مقدمه
نرم افزار Adobe Premiere Pro یکی از بهترین نرم افزارها در زمینه تدوین ویدیویی می باشد. شما می توانید با این نرم افزار صدا ها را ترکیب کنید. از یک ورودی آنالوگ به طور مستقیم صدا را به تراکهای خود اضافه کنید. بر روی صداهای خود تصویر قرار دهید و بسیاری از کارهای دیگر که شاید در تلویزوین دیدهاید و آرزو کرده اید که فیلم تولد خودتان را به آن صورت تدوین کنید. و در نهایت آن را به طور مستقیم بر روی CD یا DVD رایت کنید. در این سلسله مطالب آموزشی به یادگیری این نرم افزار از ابتدای آن خواهید پرداخت.توصیه می شود قسمتهایی را که به عنوان تمرین آورده شده است را حتما انجام دهید.
فصل اول – بخش اول: ایجاد یک پروژه ویدیویی
بعد از اینکه شما برای اولین بار نرم افزار Adobe Premiere Pro را پس از نصب آن اجرا کنید با پنجره ای روبرو می شوید که در آن قادر خواهید بود با کلیک بر روی عنوان New Project یک پروژه جدید درست کنید.
در قسمت 1: شما قادر خواهید بود که از مدلهای از پیش تعریف شده و یا تنظیمها دستی بهرمند شوید.
در قسمت 2: مدلهای از پیش تعیین شده را به شما نشان میدهد. که می توانید از بین سیستمهای PAL و یا NTSC و حالتهای standard یا widescreen آنها انتخاب کنید.
در قسمت 3: با خصوصیات تصویری ( فایل خروجی نهایی ) آشنا خواهید شد.
در قسمت 4: محل ذخیره پروژه ویدیویی شما مشخص خواهد شد.
در قسمت 5: نام پروژه خود را مشخص کنید.
فصل اول – بخش دوم: تنظیم خصوصیات پروژه
اگر به زبانه Custom setting در قسمت 1 از تصویر بالا بروید. با گزینه هایی در سمت چپ روبرو می شوید این گزینه ها عبارتند از:
· General: پارامترهای اساسی پروژه شما می باشد.
· Capture: چگونگی ورود اطلاعات صوتی و تصویری را به Adobe Premiere Pro مشخص میکند. این گزینه می تواند شامل یک کارت Capture و یا یک پورت DV با خصوصیت i-Link باشد.
· Video Rendering: برای مشخص کردن پارامترهای رندر کردن بکار می رود
· : Default sequence برای تعیین تعداد تراکهای ویدیویی و تعداد و خصوصیت های تراکهای صوتی در پنجره تایم لاین کاربرد دارد.
گزینه های مربوط به پنجره General شامل موارد زیر است:
· Editing Mode : وضعیت تدوین و روش پخش برنامه ویدیویی و روشهای فشرده سازی را مشخص میکند.
· Timebase: فاصله زمانی نقاط تدوین را مشخص میکند. البته با توجه به اینکه با مقدار آن با تعداد فریم های زمان پخش فیلم برابر است ولی مفهومش متفاوت می باشد. اگر در Editing Mode وضعیت DV را انتخاب کرده باشید در Timebase دو مقدار خواهید داشت. مقدار 25 فریم در ثانیه که برای نمایش در سیستمهای رنگی PAL و SECAM (سیستم تلویزیون ایران ) می باشد و مقدار 29.97 فریم در ثانیه مربوط به سیستم تصاویر رنگی NTSC خواهد بود (سیستم آمریکایی). اگر هم وضعیت تدوین Video for windows را انتخاب کرده باشید گزینه های مختلفی را برای انتخاب خواهید داشت.
· Frame size : در حالتی فعال است که وضعیت تدوین در حالت Video for windows قرار گرفته باشد و نشانگر تعداد خطوط عمودی و افقی بر حسب پیکسل می باشد. بهتر است این تعداد خطوط با اندازه کلیپهای وارد شده برابر باشد. هر چه این اعداد بالاتر باشند جزییات تصویری بهتری خواهید داشت. برای اینکه فایل خروجی شما بر روی تلویزیون مطابق با نسبت پهنا به ارتفاع تلویزیونهای معمولی باشد ، سعی کنید همیشه نسبت 4 به 3 (4:3) را رعایت کنید.
· Pixel aspect ratio : نسبت پهنا به ارتفاع تک تک پیکسل ها را مشخص میکند. به عنوان مثال لازم است که تصاویر اسکن شده یا تصاویر ویدیویی آنالوگ و یا تصویر تهیه شده با نرم افزارهایی مثل فتوشاپ نسبت square pixel 1.0 استفاده شود.اگر این مقدار را درست تنظیم نکنید تصاویر نهایی شما موج دار خواهند بود و به طور غیر واقعی جلوه خواهند داشت چیزی مانند شکل زیر:
با تغییر این مقادیر مشاهده می کنید که نسبت Frame Size هم تغییر میکند.
· Field : مشخص کردن آمیختگی میدانهای ویدیویی. اگر به طور درستی انتخاب نشود در تلویزیون با پرش همراه خواهد بود.
· Display format : نحوه نمایش زمان پروژه را مشخص میکند. برای سیستم پخش NTSC مقدار 30 fps Drop-Frame و برای پخش روی سی دی یا وب با سیستم NTSC مقدار 30 fps Non Drop-Frame و برای سیستم PAL و SECAM مقدار 25 fps را انتخاب کنید.
· Title Safe Area : مشخص میکند که چه مقداری از لبه تصاویر به عنوان منطقه مطمئن برای نوشته ها باشد. تا در موقع پخش نوشته ای در گوشه تلویزیون حذف نشود. این مقدار معمولا باید پهن تر از منطقه Action Safe Area باشد.
· Action Safe Area: مشخص میکند چه مقداری از لبه تصاویر به عنوان منطقه امن برای تصاویر باشد تا تلویزیونهای که تصویر را بزرگ میکنند چیزی از تصویر از دست نرود.
· Sample Rate : مقادیر بالاتر برای آن باعث کیفیت بهتر صدا و در نتیجه اشغال حجم بیشتری از هارد خواهد بود. مدنظر داشته باشید که کیفیت صدای ضبط شده با پروژه یکسان باشد.زیرا در صورت تفاوت زمان زیادی برای تبدیل سپری شده و همچنین در کیفیت نیز تاثیر دارد.
· Display format : نحوه تقسیم های زمانی صدا را مشخص میکند.
توجه: اگر که حالت DV را برای وضعیت تدوین خود تعیین کرده اید ، بقیه پارامتر ها بصورت استاندار شده تنظیم می شوند.از تغییر دادن آنها خودداری کنید.
همچنین بهتر است در ابتدای کار خود را درگیر تنظیمات پیچیده رسانه ای نکنید. از گزینه های پیش فرض استفاده کنید. بهترین حالت برای تلویزیون های ایران DV-PAL Standard 48KHz می باشد.