرگز فراموش نكنند كه سرنوشت افراد در مقابل حيات و استقلال ملل بي ارج و بي ارزش نيست است و تنها ارزويم اين است كه ملت ايران اهمي نهضت ملي خود را به خوبي درك كنند
و به هيچ صورت از تعقيب راه پر افتخاري كه رفتند دست نكشند اميدواريم كه تمام طبقات و احاد و افراد از يير و جوان در هر مسلك و مذهب و دين در هر شغل و مقام اين معنا را به خوبي درك كنند. ( كتاب محاكمه و دفاع دكتر محمد مصدق)